Ruziënd op Molenweg

Op zaterdag 13 oktober rond 15.00 uur waren twee politiemensen in hun vrije tijd getuige van een vechtpartij tussen twee mannen op de Molenweg. In eerste instantie zagen ze dat een agressieve man tegen een
deur stond te bonken. De man had een mes in de hand. Direct nadat de
deur werd opengedaan werd de man met schuim uit een brandblusser
bespoten.

Dit tafereel herhaalde zich driemaal. Nadat de man in de auto was gestapt die de Molenweg blokkeerde kwam er een oudere man uit de woning. Hij stak meerdere malen, via een geopend raampje,  met een paraplu naar de man in de auto. Vervolgens stapte de man uit de auto en liep met het mes naar de oudere man. Hierop probeerde de oudere man te vluchten maar kwam ten val. De jongere man liet het mes vallen en stortte zich op de man. Hierop hebben de agenten ingegrepen en de mannen gescheiden. Het mes werd op straat aangetroffen. Daarna zijn de twee mannen en het mes overgedragen aan dienstdoende agenten. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dit verhaal doet mij erg denken aan die man die in portugaal (of directe omgeving) in zijn eigen huis geslacht werd, terwijl de agenten buiten met lintjes de boel aan het afzetten waren (zelfs zodanig dat de ambulance er ook niet doorheen kon).
  Als ik het dus goed begrijp is het mazzel dat die oudere man het overleeft heeft dan de heldendaden van deze agenten. Ook al waren ze in burger – volgens mij mogen ze tegenwoordig ook bekeuren in burger bij aso weggedrag. Kan je toch op z’n minst iets roepen van “stop – politie” ofzo…

 2. Ze hadden net als ieder ander hun burgerplicht moeten doen. Al kan ik me voorstellen dat geen mens er tussen was gesprongen. De meeste slachtoffers vallen namelijk nog steeds bij de mensen die hulp willen bieden. Deze agenten zijn in burger netzo kwetsbaar als de “gewone burger”. Mijn man grijpt ook in als hij niet in uniform is. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er een keer getuige van ben geweest dat hij dat deed en ik hield mijn hart vast. In het pikke donker met donkere kleding aan ging hij het verkeer regelen nadat hij constateerde dat er een dodelijk ongeluk had plaats gevonden. Nou de auto’s reden rakelings langs hem heen. Echt geen pretje om te moeten aanschouwen. Toch vond hij het zijn plicht om de helpen de hand te bieden tot de hulptroepen waren geariveerd. Trouwens niet iedere agent in burger heeft zijn legitimatie op zak. Dus roepen dat je van de politie bent haalt dan weinig uit.

 3. Nee hoor Natascha. De legitimatie die ik bedoel is het pasje waar ze mee aan kunnen tonen dat ze werkelijk werkzaam zijn bij de politie. Jij hebt het over een paspoort of ID-kaart. Dat is iets heel anders. Daar staat echt niet op vermeld dat ze werkzaam zijn bij de politie.
  Ach Joop ik denk nog steeds dat jij niet weet waar je over praat. Blijkbaar lees jij geen kranten en kijk je geen journaal. Tegenwoordig ben je al niet meer veilig op het politie bureau zelf.

 4. @Wilma we zullen jou man een standbeeld geven dat ie zo goed is voor deze maatschappij. en kom nou niet aan met je weet niet waar je over praat want 90 procent van de dienders schrijven liever bekeuringen uit wat ze nog mooi vinden ook ,maar als ze een wijk in moeten waar het onrustig is dan durven ze dat al bijna niet ( op jou man uitgezonderd dan) maar goed ik weet niet waar ik over praat en ken ook geen politieagenten dus laten we het hier maar weer bij ;D

 5. Nee Joop mijn man hoeft geen standbeeld hoor. Zit ik niet echt op te wachten. Ik wil je alleen maar duidelijk maken dat het merendeel dat er werkt ook maar gewoon een mens is. Ik ken ze ook wel hoor die mannetjes die het leuk vinden om te bekeuren. Ik heb er zelfs eentje ooit op aangesproken in de prive sfeer. Meneer voelt zich namelijk heel wat in zijn uniform alleen in burger is het de grootste sul. Een waarschuwing is vaak veel effectiever dan een dikke bon.

 6. Nou nou, die agentjes in het westen hadden zeker ook niet het benodigde papiertje op zak.
  Wat wordt er van de burger gevraagd? Zo snel mogelijk mensen mobiliseren, veel lawaai maken, en nog meer dingen, ipv in het autootje veilig zitten toekijken.
  Bovendien hadden ze duidelijk ook al vóór het dreigen met mes in kunnen grijpen, maar niet gedaan. Pas achteraf, maar mannetje mag eerder van geluk spreken dat hij nog leeft begrijp ik.

Reageer