Supportersclub: “Haal de rotte appels eruit”

Zwolle – Supportersclub PEC Zwolle kan volledig instemmen met de aangepaste voetbalwet. “Haal de rotte appels eruit en creëer ruimte voor de ‘echte’ voetbalfan”. Daarmee neemt de supportersclub stelling tegen de fansite pec.nu . Supportersclub: "De aangepaste voetbalwet biedt handhavers de mogelijkheid om ‘daders’ (daders =mensen die een strafbaar feit plegen) direct aan te pakken. Tevens maakt de wet het ook mogelijk om de ‘daders’ direct en voor een lange periode een meldplicht of een gebiedsverbod op te leggen."

Supportersclub: "De consequentie is dat de ‘daders’ daardoor de wedstrijden van hun voetbalclub zullen missen. Deze belangrijke wijzigingen aan de voetbalwet, kan er aan bijdragen dat ‘daders’ van de echte voetbalsupporters wordt gescheiden. Echte supporters hebben hier dus niks van te vrezen. Zij kunnen rustig de wedstrijd en de Zwolse horeca bezoeken. De supportersclub PEC Zwolle heeft er alle vertrouwen in dat de gemeente hun nieuwe taak goed gaat uitvoeren en alleen ‘daders’ gaat aanpakken. Laat het verder voor iedereen duidelijk zijn, dat PEC en zijn supporters ervoor hebben gezorgd dat Zwolle positief op de kaart is gezet. En dat willen we graag zo houden."

Artikel delen:
Reacties 56
 1. Wat een slappe tekst zeg, met deze statement laat de sup vereniging alleen maar haar ware gezicht zien. ik weet niet wie zij vertegenwoordigen maar dat zijn zeker niet de supporters!!

  Idd tijd voor een echte onafhankelijke sup vereniging..
  Een vereniging dat enkel de belangen van de supporters behartigd.


  ⚠️ Meld

 2. Eindelijk een goede stap van de supportersclub wegwezen als je niet alleen voor de voetbal komt het is duidelijk dat dat diegene zijn die hierboven hun reactie plaatsen zijn .

  De supportersclub was toch altijd onafhankelijk volgens jullie zolang ze maar mee gingen in jullie pas .

  De club doet er goed aan om maar 1 supportersclub te erkennen en wil je een eigen “onafhankelijke ” supportersclub oprichten prima MAAR NIET BIJ PEC !!!


  ⚠️ Meld

 3. Lachwekkend die supp club van ons. Sfeerloos hok met terras en voor en na de wedstrijden K3 muziek uit de speakers. Vinden het prachtig deze aangepaste voetbal wet, had niet anders verwacht van ze.


  ⚠️ Meld

 4. Dat rotte appels verwijderd moeten worden snapt iedereen, maar dat dat met deze wet op de juiste manier gebeurd, ik zeg nee! Deze wet is niet goed. Je wordt door deze wet al als dader aangemerkt, nog voor een rechter er over heeft kunnen oordelen. In Nederland ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Deze wet draait het juist helemaal om. Je kan al een stadionverbod krijgen als iemand in de buurt van jou iets flikt, en jij een toevallige passant bent. Geen onafhankelijke rechter die ook maar iets van een dossier gezien hebeft. Vraag mij ook af of deze wet stand gaat houden. maar goed, voetbalsupporters zijn hetzelfde als leden van een motorclub, altijd schuldig. Media is daar ook debet aan, door de rellen die van de week in Den Haag waren ook op het conto van voetbalsupporters te schrijven.


  ⚠️ Meld

 5. Ik snap het idee ‘rotte appels’ niet en weiger dat ook te snappen.
  Kunnen de goede appeltjes misschien de andere appeltjes helpen?
  Dat zal toch wel. We zouden daar echt geen wet voor nodig moeten
  hebben.  ⚠️ Meld

 6. @Salonsocialist
  Je verhaal klopt natuurlijk niet helemaal, als je een strafbaar feit pleegt en de politie ziet dat moet je niet gek opkijken dat de politie actie onderneemt.
  En dat is m.i. volkomen terecht, had al zo’n 30 jaar geleden moeten gebeuren, maar goed beter laat dan nooit.


  ⚠️ Meld

 7. Wordt met de Voetbalwet niet beoogd om de de kwaadwillenden gericht aan te pakken en daarmee de noodzaak voor veiligheidsmaatregelen voor alle supporters te verkleinen? Geen hekken, geen verplichte buscombi e.d.?


  ⚠️ Meld

 8. Doe dan ook maar een stadionbierverbod

  Dat is helemaal de manier om reltokkies uit het stadion te houden

  @salonsocialist,

  Tevens blauweknoop


  ⚠️ Meld

 9. @ 6pec. Helemaal mee eens.

  Weet je wat ze eigenlijk zouden moeten doen: alcohol gebruik strafbaar stellen, fietshelmen verplichten, opvoedingscursussen moeten verplichten, verbod op vloeken, meldplicht voor iedereen invoeren en een avondklok instellen. Lang leve de betutteling!  ⚠️ Meld

 10. Had je verwacht dat het er dan zo letterlijk zou staan dan dame?

  Het eerste artikel lijkt de lading wel te dekken of niet?

  a. De zinsnede «een persoon die herhaaldelijk individueel of groepsgewijs de openbare orde heeft verstoord» wordt vervangen door: een persoon die individueel of in groepsverband de openbare orde ernstig heeft verstoord of bij groepsgewijze ernstige verstoring van de openbare orde een leidende rol heeft gehad, dan wel herhaaldelijk individueel of in groepsverband de openbare orde heeft verstoord.


  ⚠️ Meld

 11. Vraag mij echt af wat de sup. Vereniging hiermee hoopte te bereiken?
  Mogelijk konden ze het moeilijk verwerken dat PEC.nu hun taken over lijken te nemen? Een onafhankelijke partij die voor de supporters opkomt is natuulijk een groot gevaar voor de geloofwaardigheid van de vereniging. En als PEC.nu hierop gaan reageren post weblog dit dan ook of kiezen zij kant ? Weg objectiviteit;)


  ⚠️ Meld

 12. 1stejohn, het gaat om personen die de openbare orde verstoren en niet om toevallige passanten. Ik geloof er niets van dat ik opgepakt zou worden wanneer mijn buurman op de tribune zich misdraagt. Waarschijnlijk ben ik overigens al vertrokken voor het helemaal uit de hand loopt. 🙂
  Hoe zit het met het zelfcorrigerend vermogen binnen de supportersgroep? Daarmee kun je de situatie waar jullie bang voor zijn (als onschuldige supporter door toevalligheid opgepakt worden) voorkomen.


  ⚠️ Meld

 13. : een persoon die individueel of in groepsverband de openbare orde ernstig heeft verstoord .

  Dit biedt ruimte om een onschuldig persoon die toevallig in de buurt is een zware sanctie op te leggen. Dame je mag geloven wat je wilt. Ik heb anders gezien en meegemaakt. Kinderen die door opgefokte me-ers klappen krijgen omdat ze net de verkeerde kant op fietsen.
  En als je en uitwedstrijd bezoekt wordt je als een stuk vee behandeld. En zeg je er wat van dan loop je nu het risico om gelijk voor het eerste artikel voor de bijl te gaan.  ⚠️ Meld

 14. Dit was de vraag, volgens mij

  Hoe zit het met het zelfcorrigerend vermogen binnen de supportersgroep? Daarmee kun je de situatie waar jullie bang voor zijn (als onschuldige supporter door toevalligheid opgepakt worden) voorkomen.  ⚠️ Meld

 15. Een zware sanctie, vraag ik me af. Klappen ontvangen van ME kan idd gebeuren wanneer je per ongeluk ergens in verzeild raakt. Dat is zwaar lullig. De kans is echter groter dat je bij de groep hoort, mss zelf niets doet, maar door je aanwezigheid de groep dekking biedt. Bewijs maar eens wie echt wat heeft gedaan als er vanuit een groep rottigheid wordt uitgehaald. De solidariteit binnen een groep is vaak groot. Niemand verraadt de echte raddraaiers en daarmee wordt het in standgehouden.


  ⚠️ Meld

 16. Natuurlijk treedt de politie/ME zo her en der grof buiten hun boekje.
  – Kan uit eigen, stap-ervaring wel wat vertellen…maar de jonge en te onstuimige wous/wout is gelukkig overgeplaatst. Na een intensieve mailwisseling. Hoorde ik later van een teamgenoot. Hij zorgde er potverdorie wel voor dat wij onze gratis bekerfinale-kaartjes, met Ajax in de finale, niet konden verzilveren.
  – Over wat in Den Haag is gebeurd is al veel geschreven en gefilmd (gelukkig!)
  – En vandaag dit weer 11-jarige in Rotterdam[/url]

  Vond dit een sterke Opinie[/url]

  En herken ook aardig wat van dit relaas
  opgefokte mentaliteit van haantjes onder elkaar: LEES OOK DE 2 LINKS ONDERIN HET ARTIKEL [/url]

  Maar het begint bij het gedrag van sommige zichzelf supporters noemende idioten zélf. Anders was er geen politie nodig geweest, laat staan M.E.
  Dus hoe sta je er zelf in?
  Ook met een opgefokte mentaliteit van haantjes onder elkaar met kuddegedrag?
  Is er geen zelf- en elkaar-corrigerend vermogen binnen de supportersgroep?


  ⚠️ Meld

 17. In Deventer hebben ze ook last van rotte appels:

  Mocht Go Ahead Eagles zich in de uitwedstrijd tegen Ferencvaros plaatsen voor de tweede ronde van de Europa League, dan moet de club op zoek naar een nieuw stadion. In Emmen zijn ze niet meer welkom.

  Dat zegt burgemeester Cees Bijl van de Drentse gemeente tegen het Dagblad van het Noorden.

  Rellen
  Voor de wedstrijd van gisteravond kwam het in het centrum tot rellen tussen fans uit Deventer en de Hongaarse fans.

  Go Ahead speelde in Emmen omdat de eigen Adelaarshorst verbouwd wordt.  ⚠️ Meld

 18. Ik denk dat die zelfcorrigerende elementen meer in de supportersgroepen zitten dan bij de politie korpsen. Dat wat dame zegt over een elkaar dekken is bij de politie natuurlijk ook gesneden koek en daarbij hebben ze ook nog het alleen recht op het gebruik van geweld.
  Met de hiërarchie die er heerst zullen daar de haantjes boven aanstaan en zie dan maar eens waar die zelfcorrigerende kracht is als je baas iemand vermoord en je baan/carri?re op het spel staat wanneer het van jou afhangt wat je vertelt.
  Wie zorgt er voor dat die rotte appels verdwijnen dan? Wij als supporters trekken altijd aan het kortste eind. En dat blinde vertrouwen ben ik al jaren kwijt.
  Die mooie driehoek van gemeente club en politie dekt elkaar altijd en wie monitort dat dan?
  Als je een stadion of omgevings verbod krijgt dan was dat eerder pas na dat er feiten geconstateerd zijn die dat ondersteunen. Nu krijg je er op voorhand al een en als later blijkt dat je niks gedaan hebt dan mag je er weer in. Je hebt dus je club een tijd moeten missen, en voor een supporter is dat een hele zware straf. Je bent al veroordeelt en gestraft vanuit een interpretatie van iemand die alle vrijheden heeft om te oordelen naar eigen smaak.
  Ik ben teleurgesteld in de mening van onze supportersvereniging. Die kiest de makkelijke weg door als een gehoorzame hond dit te volgen.
  Zij varen blind mee en geven er geen reet om dat hun eigen supporters slachtoffer kunnen worden aan willekeur.
  Lekker om te lezen ook dat wanneer je het hier niet mee eens bent je een raddraaier bent die niet thuis hoort bij de voetbal. Horen die rotte appels ook niet bij de politie ? Raad eens wie er eerder thuis zit?  ⚠️ Meld

 19. Wat een defensieve reactie, 1steJonh, met een slachtofferige ondertoon. Ik kan met je meegaan dat die zaken ook voor het politiekorps gelden. Dat is helaas recent weer bevestigd. Maar dat was niet mijn vraag. Die ging over de supporters in relatie tot de uitgesproken angst dat door de Voetbalwet onschuldige supporters doordat deze toevallig op de verkeerde plek zitten of zijn, bestraft worden voor daden van anderen. Tot nu toe hoor ik van de tegenstanders van de Voetbalwet op geen enkele manier dat ze afstand nemen van de echte raddraaiers. Dat bevreemdt mij. Zelf wil ik niet geassocieerd worden met opgefokte geweldzoekers, zoals types die afspraken maken met hun evenknieën van andere clubs of die bij een verliespot agressief worden en vernielingen aanrichten. Gelukkig kent PEC niet veel van dat soort supporters, maar ze zijn er wel.

  Je opmerking over ‘raddraaiers’ lijkt naar mijn eerdere reactie te verwijzen, maar die kan ik dan niet plaatsen, omdat ik iets heel anders heb gesteld dan waar jij op reageert.


  ⚠️ Meld

 20. Als je er geen openlijk afstand van neemt ben je dan een gelijkstemmige dame? Dat is precies wat er mis is.
  Wat maakt dat dit er moet komen? Moeten alle goede supporters hun afschuw uitspreken om zo zichzelf vrij te pleiten van de beeldvorming ?
  Dat doen supporters tegen beter weten al jaren hoor en die zelfregulerende functie is er ook. Alleen zie je die niet omdat jij je info alleen ontvangt wanneer er iets mis is gegaan.
  Dan buitelt iedereen over elkaar heen omdat de angst bevestigd wordt en er duidelijkheid moet komen hoe erg het allemaal wel niet is.


  ⚠️ Meld

 21. Dame bezoek de website van pec.nu eens die deze discussie met een statement gestart zijn… Daar zijn redelijk goed onderbouwde standpunten waarin er wel degelijk afstand worden genomen. Zij pleitten voor een duidelijke definitie van voetbalsupporter/hooligan in de politiek. Vaak worden deze in de wetgeving onduidelijk verwoord waardoor er door politie/media/politiek te veel over 1kam worden geschoren.


  ⚠️ Meld

 22. @1steJohn Natuurlijk scheer ik jou niet over één kam met relschoppers wanneer je er geen afstand van neemt. Ik spreek er alleen mijn verbazing over uit en zoek naar een motief. Ik begrijp het gewoon niet. Daarnaast denk ik wel dat relschoppers er baat bij hebben wanneer goedwillende supporters niet klip en klaar afstand nemen van hun gedrag. Zij kunnen dan onderduiken in de groep. Daarom vind ik het onverstandig om geen afstand te nemen en daarom vroeg ik naar zelfcorrigerend vermogen van supportersgroepen.
  @Storyteller Ik had dat al gelezen en zie eenzelfde discussie. Diverse mensen daar (Rudi, KNVB en Eli) geven aan dat het “ben je erbij, dan hoor je erbij” niet in de Voetbalwet staat, terwijl dat hier net het onderwerp van de discussie is. Hoe zit dat volgens jou? Een goede definitie van hooligan die ook nog eens juridisch hanteerbaar is, lijkt me niet zo eenvoudig te maken. Heb jij een voorstel?


  ⚠️ Meld

 23. Het zal moeilijk worden om de sneaky supporters eruit te halen. Dit zijn namelijk de aanstichters die zich schuil houden achter de normale PEC Zwolle supporters. Veelal worden jonge PEC Zwolle door deze sneaky supporters beinvloed en gaan dingen doen, die ze normaal nooit zouden doen.


  ⚠️ Meld

 24. jonge PEC Zwolle moet natuurlijk jonge PEC Zwolle supporters zijn. Tja met 32 graden en op een tablet typen is dat ook wel heel lastig, al zeg ik het zelf.;)


  ⚠️ Meld

 25. De supportersclub kan zich beter niet bemoeien met die kleutersite van een pec.nu. Zelfs de titel van die site hebben ze niet eens zelf bedacht.


  ⚠️ Meld

 26. Supporters vereniging uit z’n standpunt naar leden. Dus als zij anders reageren had men bij PEC 3000+ hooligans/geestelijk uitgedaagde leden


  ⚠️ Meld

 27. Dame ; mijn bescheiden oplossing zou zijn om de supporters meer tegemoet te komen. Door bijvoorbeeld uitwedstrijden vriendelijker te maken en straffen voor hooligans zwaarder. Kom met een gerichte aanpak en val goede supporters die hun nek uitsteken via zo’n statement niet publiekelijk aan, ga juist het gesprek met ze aan. PEC had vorig jaar haar beste seizoen maar de steun van de minste supporters tijdens uitwedstrijden … toeval?? Ik ben afgelopen seizoen ook afgehaakt nadat ik in de Arena op de verkeerde moment op de verkeerde plek stond. Samen met mijn neefje van 11 hebben wij voor politie paarden moeten rennen en werd ik op mijn rug geslagen. Politie/politiek en KNvB geven hooligans zo veel aandacht terwijl die aantallen tot een dieptepunt zijn gedaald . Ik ga in dit geval met pec.nu mee dat er ondanks toezegingen geen duidelijke plannen gemaakt zijn om supporters tegemoet te komen.


  ⚠️ Meld

 28. @Stoyteller

  Zit je weer jouw inhoudsloze site van pec.nu te promoten ten koste van de supportersvereninging? Waarom zeg je hier niet meteen dat je meewerkt aan die site i.p.v. onobjectief jouw verhaaltje hier te doen?


  ⚠️ Meld

 29. Het antwoord op de vraag die ik een paar keer stelde, zal wel niet meer komen. Storyteller, ik lees overal dat de Voetbalwet gemaakt is juist omdat nu de goeden onder de kwaden lijden met hekken rond het veld, verplichte buscombi e.d. Het idee is, is dat met behulp van de Voetbalwet de huidige beveiliging in pakweg 5 jaar niet meer nodig zijn. We zullen zien hoe het uitpakt.


  ⚠️ Meld

 30. Ik weet wel hoe het uitpakt. Het wordt een grote commerciële rotzooi. Iedereen zit als klapvee op zijn stoeltje en bij elke scheet krijg je een stadionverbod.
  Met een gestapo regime worden trouwe fanatieke supporters er uit gegooid en is een wedstrijd bezoeken hetzelfde als een dagje naar een pretpark.


  ⚠️ Meld

 31. van welke “supportersclub” waren de lafaards die vrijdagavond zonodig supporters van de Egels in Zwolle op ’t station middels hit and run tikken uit moesten delen?


  ⚠️ Meld

 32. Ik vind 1stejohn reactie ook wel intrigerend. Ik heb geen idee hoe die scheten van hem ruiken en welke acties van trouwe fanatieke supporters niet zijnde gewelddadigheden tot een stadionverbod zouden leiden.


  ⚠️ Meld

 33. Onwetenheid is een zegen dame. Vind je altijd wel sterk in je betogen, maar helaas heb je hier te weinig kaas van gegeten om een goede inhoudelijke discussie te vormen. Jammer, ik dacht dat jij als supporter wel meer kennis zou hebben over wat er speelt onder supporters. Het is iets wat bij veel meer clubs speelt.
  Ik snap nu ook dat je soms niet begrijpt wat ik bedoel, maar dan is mij ook duidelijk waarom jij vragen blijft stellen waar je nooit een voor jou bevredigend antwoord op krijgt van een (fanatieke) supporter.


  ⚠️ Meld

 34. Ach, spreekkoren (binnen bepaalde grenzen) en emotie horen ook voor mij bij voetbal, 1steJohn. Wellicht heb je gelijk, en heb ik weinig kaas gegeten wat er onder de meest fanatieke supportersgroep speelt. Ik spreek vanuit een ervaring op een heel ander terrein, waarbij ongeveer hetzelfde speelde. Voor mij is de keuze principieel geweldloos en neem ik afstand van groepen die vanuit de veiligheid van de omgeving gewelddadig zijn. Zoals in het voorbeeld wat Drama noemt en wat ik gemist heb in het nieuws. En dat terwijl ik – hoewel ik ze nooit als gestapo zou omschrijven – ook de duistere kant van de politie c.s. zie.


  ⚠️ Meld

 35. Ten eerste heeft Pec geen hooligans ten tweede als het al hooligans zijn gaan ze erg snel op de loop voor alles en iedereen.Totaal geen hechte groep zoals in Deventer of pak hem beet Leeuwarden.Dus er is geen probleem.


  ⚠️ Meld

 36. de Stentor zal het dan dus wel niet goed hebben:

  “PEC Zwolle-supporters hebben die avond op het station in Zwolle een trein met supporters van Go Ahead Eagles opgewacht, die vanuit Emmen op weg waren naar huis.

  Toen die op station Zwolle uit de trein stapten, sloegen de Zwolse hooligans toe.”


  ⚠️ Meld

 37. Nee hoor jarenlang bij Pec gelopen de enigste mooie tijd was de S-side die nog wel eens een hechte groep vormde zoals in 84-85 in Deventer
  en jaren later Cambuur bij het zwembad.


  ⚠️ Meld

 38. Allemaal van horen zeggen? Vroeger ook niet dapper genoeg zeker. Als je beter op de hoogte bent zou je niet van die domme uitspraken doen.


  ⚠️ Meld

 39. Nee hoor zelfs nog een ijzeren kogel voor mijn keumes gehad met Cambuur,een loper ben ik nooi geweest de meeste Zwollenaren wel waaronder jij schat ik.Beter op de hoogte vraag maar wat over vroeger dan zak ik je antwoord geven>of ben jij een broer van Dickie S.


  ⚠️ Meld

 40. Bééééh, dan weet ik wel wie je bent en ben jij al jaaaaaaaaaren niet meer bij de club en weet jij niet hoe het nu gaat, hoe is het met je dochter?


  ⚠️ Meld

 41. 😀 bééééh ja mooiste tijden de S-side

  zaterdag’s 13-00 uur met de meermanskaart naar demter
  of uit naar eindhoven 😛 potten bier mee olé


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.