Sloop Bankenlocatie Zwolle

Zwolle – De sloop van het Bankgebouw van Straaten en de Tijlpanden aan de Melkmarkt is in volle gang. Op de eerste dag van de sloop werden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd doordat er asbest geconstateerd was. Een reportage:

01-07-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_05.jpg 

Op de locatie in hartje Zwolle komt retailer Primark. In de eerste week september start de nieuwbouw. De oplevering aan de gebruiker wordt medio 2016 verwacht.  

30-06-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_07.jpg 

30-06-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_06.jpg 

30-06-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_01-1.jpg 

30-06-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_04-1.jpg
 
30-06-2015_sloop_gebouwen_melkmarkt_08.jpg 
Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dan nog de twee middeleeuwse panden genaamd. Op de oude vismarkt een jugendstilpand dat de erfgoedprijs krijgt en op de melkmarkt twee middeleeuwse panden die gesloopt gaan worden. Onbegrijpelijk. Voor een kleidinggigant( met weinig oog voor duurzaamheid) twee karakteristieke panden verkwanseld. Zou Jesse Klaver dat nu als economisme betitelen? Och ja, alles is economie, maar economie is niet alles. Heer, geef wijsheid en een beetje minder VVD in onze stad.


  ⚠️ Meld

 2. @Josefien,
  Wanneer zijn de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen ook alweer?
  En zou er dan nog plaats zijn voor een nieuwe plaatselijke politieke partij bijvoorbeeld onder de naam “Erfgoedpartij voor Zwolle” of “Waakzaam Zwolle”?


  ⚠️ Meld

 3. @jozefien,

  Zwolle heeft geleerd van haar fouten, Ikea zou begin jaren 80 van vorige eeuw hier ook komen je kan geen nee blijven verkopen in de zeer lastige economische.

  De binnenstad loopt leeg en steden hebben zulke trekkers nodig.

  Wat betreft die panden die waren spuuglelijk en er zijn in Zwolle veel fraaier panden gesloopt en daarvoor echt iets afschuwelijks voor terug gekomen en vindt de nieuwbouw van Primark wel passen in het Zwols straatbeeld.


  ⚠️ Meld

 4. @blauwvinger, zo kan je wel doorkletsen natuurlijk! Waarom niet de hele binnenstad afbreken en er nieuwbouw neerzetten zoals Almere als zich een paar grote kledingzaken zich melden! In de jaren 60 is een prachtige kerk in de Roggestraat en een hele buurt gesloopt voor een v&d! De twee huisjes die Josefien bedoeld, staan tussen inderdaad spuuglelijke gebouwen. Deze twee huisjes zijn wel mooi en eeuwig zonde als deze gesloopt worden!


  ⚠️ Meld

 5. @Sanne,

  Laten we alles bij het oude dan is er straks geen winkel meer over in het centrum.

  Mij maakt niets uit kom eens in de 2 jaar in de stad;)


  ⚠️ Meld

 6. Als iedereen zo denkt en nooit in de stad komt, dan maken de winkels ook geen omzet. Door te slopen en de gebouwen te vernieuwen, krijg je ook geen extra bezoekers. Ik vind dat Zwolle trots moet zijn op hun mooie oude binnenstad. En als het eenmaal gesloopt is, wordt het nooit meer hetzelfde. Als alle steden hetzelfde zijn met dezelfde winkels dan onderscheid je je ook niet. Juist door de mooie oude huizen, gebouwen en kerken krijg je sfeer. Waanders in de broeren is een prachtige invulling van een oude kerk en onderscheidend! Daar komen mensen voor naar Zwolle net als de fundatie.


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben het wel met je eens niet al het oude moet gesloopt worden en inderdaad die Sint Michaels kerk was echt het aanschouwen waard, helaas zelf nooit gezien. Terwijl de nieuwe ook jaren lang leeg heeft gestaan en echt het slopen waard was maar dat terzijde.

  Leuk voorbeeld dat Waanders die heeft echt te kampen met de ruim 40% leegstand daar in omgeving en binnensteden zeker in deze bare economische tijden hebben echt trekker nodig en dat zijn Primark en Zara,Ikea ,Hornbach etc en die kun je niet allen in kerk of oud gebouw drukken weet jij wat dat Wim Waanders heeft gekost die verbouwing ?


  ⚠️ Meld

 8. Die verbouwing van Waanders heeft heel veel geld gekost. Miljoenen, denk ik. Hij heeft flink z’n nek uitgestoken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.