Geluidsniveau Dancetour ruim onder de norm

Zwolle – Zondag vond in Park de Wezenlanden het danceevent Dancetour Zwolle plaats. De omgeving van het park hield, na de rechtzaken en de uitspraak van de Raad van State en het oordeel van de gemeenteraad daarover, nauwlettend het geluidsniveau in de gaten. Zij zullen tevreden zijn nu het geluid ruim beneden de maximum norm van dB 90 (C) is gebleven.

db_control_3.jpg

Het geluidsniveau van bijvoorbeeld een danceevent als Megabase in het stadspark was 85 dB(A) en 95 dB(C) maar moest na een uitspaak van de voorzieningenrechter aangepast worden naar 75 en 90 decibel uitkomen. Zondagmiddag werd tegen de gevel van de flat aan de Ten Oeverstraat (zie foto) de norm van meer dan 5dB onder de norm gemeten. Het bedrijf dB Control meette zondag het geluidsniveau namens de organisatie van Dancetour rond het park. De aanwezige festivalbezoekers genoten deze dag op het snikhete park. De onweer die voor deze middag verwacht werd bleef uit.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Tuurlijk! Heel veel plezier allen op “dance-event Dancetour Zwolle” .
  Park de Wezenlanden heeft bewezen een deftige locatie voor festivals te zijn.  ⚠️ Meld

 2. Ik fietste erlangs vanmiddag. Viel me mee kwa herrie. Wat betreft “deftige locatie voor festivals”; ’t lijkt me ook een deftige locatie voor horeca. Eigenlijk bizar dat zo’n toplocatie geld kost in plaats van geld oplevert vind ik.  ⚠️ Meld

 3. Hier in Assendorp (loopafstand van het Park) ook nauwelijks iets te horen. Heel netjes dus, al heb ik er persoonlijk geen bezwaar tegen.

  Waar zijn onze notoire klagers? Het zou ze nu sieren om ook iets te zeggen, bv weinig overlast fijn (oid)


  ⚠️ Meld

 4. Ja Blij dat er gewoon weer Rekening wordt gehouden met Medemensen die Iedereen een Feestje gunnen,
  Maar niet om een Dag lang en andere Dagen Ongewenst> Geluids-Overlast vragen
  En wat dat betreft nog Steeds…>
  Weg uit dat Park in de Binnenstad Gemeente Zwolle
  Voor dit soort Herrie is dit Niet geschikt!!
  Zoek iets Anders!
  En Notoire Ontkenners van Herrie>> zoals Dieze Oost
  Gefeliciteerd met het Gezonde Verstand van …
  & van….  ⚠️ Meld

 5. @ Jeanine, en alle andere klagers,

  Niet zo zeuren, gun de jongere generatie hun feestje, of ga in een hutje op de heide wonen. Zwolle begint juist te bruisen, zoals dit vroeger het geval was, geniet er gewoon van, en leg die simpele standaarden effe neer joh.


  ⚠️ Meld

 6. Geluid was max. 83,4. Zeer vriendelijk niveau, voor de danceliefhebber aardig. Maar voor een party beleving zal je ergens anders naartoe moeten.


  ⚠️ Meld

 7. Begrijp ik het nu goed dat werkelijk iedereen nu alleen maar let op getalletjes uit een metertje?
  Zelfs op weblog geen verslagje van Dancetour met leuke en fijne foto;s en verhaaltje, maar alleen gedram over de stand van een wijzertje op een metertje…..
  Zucht.

  Hoe meer of er naar een metertje gekeken wordt, hoe meer het opvalt als er een kleine afwijking is.
  Daarentegen gewoon doorgaan met leven kan de rest doen vergeten en heeft iedereen lol.  ⚠️ Meld

 8. Waar zijn inderdaad alle leuke foto’s van veel gezelligheid!? Het is een perfecte locatie van stad en naar station. Geluid was voor festival gangers goed te doen en ook voor de omwonende buren. Ik woon ernaast en geen overlast, hoewel ik zelf natuurlijk ook even ben gaan kijken:) Het bleek een prima sfeertje te zijn met veel mensen die een leuke, aangename dag hebben gehad en waar het ‘noodweer’ Zwolle heeft overgeslagen. Dus kortom, een gezellige dag voor ieder! En nou stoppen met het gezeik over een ‘geschikte locatie’, want dit is nou eenmaal een geschikte locatie (van station en stad goed bereikbaar) en geluidsnormen waren perfect! Het is toegankelijk voor alle leeftijden dus schroom niet om volgend jaar een dansje te wagen


  ⚠️ Meld

 9. @Klokkeluider: Als je iets duidelijk wilt maken dan is het aan te raden om niet raar met hoofdletters te gaan doen en zinnen niet aan elkaar te ‘knopen’ door er tekentjes (>) neer te gaan zetten.

  Jeanine zeurt volgens mij gewoon om het zeuren.

  Deze Assendorp-bewoner heeft er niets van mee gekregen, mooi dat dit feestje gevierd kan worden, het was gistermiddag/avond gezellig druk in Zwolle hierdoor.


  ⚠️ Meld

 10. Ik ervaar overlast van de wijze waarop Klokkeluider haar/zijn reactie kenbaar maakt.

  Daarnaast ben ik wel benieuwd welke locatie Klokkeluider zelf geschikt acht voor dit soort festiviteiten. Denk eens mee, jij bent een van de personen die overlast ervaart.


  ⚠️ Meld

 11. Ik woon naast het Wezenlandenpark en kan het podium vanaf mijn slaapkamer zien.
  het geluid was perfect, mocht van mij nog wel een tikkeltje harder.
  totaal geen overlast gehad, op het moment dat we s’avonds de ramen en deuren sluiten was het bijna niets meer te horen en konden we gewoon de TV aanzetten, maar ietsjes harder dan normaal.

  zelf ben ik nog even wezen kijken en heb een biertje op het terrein gedronken.

  als dit de overlast zou moeten zijn, heb ik hier niet z’n problemen mee.  ⚠️ Meld

 12. Al die luitjes die hier zitten te klagen, hadden eens naast mijn oude buren moeten wonen. Dat was pas geluidsoverlast. En de Gemeente hierin omtrent; Die deed helemaal niks!:P


  ⚠️ Meld

 13. Even wezen kijken en een biertje gedronken. Niet mijn soort muziek, ben meer van drum ’n bass, etc. Leuk sfeertje en ik vond het geluidsniveau precies goed. Zelfs de bas klonk lekker dik. Ik hoop dat de rechterlijke uitspraak de omwonende mensen voldoende tegemoetkomt en dat ze niet doorslaan in klagerigheid.


  ⚠️ Meld

 14. Van de feestgangers hoor ik twee geluiden (pun intended):
  – het geluid staat zacht ten opzichte van andere buitenfeesten;
  – het feestje is er niet minder om.
  Het weer was ook nog eens prachtig.
  Gebaseerd op de reacties hier, die van mijn buren en mijn eigen ervaring, was het geluidsniveau zéér acceptabel voor omwonenden – wát het metertje ook zegt. Tevredenheid heerst na afloop van Dancetour, vergelijkbaar met die van ná Megabase dit jaar.

  De notoire en dwangmatige klagers zoals Klokkeluider (met die rake spelfout in zijn naam en een puberale, sneue manier van hoofdletter- en tekengebruik) en “het zou je schoonmoeder maar wezen” Jeanine en het compromisloze comité ‘Herrie uit de stad’ lijken niet te bevatten dat respect een wederzijds en wederkerend aspect kent. Hun onbereidwilligheid, onmogelijkheid tot inschikken danwel aanpassen en onverdraagzaamheid naar anderen zijn toonbeeld voor een ziekelijke egocentrische, individualistische geest.

  Ik denk dat zowel de Gemeente als de organisatoren van Megabase en Dancetour een prachtig compromis hebben gevonden tussen de behoefte aan dancemuziekfeesten en de wens tot woongenot voor omwonenden. Ik ben dan ook blij én TROTS dat er in Zwolle ruimte is voor zo’n feest op deze lokatie.


  ⚠️ Meld

 15. aan: @ZOMAAR EEN ZWOLLENAAR (tja ‘what’s in a Name?)
  Hierboven
  Misschien moet je allereerst je Nederlands Zelf even wat Bijscholen:
  Kijk maar even op Internet of in de Bibliotheek naar t woord Klokkeluider en hoe de spelling is!…
  En misschien kun je tegelijkertijd een Cursus op t gebied van > Sociaal Gedrag of i.d. nemen (met > Inderdaad haha)
  En inderdaad we mogen TROTS zijn dat de Rechter in Zwolle t éen en ander aan banden gelegd heeft. Gezond Verstand zegeviert uiteindelijk
  Dan nog je Ongelijk niet kunnen toegeven en Democratische Waarden en Rechten respecteren zmez:
  met je Grote mond maar als ASO dus (ja met Hoofdletters Goed gezien! onder t motto “Herrie Regeert” alles maar te kunnen veroorloven, inclusief het Negeren van het Recht in NL:
  ja dan met je niet meer dan zomaar…


  ⚠️ Meld

 16. ZO ook nog DOMME D ERK Hierboven:
  Ook nog even een Omscholing Nodig?
  Misschien moet je ook even KLOKKELUIDER opzoeken op Internet
  via Google of zo…. Tja HOE DOMME DERK kun je zijn>>>?
  En zoek n Heropvoeding erbij! Onbeschofte D rek

  Of zie Hieronder in de Volkskrant (wel es van Gehoord? >>”:
  gaat over KLOKKELUIDERS (ja ZOnder N domme D ERK!:::

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5133/Media-technologie/article/detail/3506101/2013/09/09/Klokkeluiders-krijgen-uitlaatklep.dhtml


  ⚠️ Meld

 17. Klokkeluider is niet per se verkeerd, al is klokkenluider de meest gangbare manier van schrijven.

  Verder blijven dat de berichten van Klokkeluider moeilijk te volgen, waarom de Hoofdletters, waarom de tekens (>)?

  Democratische waarden is iets waar de meerderheid het mee eens is, maar volgens mij is het juist een kleine groep mensen die zeikt, ja ik noem dit zeiken, over het geluidsniveau van (muziek)evenementen en dat maakt het allemaal zo jammer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.