ROVA wint internationale prijs afvalbeheer

Zwolle – ROVA heeft van de ISWA International Solid Waste Association (de internationale afvalbranche organisatie) een prijs ontvangen voor de communicatie-activiteiten rond het 100-100-100-project.

De prijs is in het leven geroepen om wereldwijd de communicatie over afvalbeheer te verbeteren. Vanuit 11 landen waren 17 projecten ingezonden, waaruit het project van ROVA werd gekozen tot winnaar. Op 8 september wordt de award aan ROVA uitgereikt tijdens het ISWA Worldcongress in Antwerpen.

In het 100-100-100-project gingen ruim 100 huishoudens de uitdaging aan om 100 dagen lang 100% afvalvrij te leven. De jury was onder de indruk van de gekozen strategie om deelnemers via een platform zelf een rol te geven in het delen van informatie en ervaringen. Er was, naast de informatie voor deelnemers, ook ingezet op massacommunicatie, waardoor het project regionaal en landelijk veel aandacht in de media kreeg.

De communicatie-activiteiten zijn zorgvuldig gemonitord zodat opgedane kennis in volgende projecten ook door anderen gebruikt kan worden.

ROVA is verheugd met de prijs. Directeur Hans Groenhuis: “We hadden door de aandacht van andere gemeenten en de branche al door dat het project gewaardeerd werd en navolging krijgt. Heel mooi dat we op deze manier nogmaals beloond worden voor onze gekozen aanpak.”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gefeliciteerd ROVA!!!
    Dit zal dan denk ik de enige bedrijf in Zwolle zijn die geen mensen zal ontslaan denk ik want er zal toch nog veel rotzooi zijn komende tijden en vuil dat er opgeruimd moet worden;)


    ⚠️ Meld

  2. Goed gedaan ROVA-Zwolle! Idd br: alle respect voor de (meestal) mannen die onze rotzooi opruimen. En, bijvoorbeeld, snel reageren als de ondergrondse stort blokkeert.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.