Verboden om in mast waterskibaan te klimmen

Zwolle – De jeugd heeft op de Wijthmenerplas een nieuw evenement ontdekt, van een van de masten van de nieuwe waterskibaan springen. Niet ongevaarlijk! De politie gaat controleren, waarschuwt en zal daarna bekeuren.

waterskibaanspringen.jpg 

De politie handhaaft op het springen uit de mast op de Wijthmenerplas. Ondernemer en politie hebben afgesproken dat de politie er op drukke dagen ieder uur komt kijken. Het is verboden om in de mast te klimmen. Van mensen die dat doen wordt door de politie de eerste keer de gegevens opgenomen. De twee keer krijgen ze een boete. De ondernemer heeft maatregelen genomen die voorkomen dat mensen in de masten kunnen klimmen. Soms worden die voorzieningen in de nacht van de masten gesloopt. Op dit moment is de ondernemer met afrondende werkzaamheden bezig ten behoeve van zowel de waterskibaan als het strandpaviljoen. Zodra de waterskibaan in gebruik is kan men niet meer van de masten springen. De ondernemer verwacht omstreeks het einde van deze week / begin volgende week met het proefdraaien van de waterskibaan te kunnen starten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. “Soms worden die voorzieningen in de nacht van de masten gesloopt.”

  Dan zwem je dus in het donker en – in veel gevallen ongetwijfeld – met een dronken of stoned hoofd naar die mast toe? Dat lijkt me ook niet ongevaarlijk.


  ⚠️ Meld

 2. Dit hadden ze van te voren kunnen bedenken….de jeugd is op zoek naar leuke, spannende dingen. Logisch!! Zorg er dan gewoon voor dat ze er niet meer op kúnnen klimmen!!


  ⚠️ Meld

 3. Zo hey..ieder uur politie ter controle? Wat kost dat wel niet? Soms moet je uren wachten voordat de politie komt opdagen in de wijk bij overtredingen van jeugd. Laat staan dat ze ieder uur komen controleren. Overcapaciteit?? Lijkt me dat de ondernemers ervoor moeten zorgen dat attractie continue veilig is en er zeker niet geklommen kan worden.


  ⚠️ Meld

 4. Als er geen controle plaatsvindt en er verzuipt iemand is het ook niet goed, dan hoor je half Zwolle weer roepen dat de gemeente onvoldoende toezicht heeft gehouden.
  Vreemd ook dat die ouders dat goed vinden, of zullen ze niet weten waar hun kinderen uithangen?


  ⚠️ Meld

 5. Wat jij zegt slaat nergens op Mike70. Ik weet wasr mijn zoon “uithangt” maar kan hem natuurlijk niet altijd controleren omdat ik hem niet aan een lijntje hou…..en als je 15 bent,het meer mensen ziet doen én nergens bang voor bent doe je het ook. Na de tijd heeft hij mij het gewoon verteld en heb ik hem gewaarschuwd!! Meer kan je niet altijd doen. Ze moeten het gewoon onbeklimbaar maken. De plek is natuurlijk ook erg aantrekkelijk!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.