Weer opvang vluchtelingen IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Het College van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft ingestemd met een dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om opvang voor maximaal 400 vluchtelingen te realiseren in de IJsselhallen van Zwolle. In de loop van volgende week worden de eerste vluchtelingen verwacht. De opvang is tot uiterlijk eind december en eventueel korter als dat mogelijk is.

Er komen momenteel veel vluchtelingen naar Nederland om asiel aan te vragen. Zij hebben hun huis en haard achtergelaten op de vlucht voor oorlogsgeweld. In de afgelopen vier weken waren dat gemiddeld 900 personen per week, afgelopen week zelfs 1200 personen. De toestroom is zo groot dat het COA ze niet meer op kan vangen in de bestaande centra. Daarom heeft het COA wederom aan het Zwolse college gevraagd om de IJsselhallen voor een korte periode beschikbaar te stellen. Omwonenden en bedrijven in de naaste omgeving worden per brief geïnformeerd. Op 14 juli aanstaande is vanaf 19.30 uur een inloopbijeenkomst in de IJsselhallen.

In de IJsselhallen worden maximaal 400 alleenstaande mannen opgevangen, afkomstig uit Syrië of Eritrea. Voordat de mensen in Zwolle aankomen hebben ze een aantal dagen in Ter Apel doorgebracht. Daar konden ze een aantal dagen wennen en informatie krijgen. Daarnaast zijn ze medisch onderzocht en is er voor zover dat mogelijk is onderzoek gedaan naar hun achtergrond (het zogenoemde antecedentenonderzoek).

De opvang in de IJsselhallen is noodopvang en sober van aard. De indeling van de Diezehal is als volgt: slaapgedeelte, sanitair en leefruimte, een eetgedeelte en beveiliging. De mensen worden voorzien in eten, drinken, kleding, toiletartikelen en een slaapplek. Ze zijn vrij om het terrein te verlaten. Begeleiding van de asielzoekers wordt verzorgd door het Centraal Orgaan Asielzoekers samen met andere instanties als vluchtelingenwerk. De gemeente werkt samen met diverse instanties, waaronder een klankbordgroep aan beheersplan.

In het najaar van 2014 werden ook 400 vluchtelingen van Syrische afkomst in de IJsselhallen opgevangen. Dit is goed verlopen en leverde een groot aantal acties van vrijwilligers, instanties en partijen in de stad op.

Artikel delen:
Reacties 112
 1. Ohw, dat gaat helemaal goed komen.
  In 2016 komen de alleenstaande vrouwen.
  Srry maar ik geloof niet meer in de huidige politiek.
  Mensen met echte problemen zullen Nederland niet halen ben ik bang.


  ⚠️ Meld

 2. Vrij om het terrein te verlaten?? Heb nu al weer medelijden met die mensen in de kamperpoort. Alles op slot zou ik zeggen!!!!!


  ⚠️ Meld

 3. @Henk678,
  neem je er ook paar voor in je huisje???
  Ik kan me goed herinneren hoeveel gezeik er in onze stadje hierdoor was vorige jaar en dat er toen gezegd was vanuit de gemeente dat het op dat moment toen erg nodig was en dat het dan tijdelijk was en die gasten snel weer weg zouden gaan..
  Nou als er elke week 1000 mensen in Nederland aankomen/asiel aanvragen dan denk ik dat er binnenkort weer een AZC in Zwolle komt en dan is veel ellende enorm veel ellende verwachten..


  ⚠️ Meld

 4. Sommigen zijn vrij negatief over de vorige keer, maar kan iemand vertellen wat er voor negatieve dingen zijn gebeurd dan? Ik heb er maandelijks niks van meegekregen…


  ⚠️ Meld

 5. Henk678
  Wie is Zwolle? Het rare is dat ik geeneen Zwollenaar ken die hier heil in ziet.
  En de negatieve geluiden worden zoveel mogenlijk geweerd uit de media.  ⚠️ Meld

 6. Ik heb net de brief van de gemeente door de bus gekregen met dezelfde tekst als in het bericht. De vorige keer is het prima verlopen. Ook dat het maar voor een paar maanden was klopte. Ze waren zelfs een paar weken eerder weg dan afgesproken was. Mijn indruk is dat het COA de zaken goed in de hand heeft en zich aan afspraken houdt.


  ⚠️ Meld

 7. Wat zijn er dan voor erge dingen gebeurd de vorige keer? En ik wist niet dat de asielzoekers blijkbaar bij mensen in huis worden geplaatst.


  ⚠️ Meld

 8. maar is er dan een andere oplossing voor die mensen? je zal er zelf maar tussen zitten… kom met oplossingen zou ik zeggen, ik zelf weet het zo 1 2 3 niet weten, wel dat t triest is  ⚠️ Meld

 9. Ik denk dat ik me ook aan meld als vluchteling. gratis eten en verzorging. Scheelt toch weer dik 400 euro in de maand. Kan ik misschien eindelijk weer eens een nieuwe broek kopen.


  ⚠️ Meld

 10. Nou Bernard,
  Lees de laatste zin van mijn eerste reactie.
  Gansje mag het ook doen.
  En als je me dan nog met droge ogen gaat vertellen dat het allemaal zo fijn als je hier bent. als je er zelf tussen zou zitten, dan mis je een stuk familie dat hier niet komt om wat voor reden dan ook.
  Sterkte met jullie goede bedoelingen.
  Je kan het helaas niet anders noemen dan gelukszoekers ten koste van echte vluchtelingen waarbij het water aan de lippen staat.
  Ik had het ook graag anders gezien.


  ⚠️ Meld

 11. Grenzen dicht en de controles weer terug langs de grens….
  De Grieken hebben het spelletje slim gespeeld binnenkort gaan ze de EU uit ( ze gaan geen ene f… cent terug betalen) en stellen hun eigen regels op en wat de vluchthellingen daar betreft gaan ze het anders aanpakken, harder…
  en we , ja we zitten met een grote probleem terwijl we hier elke dag maar moeten toezien hoe onze maatschappij naar de klote gaat…  ⚠️ Meld

 12. ps… voor alle mensen die hier reageren met humanistische gedachten en liefdevol en zich betrokken voelen zou ik zeggen…. pak je spullen ga als vrijwilliger van Rode kruis of internationale vluchtelingen organisatie werken bij de grens van al die landen en zet je in voor die “vluchtelingen”……..
  Als jullie het te ver reizen vinden neem maar stuk of drie in je huisje, krijg je van de overheid ook wat subsidies daarvoor, ik bedoel leuk voor thuis gezellig samen….
  In de politiek in Den Haag denken ze maar aan een ding en dat is geld wat hun vanuit Brussel krijgen voor elke gast gast die hier asiel aanvraagt..


  ⚠️ Meld

 13. De lachende 3e is de libema groep die pakken net als vd most in oranje stad ongeveer 300 euro per persoon per nacht…


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Wilbert, op 7 juli 2015 21:46

  Sommigen zijn vrij negatief over de vorige keer, maar kan iemand vertellen wat er voor negatieve dingen zijn gebeurd dan? Ik heb er namelijk niks van meegekregen…

  Dat dacht ik ook al. Misschien is het aan me voorbij gegaan hoor…


  ⚠️ Meld

 15. Deze vluchtelingen gaan vast voor hun plezier met duizend anderen in de IJsselhallen zitten. Natuurlijk niet. Die smachten ook naar een veilige plek, wat privacy en een dak boven hun hoofd. Ik ben trots dat Zwolle zich inzet om deze mensen een plek te geven waar het beter is dan waar ze vandaan komen.  ⚠️ Meld

 16. Ik vind het naar om te moeten zeggen, maar de vorige keer (het zou toch eenmalig zijn?!) ben ik er meerdere malen langsgefietst onderweg naar werk etc. Volgens mij zag ik gewoon gezond uitziende mensen (niet ondervoed, prima kleding, appen of bellend met een smartphone in de hand, nederlands marlboro peukie op de lippen, samen lol hebben en een balletje trappend) die erg plezierig oogden.

  Natuurlijk, ook kinderen die wmb nooit in zo’n situatie mogen komen, maar toch. Geef dan die plekken in de IJsselhallen aan de échte vluchtelingen die níks meer hebben..


  ⚠️ Meld

 17. Wij wonen in de straat naast de IJselhallen, vorig jaar was vrij bizar. Alleen mannen gezien van 25 tot 45 jaar, op slippers met iPhone 5 in de hand en tasje met spullen uit de supermarkt. Er was ook veel contact met jonge meisjes op de fiets die het allemaal reuze interessant vonden. Waarom alleen mannen? waar komen die smartphones vandaan? waarvan kopen ze al die spullen? waar zijn de kinderen en vrouwen die volgens mij echt hulp nodig hebben?


  ⚠️ Meld

 18. Dat hek om de ijsselhallen 4 meter hoog maken. Laat ze maar lekker op dat terrein blijven. En daarna meteen oprotten met die opvreters!!!!!!!  ⚠️ Meld

 19. Bizar om te lezen hoe sommigen zich laten leiden door angstgevoelens en vooroordelen en daardoor zeer bedenkelijke reacties plaatsen. Blijkbaar maakt het dan niet uit dat het om vluchtelingen gaat die hier ook niet voor hun lol komen.

  Ik vond de lokale initiatieven die vorig jaar werden ondernomen door (ik dacht) SV Zwolle en PEC Zwolle om de vluchtelingen wat plezier en tijdverdrijf te geven juist hartverwarmend! Ook dat is Zwolle!


  ⚠️ Meld

 20. Alweer busladingen met mensen die ons sociaal stelsel leegplunderen. Die zijn met geen stok meer weg te krijgen. Die worden zo gepamperd dat ze de komende jaren het gevoel hebben dat ze welkom zijn. Inderdaad vreemd dat de vrouwen en kinderen achterblijven in oorlogsgebied. Dat zou geen enkele man doen toch? Wie laat nou zijn gezin achter in oorlogsgebied? Of……. Strooien zij ons zand in de ogen. En komen ze hier gewoon om dit land te plunderen….


  ⚠️ Meld

 21. Nou das nou mooi toch?

  Het een heft het ander op,

  Komst asielzoekers remt bevolkingskrimp af

  DEN HAAG –
  Door de toegenomen immigratie van asielzoekers is de bevolkingskrimp in een aantal regio’s in ons land vorig jaar afgenomen. Dat meldt het Central Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

  Foto: ANP
  Negen regio’s hadden vorig jaar te maken met een krimp van de bevolking. Dat zijn er zeven minder dan het voorgaande jaar. ⤸De omslag van krimp naar groei in die regio’s komt door de toegenomen immigratie van asielzoekers. Dit ondanks dat veel jongeren de krimpregio’s blijven inruilen voor steden⤝, aldus het statistiekbureau.
  In alle regio’s kwamen vorig jaar meer mensen uit het buitenland erbij dan dat er vertrokken, behalve in Twente en een deel van Zuid-Holland. Vooral twee noordelijke regio’s, die al jaren op rij te maken hebben met bevolkingskrimp, kregen veel nieuwe inwoners uit het buitenland. In Oost-Groningen kwamen er meer dan vijftien inwoners per duizend bij door buitenlandse migratie. Hierdoor sloeg de aanzienlijke bevolkingskrimp van 2013 om in een lichte bevolkingsgroei.
  Groningen
  Voor krimpregio’s met een of meer asielzoekerscentra, zoals Oost-Groningen, bestond de immigratie vorig jaar voor bijna driekwart uit mensen uit Syrië, Eritrea en Somalië. Ook in andere regio’s met asielzoekerscentra, zoals Zuidwest-Overijssel en Delfzijl en omgeving is ruim de helft van de immigranten afkomstig uit landen waar veel asielzoekers vandaan komen.
  De meeste asielzoekers blijven slechts korte tijd in een asielzoekerscentrum. Daarna emigreren ze of gaan ze elders in Nederland wonen, afhankelijk van de behandeling van hun aanvraag.  ⚠️ Meld

 22. Ik zie weer een aantal reacties voorbijkomen waarvan ik denk: Daar hebben we echt iets aan in dit land, aan deze mensen gaan we in de toekomst nog veel plezier beleven….


  ⚠️ Meld

 23. Opmerkingen als

  En komen ze hier gewoon om dit land te plunderen….

  kan ik bijna niet geloven, maar ik ben niet zo naïef dat ik denk dat deze mensen niet bestaan.
  Verder zeg ik over deze PVV-retoriek van een aantal personen maar niets.


  ⚠️ Meld

 24. Wen er dan maar aan dat er steeds meer PVV-ers komen?Maar ja dat zullen in sommige die hier schrijven wel weer dom volk en klapvee zijn.Hoe dom kun je zijn.


  ⚠️ Meld

 25. Ik vind het werkelijk verbazingwekkend dat sommigen hier zo’n enorme plaat voor hun kop hebben en niet de moeite nemen om op rake opmerkingen van o.a. BR & Zuidski te reageren.


  ⚠️ Meld

 26. Abel kannie wacht nie tot de pvv meer dan 50% van de stemmen krijgt. Dan hebben we eindelijk een blonde dictator en komt het ongetwijfeld goed met dit land: ga maar vast oefenen met zwaaien met een uitgestrekte rechterarm. Hoe dom kun je zijn.


  ⚠️ Meld

 27. Het vreemde is ook nog dat ik vorig jaar voor mn werk op het ijsselhallen terrein moest zijn,en daar met pijn en moeite opkwam omdat die opvreters daar zaten. En dat schorem is wel vrij om te gaan en staan waar ze willen. (lees stelen en roven)


  ⚠️ Meld

 28. Als al die voorstanders van die vluchtelingen er snel een paar in huis nemen, dan is het probleem Ijsselhallen opgelost.


  ⚠️ Meld

 29. De PVV heeft ook nog hele andere ‘interessante’ punten die de meeste anti migranten stemmers niet weten:
  PVV wil totaalverbod op Hasj
  PVV wil verbod op flatscreen in de bijstand
  Bron:http://www.republiekallochtonie.nl/de-visie-van-de-pvv-in-60-standpunten-verbieden-verbieden-en-verbieden
  Hier zal het merendeel van de PVV stemmers het wel niet mee eens zijn.

  Dit is ook een leuke:
  PVV: De aarde warmt helemaal niet op
  Bron: http://politiek.blog.nl/columns/2014/02/17/pvv-de-aarde-warmt-helemaal-niet-op  ⚠️ Meld

 30. De tweede wereld oorlog, Geert Wilders en alleen nog een Pim Foruyn quote in. 3…2…1.

  Allemaal boeroepers maar als er een info avond is zie je ze niet.


  ⚠️ Meld

 31. Ben benieuwd wie er komen op de info avond en daadwerkelijk daar ook zeggen wat zij hier schrijven. Op het toetsenbord alleen?


  ⚠️ Meld

 32. Het mooi is Drama dat jij en nog wat andere kanslozen zo denken dat iedere Pvv-er met zijn rechterarm de lucht staat.Dat is dus niet het geval maar zo lang jij dat denkt is er maar 1dom en dat ben jij.
  Maar fijn dat gelijk de tweede wereldoorlog er weer bij gehaald wordt.


  ⚠️ Meld

 33. Dat maakt geen ene reet uit of je komt of niet het is al lang beslist….
  Dat enorme stroom van die “vluchtelingen” blijft en ze gaan ook nog ervoor zorgen dat er een permanente opvang komt in Zwolle, let maar op…


  ⚠️ Meld

 34. Geweldig dat Zwolle dit wederom gaat doen, de vorige keer heeft Zwolle zich ook van zijn beste kant laten zien en was iedereen positief. De negatieve reageerders hier hebben altijd wel wat te zeiken, is het niet over asielzoekers dan is het wel over het weer.


  ⚠️ Meld

 35. Prima toch? Even een geschikte plek zoeken en dan een mooie permanente plek die voor werkgelegenheid zorgt en een goede regulering ism met de bewoners in de omgeving. Dat heb ik liever dan deze verassingen.

  PVV stemmers zijn makkelijk te beïnvloeden dat blijkt wel als je iemand als Geert Wilders de toekomst van ons land wilt toevertrouwen. Iemand die wat inspeelt op ongemak wordt al snel als verlosser gezien.


  ⚠️ Meld

 36. Ga jij ze ook persoonlijk in huis nemen Leonardo?Want je lijkt mij er wel een type voor om alles en iedereen te redden.Maar goed laat maar vol lopen er is toch geen redden meer aan,maar niet gaan klagen straks dat ons land zo onveilig is geworden en dat er af en toe een bommetje afgaat in een winkelcentrum.Of dat je zoveel belasting moet gaan betalen.


  ⚠️ Meld

 37. het was de vorige keer ook afgesproken dat er alleen mannen zouden komen, dus dat is niet zo vreemd.
  En waarom hebben we er commentaar op dat ze smartphones hebben? De meesten zijn gevlucht omdat het onveilig was in hun land, misschien niet omdat ze straatarm waren. Zij willen ook graag contact met hun familie onderhouden.
  En inderdaad, de nog armeren konden de overtocht niet eens bestalen, dus die zitten nog steeds in grote ellende. Dat is altijd triest, dat het de een wel lukt om weg te komen en de ander niet.
  Wat mij betreft zijn deze mensen welkom in Zwolle, de vorige keer heeft laten zien dat we dit als stad er makkelijk bij kunnen hebben. Er waren veel vrijwilligers die hun tijd en aandacht met plezier gegeven hebben en die zullen er nu vast ook weer zijn.


  ⚠️ Meld

 38. Wat ik hier het alle ergste vind en erg boos over wordt is dat de gemeente Zwolle haar eigen volk laat stikken, mensen die zorg nodig hebben, die krijgen het niet, de uren van de thuiszorgmedewerkers worden gekort, onze ouderen die het zo zwaar hebben, enorm veel werklozen, armoede, jongeren die de school vroegtijdig verlaten en in de criminaliteit belanden, de jeugdzorg deugt niet, het rammelt daar aan alle kanten, er zijn zoveel problemen en de gemeente doet of er niks aan de hand is…
  Nou voor 400 man weer tijdelijke opvang, en dan nog iets als je een echte vluchteling bent ( dis voor alle naïeve mensen en de mensen die het niet willen zien/begrijpen) dan vlucht je echt en dan neem jij je mobile niet mee…… voor alle duidelijkheid…  ⚠️ Meld

 39. Bericht door Zuidski.1, op 8 juli 2015 3:48

  Ik vind het naar om te moeten zeggen, maar de vorige keer (het zou toch eenmalig zijn?!) ben ik er meerdere malen langsgefietst onderweg naar werk etc. Volgens mij zag ik gewoon gezond uitziende mensen (niet ondervoed, prima kleding, appen of bellend met een smartphone in de hand, nederlands marlboro peukie op de lippen, samen lol hebben en een balletje trappend) die erg plezierig oogden.

  Natuurlijk, ook kinderen die wmb nooit in zo’n situatie mogen komen, maar toch. Geef dan die plekken in de IJsselhallen aan de échte vluchtelingen die níks meer hebben..

  Had ik niet van je verwacht!


  ⚠️ Meld

 40. Hahaha Abeltje, bommetje ,belastingen omhoog? En dat schuif je zo op de vluchtelingen? Wordt steeds mooier met jou.

  Ben wel benieuwd naar het verhaal achyer deze mensen. Komen ze alleen tijdelijk of os het de bedoeling dat ze asiel aanvragen om permanent hier te komen wonen?


  ⚠️ Meld

 41. Je kon het niet beter zeggen volledig gelijk,misschien dat er bij een paar de oogkleppen afgaan maar ik ben bang van niet.Het is gewoon een feit dat de multiculturele samenleving totaal is mislukt.


  ⚠️ Meld

 42. Dus @br, als jij in een oorlogssituatie zit en uit je huis geschoten wordt laat je je mobieltje liggen. Doe niet zo ontzettend naïef.


  ⚠️ Meld

 43. Pfff blindstaren op een mobieltje. Elke bijstandsmoeder heeft ook een flatscreen of niet? Zegt dat dan ook dat ze uitpuilen van het geld?
  En wat zou jij doen voor de toekomst van je kinderen?
  Ik neem hun niks kwalijk.  ⚠️ Meld

 44. Abel, ik klaag nergens over, want ik woon in een geweldig land, waar zeker niet alles perfect is, maar waar ik me wel heel goed realiseer dat het hier veilig en vreedzaam is. Maar mensen zoals jij blazen graag alles op, ieder incident wordt uitvergroot en alles is waardeloos. Wat doe je hier dan nog zou ik je willen vragen?


  ⚠️ Meld

 45. hoe komen ze toch allemaal aan zoveel geld

  Ze komen (hopelijk) met 1 koffertje hier aan in Zwolle. Hoe durf je het aan de orde te stellen?


  ⚠️ Meld

 46. Maar fijn dat gelijk de tweede wereldoorlog er weer bij gehaald wordt.

  Klopt ook niet, heeft inderdaad niets met de PVV te maken.

  Onderstaande uitspraken baart mij meer zorgen. Je gaat dan weer richting: “De Nederlanders hebben het allemaal slecht, maar die buitenlanders krijgen wel alles voor elkaar”
  “Pakken ze niet ons geld af, dan zijn het wel onze oud hollandse tradities”

  Zwolle haar eigen volk laat stikken, mensen die zorg nodig hebben, die krijgen het niet, de uren van de thuiszorgmedewerkers worden gekort, onze ouderen die het zo zwaar hebben, enorm veel werklozen, armoede, jongeren die de school vroegtijdig verlaten en in de criminaliteit belanden, de jeugdzorg deugt niet, het rammelt daar aan alle kanten, er zijn zoveel problemen en de gemeente doet of er niks aan de hand is…
  Nou voor 400 man weer tijdelijke opvang,  ⚠️ Meld

 47. wo 08 jul 2015, 14:01
  Onvrede over vluchtelingen in Zeelandhallen

  GOES – De inwoners van Goes zijn “buitenspel” gezet bij het besluit om vluchtelingen in de Zeelandhallen te huisvesten. Zo’n 400 vluchtelingen uit met name Eritrea en Syrië zullen tijdelijk worden opgevangen in het evenementencomplex.
  Sandra Kraan, woordvoerster van het Burgercomité Goes en beheerder van de facebookpagina Geen Asielzoekers in Zeelandhallen Goes, zegt tegen de Provinciale Zeeuwse Courant: ,,Wij hebben niets tegen asielzoekers, maar het draagvlak is niet getoetst en dat leidt tot onvrede onder inwoners. Die berichten krijg ik massaal binnen.”
  ‘Niet netjes’
  Kraan vindt het niet netjes dat burgemeester Verhulst van Goes haar dinsdag pas heeft ingelicht over de komst van de vluchtelingen: ,,Het besluit is niet terug te draaien, maar ik wil de Goesenaren toch een stem geven. De nadruk zal liggen op het feit dat iedereen buitenspel is gezet.”
  Het Burgercomité zal op korte termijn een besluit nemen over eventuele acties, aldus Kraan.


  ⚠️ Meld

 48. We moeten ruimhartig zijn naar deze mensen, ik zou willen voorstellen dat in Zwolle iedereen verplicht wordt een extra belasting te betalen van 5 of 10% voor de opvangen van nog veel meer mensen. Ook ben ik het eens met het COA dat we scheefhuurders voortaan uit hun huis moeten zetten en deze huizen moeten geven aan vluchtelingen. Onbegrijpelijk dat we maar 18.000 woningen kunnen vrijmaken voor deze groep. Niet onze jongeren maar vluchtelingen hebben onze hulp nodig. En dat ze een iPhone hebben, onze cultuur niet accepteren of nooit iets zullen bijdragen maakt niets uit…


  ⚠️ Meld

 49. Scheefwonen is inderdaad één van de oorzaken dat er te weinig huurwoningen zijn. Eigenlijk vreemd dat ze in deze tijd niet doorstromen naar koopwoningen die tegenwoordig toch heel betaalbaar zijn.
  Een andere belangrijkere oorzaak lijkt me dat de woningbouwcorporaties weinig belang hebben bij het bouwen van huurwoningen voor de sociale sector en dat dus ook te weinig doen.


  ⚠️ Meld

 50. Ik vermeldde het eerder ook al …het maakt geen reet uit wat we Zwollenaren ervan vinden…het besluit was al genomen zonder het aan de burger te vragen……
  Je kunt niet zeggen als gemeente het is weer tijdelijk want later zijn die gasten weg, nee geen f…
  Er komen er duizenden elke week in Nederland aan en het begint allemaal bij de Turkse grens, die “vluchtelingen” worden daar niet tegengehouden en sterker nog krijgen vrijheid om door te reizen..
  Turken zijn niet dom die weten goed dat ze niet al die gasten op moeten vangen maar gewon lekker doorlaten zodat ze naar West Europa kunnen…Het is nu een grote ellende geworden en het wordt alleen maar erger!!!
  Oost Europese landen maakten het duidelijk in Brussel—een kleine aantal en op bepaalde plekken en daar is het beleid totaal anders dan hier…..

  Dit wordt geen tijdelijke opvang hier maar een permanente en zo niet dan moet gemeente Zwolle tenten gaan bouwen en of wat nieuwe gebouwen gaan zoeken voor die gasten…


  ⚠️ Meld

 51. het draagvlak is niet getoetst

  Gelukkig is dat in ons gastvrije Zwolle niet nodig!!
  Krijg gelijk een hekel aan Zeeuwen >:(


  ⚠️ Meld

 52. 0Bericht door br, op 8 juli 2015 15:27
  Ik vermeldde het eerder ook al …het maakt geen reet uit wat we Zwollenaren ervan vinden…het besluit was al genomen zonder het aan de burger te vragen……

  Nee, er moet zo snel beslist worden dat dat niet kan. Maar er lag gisteravond wel een keurige brief in de bus. En woensdagavond is een informatieavond, waarin ze de vragen zullen beantwoorden.

  Het is nu een grote ellende geworden en het wordt alleen maar erger!!!/quote]je moet niet overdrijven. Wat er binnenkomt is nog niet eens 1% van de Europese bevolking. Je maakt mij niet wijs dat we dat niet kunnen hebben.
  Dit wordt geen tijdelijke opvang hier maar een permanente en zo niet dan moet gemeente Zwolle tenten gaan bouwen en of wat nieuwe gebouwen gaan zoeken voor die gasten…

  De vorige keer hebben ze netjes woord gehouden, dus waarom zouden ze dat nu niet doen?

  Zwolle heeft trouwens een asielzoekerscentrum gehad. Hadden ze nooit moeten sluiten.


  ⚠️ Meld

 53. haha Bernard, je lijkt een kleuter wel…vorige keer hebben ze netjes gehouden…
  Dacht je nou echt dat alles wat die gasten deden wat niet mocht en als ze zich hebben misdragen dat alles in de kranten kwam???
  Als medewerker van zo opvang heb je de zwijglicht en ga je niet alles naar buiten gooien…
  Nog iets kun je me vertellen beste Bernard hoe je dat tijdelijk kunt noemen en zeggen voor januari zijn die gasten weg als er duizenden elke week ons land binnen komen en het wordt steeds meer???

  Dacht je nou dat coa gaat zeggen, in december, gooi maar dicht is goed zo..


  ⚠️ Meld

 54. @Bernard en ik bedoelde met ze die gasten….
  Als ze wat flikken komt niet in de kranten is slecht voor de gemeente en omwonenden en kan de burger erg boos op worden en krijg je veel gezeik…
  Waarom gaan ze die locaties niet ergens in Staphorst,of Heino of Wezep ergens in de bosjes bouwen voor die gasten lekker weg van alles en iedereen en kunnen zij ook beetje tot rust komen in de natuur..


  ⚠️ Meld

 55. Die website is nogal populistisch en niet actueel. Een blog van een ex- journalist, meer niet. Dat moet je niet serieus nemen.


  ⚠️ Meld

 56. Ik hoop dat deze mensen weer net zo hartelijk en warm ontvangen worden in Zwolle als de vorige groep. Ik heb meelij met al die mensen die zich tekort gedaan voelen of tevoren allerlei doemscenario’s zien opkomen.

  Een mens lijdt dikwijls ’t meest
  Door ’t lijden dat hij vreest
  Doch dat nooit op komt dagen.
  Zo heeft hij meer te dragen
  Dan God te dragen geeft.
  (auteur: onbekend)


  ⚠️ Meld

 57. Nou iedereen heeft er een keer over heen kunnen pissen en hoe gaan we er voor zorgen dat alle partijen tevreden blijven?


  ⚠️ Meld

 58. Het eerste wat we weer te horen zullen krijgen is: dat de rijst niet goed gekookt is, dat komt dan weer in de krant. Laat me niet lachen, dit zijn geen echte vluchtelingen, met stapels bankbiljetten en een dure iphone elke dag boodschappen doen. Alleen de rijken kunnen ons land bereiken, meteen een verblijfsvergunning en dan met spoed een woning en familie over laten komen. En de Zwollenaren in vochtige en beschimmelde huizen en zij die beknibbeld worden op thuiszorg, jeugdzorg etc die mogen nog wel even wachten, want Zwolle helpt graag asielzoekers……………


  ⚠️ Meld

 59. zoals al eens eerder voorspeld, worden tegenstanders vergeleken met Nazi’s klapvee en noem het maar op.
  Dit zijn de mensen die denken zij het bij het rechte eind hebben en daardoor iedereen maar alles uit kunnen maken.
  Kotsmisselijk word ik van dat volk.
  En dan nog de PVV erbij halen met een anti-Drugs beleid.
  Wat heb je liever een stickie of een veilig bestaan?
  Neem maar van mij aan dat binnen nu en 15 ( waarschijnlijk minder)jaar
  Nederland compleet naar de kloten is.  ⚠️ Meld

 60. Als je dat serieus meent De Cock, en daar ga ik vanuit, dan moet je als de sodemieter emigreren. Je gaat toch niet in een land wonen dat naar de kloten gaat. Je leeft maar één keer, en dat liet ik mij niet gebeuren. Wegwezen dus!! Tip: Syrië.


  ⚠️ Meld

 61. Bericht door 1stejohn, op 8 juli 2015 19:49

  Nou iedereen heeft er een keer over heen kunnen pissen en hoe gaan we er voor zorgen dat alle partijen tevreden blijven?

  Als je de discussie een beetje doorsnuffelt zie je dat dat niet gaat lukken 🙁


  ⚠️ Meld

 62. Zo’n reactie dus ook.
  Dan sodemieter je toch op.
  Hoe ziek en zielig kan je zijn om mensen die het beste voor hun land voor hebben naar Syrië te wensen.
  Je zal wel niet beter weten. Ik hoop dat er een dag komt dat er een lampje bij je gaat branden.  ⚠️ Meld

 63. Bericht door Plantje, op 8 juli 2015 20:32
  Bericht door 1stejohn, op 8 juli 2015 19:49

  Nou iedereen heeft er een keer over heen kunnen pissen en hoe gaan we er voor zorgen dat alle partijen tevreden blijven?

  Als je de discussie een beetje doorsnuffelt zie je dat dat niet gaat lukken :([/quote]
  Hoeft ook niet. Straks storten we ons weer massaal op het volgende topic en zijn we dit weer vergeten. 🙂


  ⚠️ Meld

 64. @1stejohn,
  heb nog niet gepist,,,, maar als het moet, dan pis ik dwars door de muur heen als je begrijpt wat ik bedoel….


  ⚠️ Meld

 65. @DeCock, mariane trekt een paralel met de vluchtelingen uit Syrië. Die zien op dit moment hun land naar de kloten gaan en emigreren (noodgedwongen). Dat je maar 1 keer leeft is ook waar.


  ⚠️ Meld

 66. GILZE –
  De politie heeft in een asielzoekerscentrum in Gilze (Noord-Brabant) drie mannen van 25 tot dertig jaar aangehouden na een vechtpartij. De drie moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, zei de politie woensdag.

  Dinsdagavond raakten in het asielzoekerscentrum Prinsenbos twee groepen met verschillende etnische achtergronden slaags met elkaar. In totaal ging het om ongeveer 45 mensen. Samen met het beveiligingspersoneel lukte het de agenten om de beide groepen te scheiden.

  Om te voorkomen dat opnieuw de vlam in de pan zou slaan, werden de drie grootste raddraaiers gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging.
  incidentje.


  ⚠️ Meld

 67. Hahaha voorspelbaar Abeltje. Zet erbij bij dat het hier om Syriërs en Eritreaanse mensen gaat dan maak jij je paniek plaatje nog even vol.

  Nog even wachten dus op constructieve oplossingen…


  ⚠️ Meld

 68. Wat is Nederland anno 2015 toch heerlijk gastvrij en tolerant, dank PVV voor het verzieken van de sfeer in Nederland, met allerlei suggestieve berichten (bij voorkeur lekker via Twitter) over de vluchtelingenproblematiek. Hulde voor de gemeente Zwolle dat ze zich hier niets van aantrekken!


  ⚠️ Meld

 69. PVV de sfeer verzieken Leonardo?Ik denk toch echt dat al dat allochtone gespuis wat hier rondloopt de boel loopt te verzieken op de goedwillende na.Maar droom lekker verder Leo ik ben totaal niet blij dat deze mensen naar Zwolle komen.Trouwens zijn alle Pgb’s al uitbetaald aan al de mensen die oud en hulpbehoevend zijn?Of aan alle gehandicapten.Je kunt je beter is druk maken om je eigen bevolking die hulpbehoevend zijn.


  ⚠️ Meld

 70. Ja hoor Abel, vergelijk je de PGB ellende maar met mensen die hun land ontvluchten voor oorlog. Die vergelijking slaat aantoonbaar nergens op. Met types als jij is een normale discussie onmogelijk. Jammer, maar het zij zo.


  ⚠️ Meld

 71. Tuurlijk discussie is onmogelijk moet je nog niet zeggen dat we nazi’s zijn of met de rechterarm omhoog lopen?Wat vindt je van de mensen die zo in de ellende zitten door onze mooie regering heb je daar ook een mening over of is het gewoon interessant het onderwerp vluchteling?


  ⚠️ Meld

 72. Nee joh, personen als Leonardo vinden het allemaal wel prima. Laat al die vluchtelingen deze kant maar opkomen. Geen probleem. Net zolang totdat ons hele sociale stelsel onbetaalbaar en naar de kloten gaat. Werken mogen ze niet, en als ze dat op een gegeven moment wel mogen is er geen werk voor hen. Dus bijstand. De lachende derde is libema, die verdient er lekker aan.


  ⚠️ Meld

 73. Immigratie kan inderdaad een oplossing zijn voor de krimp die in veel steden zich manifesteert.

  Maar Leonardo, de PVV is niet de oorzaak van de onvrede in onze samenleving. Die onvrede was er al. De PVV geeft er alleen een stem aan.


  ⚠️ Meld

 74. Immigratie kan alleen een oplossing zijn als deze immigranten hier komen werken. Zoals bijvoorbeeld de Polen. En niet als de krimp zich verminderd doordat er een AZC gevestigd is. Dan stijgt alleen het aantal inwoners in die gemeenten meer niet.


  ⚠️ Meld

 75. Nou liever niet, er is al zo weinig werk. Laat ze maar vrijwillig klusjes doen eventueel. Immigreren is mijn ogen ook heel wat anders dan asiel- zoeken. Als deze stroom vluchtelingen zo door gaat als nu, dan worden de sociale voorzieningen op den duur onbetaalbaar. Gemeenten hebben nu trouwens al veel problemen met huisvesting voor deze personen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, daar zijn gewoon te weinig woningen voor.


  ⚠️ Meld

 76. Ik heb me ooit laten uitleggen dat werken voor meer werk zorgt. Als je werkt heb je meer geld om te besteden, wat weer voor vraag naar producten zorgt wat weer nieuwe banen zou creëren.
  Bij asielzoekers uit Syrië wordt 90% van de aanvragen ingewilligd. Dus vroeg of laat komen ze toch op de arbeidsmarkt. Als je pas na vijf jaar rondhangen op een AZC pas werk mag zoeken zal de motivatie en de kans op werk een stuk minder zijn dan als je hier net bent.


  ⚠️ Meld

 77. Zomaar wat cijfertjes, een asiel zoeker kost de staat 26.509 euro per jaar. Waarvan de gezondheidskosten het grootste deel, namelijk 6.160 euro gemiddeld per asiel zoeker. Ook heeft men geen eigen risico of bijdrage. Dat zijn nogal bedragen vind ik. Hopelijk duurt de asiel procedure niet te lang en beslist men snel over een verblijf hier of vertrekken.


  ⚠️ Meld

 78. Beste Zwollenaren, 

  Uw gemeenteraad heeft samen met het COA besloten om nogmaals (tijdelijk) 400 asielzoekers op te vangen in de Ijsselhallen.

  Hebben ze u wat gevraagd?
  Mocht u meedenken?
  Had u inspraak?

  Nee, u mag a.s. dinsdag 14-7 om half 8 komen opdraven om nog een praatje aan te horen van enkele mensen.

  “Dan heeft het toch geen zin om te gaan”?
  Juist wel! Ga erheen. Stel uw vragen. Laat uw stem horen. Maar laat vooral uw mening horen.

  Het kan toch niet zo zijn dat na de spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de ijsselhallen en de vermeende ronselpraktijken voor de jihad in de vorige opvang periode het COA het nog een keer mag proberen.

  AZC-Alert zal aanwezig zijn, komt u ook?


  ⚠️ Meld

 79. Klopt. Tja, Alleen was Syrië absoluut geen derde wereld land. Maar inderdaad, op dit moment is de helft van de Syische bevolking op drift. Onvoorstelbaar eigenlijk hoe kapot een land kan gaan.


  ⚠️ Meld

 80. Wat Tsja schreef deed me ook denken aan een stukje uit een interview met Hein de Haas (migratiewetenschapper):

  …. Of neem het onder voorstanders van meer migratie bijzonder geliefde argument dat we migranten ‘straks nog’ broodnodig gaan hebben, als de vergrijzing toeslaat. Daarvoor is de omvang van migratie veel te beperkt. Bovendien is vergrijzing hard op weg een globaal fenomeen te worden. Het wegtrekken van jonge mensen uit het ene land geeft in het land van herkomst kortom weer problemen.  ⚠️ Meld

 81. Kost alleen maar geld en de eenmalige belofte is al snel verbroken door de burgemeester. Bedankt!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24109129/__Asielzoekers_kosten_860_miljoen__.html

  Ik ga ook 10.000 euro sparen voor de mensenhandelaar en de route die ik af moet leggen voor een onbezorgd leven in een ander land waar ik nooit meer hard hoef te werken, gratis eten en onderdak krijg.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/londense-haatprediker-trekt-70-000-euro-aan-uitkeringen~a4095672/

  Ik hoop dat deze asielzoekers zo snel mogelijk een vergunning voor verblijf krijgen. En dan over een jaar of 10 lezen in de krant/weblog dat er een persoon met ebola naar het ziekenhuis is afgevoerd vanwege een vakantie in syrie/ eritrea.

  Want we hebben het zo goed hier. Nog wel…

  man man man

  http://www.man-man-man.nl/  ⚠️ Meld

 82. Klopt br, net terug uit België, overmorgen naar Duitsland. Verder zeg ik niks anders over dit onderwerp dan: zucht


  ⚠️ Meld

 83. Dat zijn nogal uitspraken blijf hangen in je vreemdelingenhaat Leo.
  Als je de waarheid niet onder ogen kunt zien moet je niet reageren op een onderwerp zomaar termen eruit gooien van vreemdelingenhaat is wel vergezocht vindt je niet Leo?Maar zo zijn er hier nog een paar die gelijk de 2wo erbij halen en nog meer van die linkse ongegronde uitspraken bah.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.