Vrouwelijke ITF Taekwon-Do Dangraadhoudster

Zwolle – Op zondag 5 Juli 2015 heeft bij ITF-Zwolle/Sportschool Mu Ssang het allereerste vrouwelijke 1e dan examen plaatsgevonden. Een voor ITF-Zwolle uniek examen omdat het ook voor Sabum Kenneth het eerste vrouwelijke dan examen is dat hij, met assistentie van Boosabum Alvin, heeft afgenomen. Een ruim twee uur durend examen in een hete zaal, maar dat heeft ze goed doorstaan.

wp_20150705_19_53_32_pro.jpg 

Een half jaar lang voorbereiding op deze dag, intensieve examen-trainingen samen met Boosabum Sander; het heeft z’n vruchten afgeworpen. Er is hard gewerkt, iemand enorm zien groeien, veel mooie en strakke technieken, de Tuls, Matsogi, Hosinsul, de stok, conditie en natuurlijk de theorie. Het zat er allemaal goed in. En eerlijk is eerlijk, Boosabum Saskia heeft ook nog eens het zwaarste 1e dan examen afgelegd dat tot nu toe binnen ITF-Zwolle is afgenomen.

Voor de sportschool was dit examen een dubbele primeur. Niet alleen de allereerste vrouwelijke 1e dangraadhoudster, maar een nog een primeur is dat ITF-Zwolle de allereerste officiële vrouwelijke ITF 1e dangraadhoudster heeft in heel Zwolle en omstreken.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Gretha Breunis van Joong Gun Zwolle heeft toch echt al sinds december 2014 haar eerste dan! Volgens mij is dit stukje klakkeloos overgenomen zonder na te trekken of dit wel klopt.


  ⚠️ Meld

 2. Even een reactie op het Joong Gun gebeuren in Zwolle. Mevrouw Breunis is inderdaad haar eerste dan maar is niet officieel erkend door ITF Nederland en ITF World (de officiële organisaties binnen Taekwon-Do).


  ⚠️ Meld

 3. Ik zie het al ook veel onvrede in deze vechtsport met veel verschillende bonden gezien bovenstaande reacties.Jullie maken wel reclame voor de sport.


  ⚠️ Meld

 4. Geen onvrede hoor. Er is gewoon een officiële Taekwon-Do bond, net zoals de voetballerij ook een bond heeft, namelijk de KNVB. Zo heeft het ITF Taekwon-Do dus ook een bond, namelijk ITF Nederland. ITF Nederland is vervolgens aangesloten bij de wereldbond (ITF World), net zoals de KNVB bij de UEFA of de FIFA is aangesloten. Niks bijzonders en geen gedoe met onvrede. 🙂 Het gaat gewoon om het wel of niet officieel aangesloten zijn bij een bond en het hebben van officieel gecertificeerde leraren. Je zou toch ook niet willen dat jouw kind les krijgt van een niet erkende/gecertificeerde leraar?  ⚠️ Meld

 5. ITF Zwolle/ Sportschool Mu Ssang is ERKEND door de bond. Dus deze mensen op de foto zijn erkende leraren en bij deze sportschool lopen ook alleen maar erkende leraren.


  ⚠️ Meld

 6. ITF Zwolle/ Sportschool Mu Ssang is trouwens de enige echte ITF erkende (Nederland & World) taekwon-do school in heel Zwolle en omstreken.


  ⚠️ Meld

 7. ITF Zwolle is erkend door de bond. Deze school werkt alleen met erkende assistenten en leraren. Mijn kinderen trainen al een hele tijd bij deze school en wij vinden het hartstikke belangrijk dat de school, de leraren en assistenten erkend en goed opgeleid zijn.  ⚠️ Meld

 8. En ik kan het bovenstaande bevestigen. Ik train er inmiddels al 3 jaar. Heb t enorm naar mijn zin en Feliciteer Saskia met haar prachtige Zwarte band


  ⚠️ Meld

 9. Beste lezers,
  Als examinator van Boosabum Gretha Breunis, 1e dan Joong-Gun uit Zwolle zou ik graag toch een aanvulling willen geven op Boosabum Sander Bosboom zijn uitleg. Gretha heeft in december 2014 examen gedaan en voor een panel van meerdere gekwalificeerde instructeurs (waaronder ik zelf 6e Dan en sinds 1980 bezig met Taekwon-Do en aangesloten bij het ITF in Zuid-Korea hoofdkantoor- dit is het land van herkomst van Taekwon-Do en dus zo verbonden. De groep van Boosabum Sander is gevestigd in Spanje om aan te geven) en als eerste Zwollenaarse vrouw geslaagd. De woorden officieel…. enige erkende zijn wat naief om zo te stellen. In de wereld zijn na de dood van de grondlegger in 2002 al bijna 12 ITF’s en in Nederland al 7 organisaties die ITF doen. Allen zijn erkend in hun eigen wereld en de wereld waarin Boosabum Sander leeft is degene waar wij uit komen. Deze groep doen prima Taekwon-Do en is niets mis mee. Alleen politiek gezien is het overal wat en hebben wij een andere weg gekozen. Als Boosabum Bosboom stelt de enig erkende bond dan moet hij zich iets meer verdiepen in het geheel want zijn bond heeft alle rechtszaken verloren van een andere groep en hebben hiervoor een behoorlijke rekening moeten betalen. Zij hebben namelijk aan het eind eieren voor hun geld gekozen. Zij zijn een eigen weg opgegaan en dat is prima maar nu te stellen dat zij de enige erkende zijn is wat naief en onvolledig. We zijn allemaal broeders en zusters in Taekwon-Do familie en in plaats van elkaar niet te erkennen doen wij dit wel. Wij gunnen Boosabum Sander, ITF Zwolle en alle leden van ITF Nederland het allerbeste en hopen in de toekomst als de politieke stofwolken zijn neergedaald weer te kunnen samen werken. Het gaat om Taekwon-Do en niet om kleine werelden. Succes in de weg voorwaarts en mocht je mij willen bereiken dan kan dit op info@kisport.nl en onze wereld is te zien op http://www.dnmaa.nl en http://www.kisport.nl
  PS Ik schrijf dit bericht op eigen titel en niet met wrok maar meer informerend. Doe er je voordeel mee en als wie dan ook er over wil praten dan is ieder van harte welkom in ons full time centrum in Barneveld, de BMAA op de Plantagelaan 6 te Barneveld. Open voor iedereen!


  ⚠️ Meld

 10. Meneer Van Schaik, meneer Van Schaik. Wat bent u toch aan het doen? Een uiterst warrig verhaal die geen recht doet aan de feiten. Erg jammer en erg pijnlijk uw reactie. Het zijn juist deze dingen die organisaties, scholen en de bond in een negatief daglicht stellen. Bijzonder jammer en teleurstellend. Mocht het u alleen om de aandacht en een vorm van marketing te doen zijn, dat blijkt ook wel uit uw reactie, dan zijn daar toch betere manieren voor te bedenken. Ik had persoonlijk meer van u verwacht.


  ⚠️ Meld

 11. Raven, raven is dit heer of mevrouw? Bedankt voor uw reactie. Kunt u aangeven welke feiten het volgens hier betreffen want verwarring wil ik zeker niet stichten. Ik ben voor duidelijkheid en openheid en ben meer dan bereid dit te geven. Alles met open vizier is wat wij doen. U schrijft dat mijn reactie de organisatie, de school en de bond in negatief daglicht worden gesteld maar dat is niet de bedoeling. Wel goed om te benoemen is dat DE BOND niet bestaat er bestaan er namelijke velen en die zijn ALLEMAAL goed met Taekwon-Do bezig. Dat u teleurgesteld in mij bent doet mij om eerlijk te zijn niet zo veel want ik ken u niet….. Als u mij zou kennen zou u mogelijk anders denken. Met vriendeljke groet en Do. Harry van Schaik ” Active and Involved”


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.