Wegwerkzaamheden IJsselallee en Rijnlaan

Zwolle – Vanaf maandag 13 juli 2015 vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de IJsselallee en aan de rotonde bij de Rijnlaan – Merwedelaan. Het verkeer moet dan enige tijd rekening houden met hinder.   

 

De werkzaamheden aan de IJsselallee duren tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Hanzelaan en de Nieuwe Veerallee, op de rijrichting naar de A28. De meest rechter rijstrook, die gebruikt wordt om af te slaan naar de Nieuwe Veerallee, wordt weg gefreesd en krijgt een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats. Tijdens de spits zijn er twee rijstroken geopend, daarbuiten is er één rijstrook beschikbaar. De tegenovergestelde rijrichting blijft de normale doorgang behouden.

Rotonde Rijnlaan – Merwedelaan

De werkzaamheden aan de rotonde aan Rijnlaan – Merwedelaan duren tot en met vrijdag 17 juli 2015. Voor gemotoriseerd verkeer is de rijrichting naar de Zwartewaterallee op maandag 13 juli 2015 afgesloten. Het verkeer wordt die dag omgeleid via de Waallaan – Middelweg. De tegenovergestelde rijrichting blijft toegankelijk. Fietsers kunnen zo nodig via het trottoir hun route vervolgen. Het winkelcentrum en de omgeving blijven goed bereikbaar via de gebruikelijke route en via de omleidingsroute. 

 

De rest van de week moet het verkeer rekening houden met enige hinder. De rotonde wordt voorzien van een laag beton, die goed moet uitharden. Vandaar dat de rijbaan op de rotonde vier dagen versmald wordt. 

Artikel delen: