Wehkamp.nl voor 450 miljoen in Britse handen

Zwolle – Het in Zwolle gevestigde Wehkamp.nl komt in handen van de Britse investeringsmaatschappij Apax, meldt Het Financieele Dagblad. Apax betaalt 450 miljoen euro voor moederbedrijf RFS Holland Holding, waar ook onder meer webshop Fonq onder valt. Het bedrijf investeerde €100 mln in een hypermodern distributiecentrum in Zwolle, dat op het punt staat om te worden geopend.

Volgens het FD zijn de eigenaren van RFS en Apax dichtbij een akkoord. Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer bezit samen met voormalig FRS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat 80 procent van het bedrijf. Volgens het FD groeit Wehkamp veel minder snel dan concurrenten, terwijl de markt voor online kledingverkoop een hoge vlucht neemt. Eerdere pogingen om het bedrijf te verkopen, mislukten. De kopende partij, Apax, is omstreden door het belang dat het jaren geleden had in uitgever PCM. Apax zadelde PCM op met hoge schulden. Daardoor kwam de toenmalige eigenaar van onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant in moeilijkheden.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Wehkamp zal komende tijd ook naar de klote gaan..prijzen gaan omhoog en de reorganisatie/ontslagen zijn onvermijdelijk…


    ⚠️ Meld

  2. Het bericht over de overname van Wehkamp was het meest gelezen artikel van de dag. Dat heeft vast ook iets met de reputatie van de koper te maken. Het Britse private equity-huis Apax, in de Amsterdamse journalistencafés al snel vampiers-met-stropdas genoemd, liet krantenuitgever PCM in 2007 na gedane zaken achter met een enorme schuld.

    De heer Albers: ??Als ik bij Wehkamp werkte, pakte ik nu snel mijn biezen. Erg jammer voor de Zwolse economie, dit.??    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.