Voorstraat na herinrichting dag en nacht levendig

Zwolle – Ondernemers en de gemeente Zwolle hebben een herinrichtingsplan voor de Voorstraat opgesteld. Na de herinrichting komt er ook overdag meer leven in de straat. De straat wordt zo ingericht dat er meer ruimte voor terrassen komt. De ondernemers investeren zelf in hun panden en de uitstraling van de straat. Het college stelt de raad voor een bedrag van € 300.000,- beschikbaar te stellen. De uitvoering is gepland medio 2016.

Bij de herinrichting investeren zowel ondernemers als de gemeente in het gebied. De ondernemers knappen de gevels van de panden op, en brengen gevelverlichting en groene beplanting aan in de straat. Daarnaast schaffen zij nieuw meubilair aan voor de terrassen die aan beide zijden van de Voorstraat worden aangelegd. De gemeente Zwolle zorgt voor nieuwe bestrating en vervangt de huidige drie plaszuilen voor twee verzinkbare plaszuilen. Die nieuwe plaszuilen worden beheerd door de ondernemers.

De Voorstraat wordt flexibel ingericht, dat houdt in dat er zo weinig mogelijke obstakels en hoogteverschillen zijn. Hierdoor is de straat goed toegerust op de verschillende functies die het heeft: terrassen, evenementen en bevoorrading voor horeca en de nieuwe winkel aan de Melkmarkt. Buiten het terrasseizoen is er ook ruimte voor het stallen van fietsen.

Door de inspanningen en verbeteringen aan de gebouwen en de openbare ruimte krijgt de Voorstraat een kwaliteitsimpuls. De Voorstraat krijgt een uitnodigende en gastvrije uitstraling waar mensen overdag en ’s nachts met plezier verblijven.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Handig om dat nu te doen. Over een jaar is de primark af aan de voorstraat en kunnen ze weer opnieuw beginnen. Ze kunnen het beter uitstellen en het gelijk goed doen en er een mooie samenhang van maken.


  ⚠️ Meld

 2. 3 plaszuilen moet zijn 2 die er nu zijn. groen voorziening heb ik twijfels bij. wat er allemaal veranderd gaat worden twijfel ik ivm breedte van de straat. heb er geen verstand van.  ⚠️ Meld

 3. De Voorstraat blijft toch een lastig straatje, de kant van de Melkmarkt is natuurlijk compleet verminkt en de straat is buiten uitgaanstijden behoorlijk doods en achteraf, ook al dat het zo in het centrum zit, het heeft (nog) niet veel aantrekkingskracht.

  Dat de gevels worden opgeknapt is natuurlijk alleen maar een goede zaak en nieuwe bestrating is ook nooit weg.


  ⚠️ Meld

 4. Zou het ooit wat worden met dat straatje en die pisgeur die er altijd hangt. Ik verwacht dat de groenpartij die er word neergezet ook niet lang stand houdt met die dronken dropjes in het weekend.


  ⚠️ Meld

 5. Waarom geen fietsenstalling op die plek ? toch veel beter heeft iedereen er wat aan .Die paar kroegen krijgen toch geen zon er gaat toch niemand in de schaduw zitten .


  ⚠️ Meld

 6. ER komen daar volgens mij nog meer pisbakjes bij, dus dat wordt gezellig daar als je buiten op terrasjes zit…
  Trouwens wat bedoelen ze daarmee?
  want de docter is over drie weken dicht, bloopers is nooit open overdag en de twee heren is al lang niks meer…blijft niks meer over…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.