Jubileum Blauwvingerdagen Zwolle

Zwolle – De grootste braderie van Noordoost Nederland wordt dit jaar voor de 40e keer georganiseerd. Winkeliers en markthandelaren pakken uit met koopjes voor iedereen, van groot tot klein in de Diezerstraat, Grote Markt, Luttekestraat, Roggenstraat, Oude Vismarkt en het Gasthuisplein. Er staat een heel circuit van kramen met tassen, riemen, cosmetica, kleding, schoenen, lekkernijen en nog veel meer!

blauwvingerdag.jpg 

Leuke koopjes, heerlijk snuffelen, een terrasje pakken, een ijsje eten en lekker lunchen: kom dan tijdens de blauwvingerdagen naar het stadscentrum van Zwolle. Liefhebbers van brocante, antiquiteiten, boeken, prenten en porselein kunnen hun hart ophalen bij de kramen van Vitalis op de Melkmarkt: echte nostalgie! Vanwege het jubileum is er een Goede Doelen Plein. Goede doelen krijgen de kans zich te presenteren op de Nieuwe Markt. Wie zich het beste presenteert, krijgt een prijs van tweeduizend euro. De winnaar wordt tijdens de laatste Blauwvingerdag op 29 juli bekendgemaakt op de Nieuwe Markt. Iedereen is daarbij welkom.

 Hier een overzicht van de goede doelen en hun activiteiten:

8 juli:

– Dierenasiel Zwolle, ervaar hoe het is om een asieldier te zijn!

 

15 juli:

– De Zonnebloem, een spannende rolstoelrace voor het gehele gezin!

– Schipper mag ik ook eens varen, promotiestand met Banners, flyers en scheepsattributen

22 juli:

– MuZIEum, ervaar hoe het is om een gezichtsbeperking te hebben in een geheel gesimuleerde omgeving onder begeleiding van mensen die zelf weten hoe het is!

 

29 juli:

– Intermezzo.  Massages, karikatuur en nog veel meer!

– Hospice Zwolle, ga op de foto voor het goede doel!

– Alzheimer Zwolle, een collectebussenrace voor het goede doel!

 

Lokale omroep RTV Zoo verzorgt iedere blauwvingerdag op het Goede Doelenplein live-uitzendingen met muziek.

 

KINDERPLEIN

Voor de kinderen is op het Gasthuisplein  een kinderplein met sport en spel activiteiten voor de jeugd en in de middag een clown, schmink en goochelen.

 

MUZIEK

Op alle blauwvingerdagen wordt er op de terrassen van Café Stapp’s Inn en Las Rosas in de middag een muzikaal programma gepresenteerd.

 

Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door de ondernemers die zich als lid

hebben aangesloten bij het Citycentrum. 

 

Tijd: De braderie start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Artikel delen: