Volop Beach Soccer in Zwolle op De Pelikaan

Zwolle – Dit weekend worden de landelijke competities Eredivisie en Topklasse NK Beach Soccer in Zwolle gespeeld. Organisator Beach Soccer Bond Nederland heeft sportpark Pelikaan dit seizoen als één van de speellocaties opgenomen in het competitieschema 2015.

De diverse gebruikers van het sportpark met voetbalvereniging HTC in het bijzonder, zijn verheugd dat ook deze nieuwe Beach Soccer bond nu de reeds in 2007 door succesvol beachvolleyballer Reinder Nummerdor geopende multifunctionele Beachsportaccommodatie van Nederland, heeft toegevoegd in het speelschema deze zomer. Zowel damesteams op zaterdag, als herenteams op zondag afkomstig uit het hele land, zullen dit weekend spelen op de beachsportaccommodatie aan de Haersterveerweg te Zwolle.

De dames van sv HTC komen ook dit jaar uit in de Eredivisie en spelen voor het eerst in deze competitie nu 3 thuiswedstrijden op zaterdag om respectievelijk 11.45, 13.15 en 16.00 uur. De heren van Pelikaan Beach Soccer Zwolle, eveneens uitkomend in de Eredivisie, spelen net als enkele Topklasse teams zondag a.s. Het ervaren Zwolse Beach Soccer team bestaat uit diverse spelers van eerste selectieteams uit Zwolle en de regio. Zij spelen onder leiding van trainer/coach Folkher Langejans zondag a.s. om 13.15 uur en 17.15 uur 2 belangrijke thuiswedstrijden om uiteindelijk een plek in de kampioenspoule en dus het landskampioenschap. Vorig seizoen werd het Zwolse team 3e in de Eredivisie, zondag a.s. is op basis van de uitslagen en huidige stand de laatste en enige kans nog om bij winst mee te gaan doen om het landskampioenschap dat uiteindelijk op zondag 26 juli a.s. in het Beachsport stadion van Scheveningen wordt beslist. Zowel de Zwolse dames als de Zwolse heren kunnen alle steun gebruiken. Het bijwonen van de diverse wedstrijden is gratis. Zaterdag starten de 1e wedstrijden om 11.00 uur, zondag starten de 1 wedstrijden om 9.30 met teams uit het hele land. Meer informatie over Beach Soccer in Nederland en de competities op www.beachsoccerbond.nl

Artikel delen: