Meer ruimte voor particuliere speeltoestellen

Zwolle – Mensen plaatsen regelmatig een speeltoestel zoals een zwembadje een trampoline of een glijbaan in de openbare ruimte zodat meerdere kinderen uit de buurt hier plezier aan kunnen beleven.

Speeltoestellen, die door particulieren in speelgoedzaken of bouwmarkten zijn aangeschaft, zijn volgens de wet niet geschikt voor gebruik in de openbare ruimte. Eigenaren kregen daarom meestal het verzoek om deze toestellen de verwijderen. Gemeente Zwolle is nu met een proef gestart waarbij inwoners meer ruimte krijgen om particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte te plaatsen. “Dergelijke kleine initiatieven vergroten de kwaliteit en het gebruik van de openbare ruimte door en voor bewoners”, verklaart wethouder Filip van As.

Eigenaren van de speeltoestellen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en plaatsing van het toestel. Wij treden alleen op als we een onveilige situatie constateren.

Om het makkelijk te maken speeltoestellen op een veilige manier te plaatsen en de kans op overlast en ongevallen te beperken, hebben we een paar richtlijnen opgesteld. Deze vindt u hier: https://www.zwolle.nl/particuliere-speeltoestellen-op-straat

Heeft u vragen over de veiligheid van uw speeltoestel? Neemt u dan contact op met uw wijkbeheerder. De proef duurt in eerste instantie tot na de zomer van 2015. Hierna besluiten we, op basis van reacties en ervaringen, hoe wij in het vervolg omgaan met particuliere speeltoestellen in de openbare ruimte. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Je kunt de buurtkinderen toch ook in je tuin uitnodigen!!!

    ronduit vervuiling (netheid – lawaai) van de leefomgeving, taak van de gemeente om per wijk een speeltuintje aan te leggen

    Wijkvernieuwing zoals op het Simon van Slingelandtplein is hier een goed voorbeeld van!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.