Mogelijkheden voor fietssnelweg Zwolle-Meppel

Zwolle – De plannen voor de fietssnelweg Zwolle-Meppel zijn niet van tafel. Die conclusie trekt de ChristenUnie uit de antwoorden die zijn kreeg op eerdere vragen van Gedeputeerde Staten op de aarzelende reacties uit Overijssel over de plannen voor een fietssnel op initiatief van de gemeente Staphorst.

Voor 2015 bleek het plan niet voldoende te kunnen onderbouwd door Staphorst, maar in 2016 is er een nieuwe kans. Voor 1 oktober moet de gemeente dan een BDU subsidie, na een positief advies van het Bestuurlijk Vervoersberaad hebben ingediend. De provincie onderstreept het belang van fietssnelwegen, zo schrijft zij verder in de antwoorden op de vragen van de ChristenUnie Overijssel. Het past in de lijn van het Koersdocument fiets om het fietsgebruik ook in relatie tot het proces van herziening openbaar vervoer te betrekken. De provincie is voornemens om inwoners en gemeenten daar volop bij te betrekken. In het voorjaar 2016 wil GS een concept van een meerjarig programma Fiets aan PS aanbieden.

Bij de ontwikkeling van de fietssnelweg Meppel-Zwolle wil de provincie ook de gemeente Meppel en de provincie Drenthe betrekken, zo schrijft zij ook in de antwoorden aan de ChristenUnie. Fractievoorzitter Jan Westert meldt dat hij tevreden is met deze antwoorden. Zijn fractie is positief over deze fietssnelweg en zal het proces nadrukkelijk blijven volgen.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik heb vorig jaar wel eens naar Meppel gefietst, zoals zo vaak kun je op verschillende wegen er naartoe fietsen.
    Bv via Stadshagen en dan langs Zwartsluis (ongeveer) en dan naar Meppel. En je kunt ook via Rouveen/Staphorst en dan de Rechterensweg naar Meppel.
    Ik neem aan dat het om ongeveer die laatste route gaat?


    ⚠️ Meld

  2. Veldwachter als je via Rouveen Staphorst gaat snap ik Rechterensweg niet helemaal, ik zou dan gewoon de Rijksparallelweg nemen naar meppel.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.