Deniz stopt met school en fietst naar Turkije

Zwolle – Deniz Ozdemir is een 19 jarige jongen uit Zwolle en is ruim een half jaar geleden gestopt met zijn examenjaar vwo op de Thorbecke Scholengemeenschap Zwolle. Hij deed dit, omdat hij dingen wilde doen waar hij gelukkig van wordt, en niet zijn leven in wilde richten naar de verwachtingen van zijn ouders of de overheid. Hij stapte op de fiets en koerst momenteel richting Turkije.

Deniz: "Ik ben 22 juni 2015 vertrokken op de fiets vanaf Zwolle richting Turkije. Ik wilde uit m’n comfortzone gaan om te voelen dat ik echt leef en voor mezelf leren zorgen. Ik ben inmiddels in Milaan en dit is dag 17! De reis is veel extremer dan ik had verwacht. Ik heb alles bijgehouden in m’n blog op www.voetballerdeniz.waarbenjij.nu ! Ik ben helemaal alleen dus op reis gegaan en heb alles geimproviseerd, ik heb zelfs geen kaart mee. Ik slaap bijna elke nacht in een tent. Ik verwacht over ongeveer 10 dagen in Turkije te zijn." Op Facebook laat Deniz meer van zich horen en zien.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Wat een fantastische verhalen op je blog Deniz! Heerlijk hoe onbevooroordeeld je de wereld om je heen beschrijft. En wat je zegt klopt: we zouden eens wat meer moeten vertrouwen op het onbekend. In plaats van alles willen kennen/weten/plannen/begrijpen.

  Succes!


  ⚠️ Meld

 2. Benieuwd of het RMC dit op gaat pakken, hoop het van harte. Dit is gewoon een vroegtijdig schoolverlater, zonder een startkwalificatie. Mogelijk dat examen stress of onzekerheid hem zover hebben gebracht. Vindt zijn blog oppervlakkig en wdl erg veel open deurtjes hebben, maar Gelukkig heeft hij diepgaande gesprekken tijdens zijn vlucht. Zet hem op gemeente.


  ⚠️ Meld

 3. Haha ‘zw’ examenstress of onzekerheid was niet echt aan de orde. Mijn filosofische opvattingen daarentegen hebben ertoe geleid dat ik niet mezelf verder wil opleiden via een overheidsinstituut. Ik weet niet wat het rmc is trouwens dus ben benieuwd haha!


  ⚠️ Meld

 4. Dapper, Deniz, om te kiezen voor het avontuur. “Al wie gaan op verre reizen, worden armer, worden rijker. Worden wijzer” (Huub Oosterhuis. Ik wens je veel mooie ervaringen toe.
  Toch hoop ik dat je daarna je VWO afmaakt. Niet omdat je daarmee aan de verwachtingen van je ouders of de overheid voldoet, maar omdat dat je toegang geeft tot een verdere persoonlijke ontwikkeling via een vervolgopleiding. Je leert niet omdat het moet, maar omdat het fijn is om veel te weten over onderwerpen die je interesseren.
  Voor nu: geniet van je reis!



  ⚠️ Meld

 5. Filmpje teveel gekeken waarschijnlijk, into the wild. Zit midden in zijn filosofische reis te reaguren op weblog Zwolle haha. Zou in plaats van weblog ZW eens rmc googlen, weet je dat ook gelijk weer. Pffff


  ⚠️ Meld

 6. We hoeven niet allemaal in de pas te lopen. Geweldig mooi verhaal Deniz. Geniet van iedere dag. Iedereen moet doen met zijn leven wat hij wil. Overheidsbemoeienis met levens is er toch al te veel. Volgens mij wijs genoeg om eigen beslissingen te nemen.

  En… super leuke zomerroman om te lezen. De avonturen van Deniz. Aanrader. Wel doorschrijven h?! Kijk je later met veel trots op terug!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.