Drie dagen foodfestival Lepeltje Lepeltje

Zwolle – Drie dagen lang genieten van eten, cultuur en een markt op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Zo’n vijfduizend mensen hebben al via Facebook aangegeven tijdens het weekend van Lepeltje Lepetje Zwolle aanwezig te zijn.

 

Neus, tong, oren en ogen. Dat zijn de zintuigen die tijdens het gratis Foodfestival Lepeltje Lepeltje optimaal worden gestimuleerd. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 juli vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje Zwolle plaats. Het Ter Pelkwijkpark zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud. Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Geen hekken om het terrein maar een open uitstraling en gratis toegankelijk voor iedereen. Naast alle stoelen en banken die verspreid staan over het terrein kun je ook lekker op een kleedje in het gras zitten en genieten van al het lekkers en de lokale bandjes.

Food

Er staat een mooie mix van cateraars vanuit het gehele land aangevuld met aantal Zwolse partijen. De 25 cateraars die tijdens het festival voor de heerlijke kookluchtjes zorgen, hebben een zeer verschillend aanbod. Voor iedere liefhebber is er wat wils. Van Indonesisch, Surinaams, friet of fruit tot aan pizza’s, salades, wafels en tortilla’s. Neem bijvoorbeeld de Geflipte Kippen met haar heerlijke biologische kippendijen of de japanse lekkernijen van Meneer Temaki.  Ook bijzondere keukens zijn aanwezig zoals bijvoorbeeld de insectenkeuken Bugalicious.

 

Cultuur & kinderen

En qua cultuur? Er spelen per dag zo’n 5 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s. Lepeltje Lepeltje biedt een afwisselend cultureel programma waarbij een groot gedeelte van de artiesten uit de regio Zwolle komen. Onder andere bands als Roots Rising, Karel J. Schepers, Jo Sarah en nog vele dj’s waaronder Irey Selecta, Soul Clap verzorgen de muzikale dressing van deze editie. Poppodium Hedon  is de curator van de programmering op de zaterdag. Ook voor kinderen is Lepeltje Lepeltje heerlijk vertoeven. Op de zaterdag en zondag is er een programma speciaal voor kinderen. Verwacht kinderyoga, dansen op afrikaanse muziek, interactief theater en vele andere knutsel- sport- en doe- activiteiten. 

 

Markt

Hoe ziet de markt eruit? De samenstelling van de kraampjes wisselt per dag. De dames van Winkels op Wielen doen de programmering voor de markt. Zij weten precies wat leuke partijen zijn. Dit jaar zijn er onder anderen kraampjes gericht op mode, vintage, kinderkleding, gedroogd fruit, woonaccessoires  en vrije tijd. 

 

Slot

Waar wil de organisatie met het festival naartoe groeien? ,,We moeten goed nadenken hoe we het concept kunnen blijven verbeteren. De focus moeten we niet alleen maar op het eten leggen. Cultuur, een markt en een kinderprogramma geven het evenement body. Daarin onderscheiden we ons. Als rondreizend cultureel foodfestival doen we dit jaar vijf plekken aan: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn en we richten tijdens het festival Mysteryland een eigen eiland in. We willen ons concept het liefst door heel Nederland brengen. Het is namelijk heel leuk om te organiseren. Het is voor ons als organisatie elke keer weer een feestje en kunnen niet wachten om het Ter Pelkwijkpark om te toveren tot Lepeltje Lepeltje”, aldus Paul Niezen (Lepeltje Lepeltje). 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. “En qua cultuur? Er spelen per dag zo??n 5 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s.”

  Gelukkig de hele dag decibellenellende.

  Je moet er toch niet aan denken dat je met elkaar zou kunnen praten zonder dat je moet schreeuwen vanweges de culturele bijdrage.


  ⚠️ Meld

 2. @drama, meteen weer zo’n kortzichtige reactie.

  https://instagram.com/lepeltjelepeltjenl Kijk hier anders even rond en dan zie je vanzelf dat dit geen ‘decibellenellende’ is maar slecht een aanvulling om de gezelligheid te vergroten. Het is slecht een onderdeel van het programma en niet de hoofdactiviteit.

  Als dit soort festiviteiten je woonplezier in het centrum verstoren dan heb je echt he-le-maal niks in het centrum van een 100.000+ stad te zoeken…


  ⚠️ Meld

 3. @drama: Je doet je naam weer eer aan, je maakt weer drama van iets waarvan je op voorhand totaal niet weet wat het gaat worden, ongelooflijk dat mensen zo bekrompen en zuur kunnen denken.

  Verder lijkt het me de ideale locatie, het lijkt ook uitermate prettig weer te worden vanaf vrijdag, dus ik denk zeker dat ik even ga kijken.


  ⚠️ Meld

 4. alles prima, dank u! Toffe live bands en dj’s zijn drie dagen lang bijzaak, en ter verhoging van de feestvreugde onder het motto: cultureel sausje.
  Die gaan voor max met de decibellen, want anders is het niet gezellig…


  ⚠️ Meld

 5. Nogmaals drama, je l*lt maar wat raak, misschien doe je het expres om een reactie uit te lokken, maar wacht het eerst eens af, probeer eens zonder vooroordelen naar een evenement te kijken, want alles bij voorbaat afkraken, dat is het makkelijkste wat er is.


  ⚠️ Meld

 6. Lijkt me een prima festival; drie dagen lang zoveel mogelijk food en keukens aan de man brengen, gratis kinderprogramma’s en terrassen, en als bijzaak: cultuur in de vorm van toffe bands en dj’s.
  Ik moet de eerste dj die zichzelf als bijzaak ziet nog tegenkomen…:-*


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben bang dat Drama gelijk heeft , er is tegenwoordig bijna geen leuk uitje meer te vinden waarbij de gehuurde boxen en versterkers niet op z’n hardst moeten.


  ⚠️ Meld

 8. We kunnen het vanaf vrijdag allemaal zelf gaan ontdekken of we wat harder moeten praten om elkaar te verstaan.
  Niet met volle mond praten natuurlijk.;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.