WVF krijgt loon naar werken tegen SVVN (3-0)

Westenholte- Een over 2 x 45 minuten gerekend sterker en beter voetballend WVF heeft tegen SVVN loon naar werken gekregen. Hoewel het tot aan de rust doelpuntloos bleef, wist WVF haar overwicht in de tweede helft in de score tot uitdrukking te brengen. Met doelpunten van Ard Slot, Jonathan Brands en Martijn Ruijsch wisten de Westenholtenaren de verdiende punten in eigen huis te houden. WVF heeft na deze overwinning de 7e plaats op de ranglijst  in de 2e klasse H ingenomen.

Terwijl de najaarszon haar best deed de zomer terug te laten keren, liet WVF van meet af aan zien er iets moois van te willen gaan maken.  De Westenholtenaren gingen sterk van start en zetten SVVN onder druk. Een spectaculaire “van Basten-omhaal” van Richard Bouwmeester leek de opmaat voor een “mooie pot”. SVVN had moeite met WVF en trok na een kwartiertje aan de noodrem. Geel voor de SVVN aanvoerder was het gevolg. Ondanks een opstapeling van kansen wisten de blauwwitten niet tot scoren te komen. SVVN klopte voor rust een aantal malen stevig aan de poort, maar keeper Michel van der Aa hield de deur vakkundig op slot.

Door : John Ruijsch 

Na rust paste SVVN coach Frans Zelle een dubbele wissel toe. Het spelbeeld was op en neer golvend met kansen over en weer. In de 55e minuut werd een door de SVVN-goalie omhoog gebokste corner door Ard Slot slim binnen gekopt.(1-0). Vlak daarna kreeg een te fel inkomende Jeroen van Leeuwen geel. Bij WVF moest Piet de Jong plaats maken voor Timon Beimers
In de 80e minuut zorgde het trio Beimers, Bouwmeester en Brands voor de verdiende 2-0. Beimers gaf een pass op maat aan Bouwmeester, die Brands behendig liet scoren. De warrig fluitende scheidsrechter van Egmond trakteerde Beimers vanwege spelbederf op geel. Bouwmeester moest plaats maken voor Peter van de Streek. Ook hij moest, vanwege een te harde charge, geel incasseren. Het slotakkoord was voor Ruijsch. Hij ging, na een splijtende pass van Michel Klink, alleen op de SVVN sluitpost af en zette de 3-0 eindstand op het scorebord. 

“Een efficiënte overwinning “, sprak uitblinker Dennis Elferink. “We kunnen niet met de kont naar achteren voetballen”, analyseerde de verdediger. Aanvoerder Ruijsch vond het geen hoogstaand voetbal. “We geven weinig weg en pakken onze kansjes en we kijken weer naar boven”. Trainer John Beijen heeft behalve van het weer ook van het spel van zijn team genoten. “De wissels hebben duidelijk hun meerwaarde. Stap voor stap naar de top” , sloot hij tevreden lachend af.

 

Door : John Ruijsch 

Artikel delen:

Reageer