Hanzeladies verslaan Den Haag

Een spetterende start“, zo typeert teamcaptain Karin de eerste 20 minuten van de rugbywedstrijd die de Hanzeladies (het gezamenlijke team van Zwolle, Deventer en Enschede) vandaag speelden tegen de dames van de Haagse Rugby Club. Ze hadden binnen de kortste keren dan ook een voorsprong van 12-0. Al gingen de dames in de scrum er grommend tegenaan, toch lag hier vandaag niet de kracht van de Hanzeladies. Die kwam overtuigend uit de lijn. De snelle dames uit het team wisten door goed samen te werken en slim door te breken de meeste punten te behalen.

De overwinning bleek echter niet zo eenvoudig te behalen. De Haagse dames gaven de Hanzeladies een wijze les in “pas juichen als de wedstrijd helemaal gespeeld is“, door halverwege sterk terug te komen en zelfs een voorsprong te behalen. Dit lieten de Hanzeladies niet zomaar gebeuren en vol overgave stortten zij zich weer in de wedstrijd. Zo fanatiek dat het even misging: 2 speelsters zetten op hetzelfde moment dezelfde tackle in, wat resulteerde in een pijnlijke botsing en voor speelster Marije een bezoekje aan het ziekenhuis…

Door: Yvonne van ’t Oever

 

Door bij de les te blijven en te zorgen voor rust in het veld werd in de laatste 20 minuten weer goedgemaakt wat halverwege de wedstrijd was blijven liggen. Met nog 3 tries en een conversie wisten de Hanzeladies met een eindscore van 29-14 de wedstrijd op hun naam te zetten. De tries in deze wedstrijd zijn gemaakt door: Sanne (2x), Simone, Nikee en Marije. 

Marieke, die wegens een gebroken enkel niet óp maar naast het veld stond, heeft genoten van de spannende wedstrijd en vooral van de sfeer in het team. “Er werd er goed samengewerkt en vooral in de lijn voelden de Hanzeladies elkaar goed aan. Sanne scoorde haar eerste try op het Twentse gras en speelde vandaag zo lekker dat ze is verkozen tot “Diva of the Day”. Reden genoeg voor een feestje, het is erg gezellig hier!”

Artikel delen:

Reageer