€ 15.000 voor Make-A-Wish

Zwolle – Luc ten Brundel en Peter Brink vertrekken komende zondag naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Dit doen ze om geld in te zamelen voor goed doel Make-A-Wish Nederland. Vier basisscholen droegen een steentje bij door kinderen gesponsord een stormbaan te laten trotseren. De cheque-overhandiging van de totale actie vond vrijdag plaats bij de laatste school: SBO de Sluis.

632015173251.jpg

Onder daverend gejoel tuimelen de kinderen over elkaar de stormbaan af. De spetters vliegen in het rond, want de juf sproeit, als hittebestreiding, met een tuinslang op wat nog het beste omschreven kan worden als een kruisng tussen een springkussen en een obstakelkoers. De stormbaan is maar een van de vele attracties op dit afsluitende actiefeest.

Komende dinsdag gaan Luc ten Brundel en Peter Brink de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. ‘We proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland,’ zegt Luc. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen.

Het idee om een berg te beklimmen voor een goed doel ontstond als een impuls. Op een doordeweekse avond ging de telefoon: Luc’s beste vriend Peter. ‘Hij kwam met het idee om de Kilimanjaro te beklimmen voor een goed doel,’ lacht Luc. ‘Binnen een uur was de keuze gevallen op Make-A-Wish Nederland.’

De twee vrienden kozen voor een gesponsorde stormbaanloop op basisscholen als middel om geld in te zamelen. Luc: ‘Dat is tastbaar voor de kinderen, ze klimmen letterlijk mee.’ De Sluis, de basisschool waar ‘meester Luc’ zelf lesgeeft, is de vierde basisschool die mee klimt. De kinderen worden gesponsord om de stormbaan te trotseren. De vorige acties waren een daverend succes. Het prachtige resultaat van de gezamelijke acties bedraagt maar liefst €15.000 en werd vandaag in de vorm van een cheque aan Make-A-Wish Nederland overhandigd.

Het doel van de stormbaanloon vandaag is om zoveel mogelijk kinderen een bijzondere, onvergetelijke dag geven. Peter en Luc willen zo samen met Make-A-Wish Nederland minstens vijf liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen. Peter en Luc kunnen niet wachten om nu dan ook echt de berg te beklimmen.

Artikel delen: