Goededoelenplein draait uit op teleurstelling

Zwolle – Woensdag was het de eerste dag van een serie Blauwvingerdagen in Zwolle. Nieuw dit jaar waren het Kinderplein op het Gasthuisplein en het Goededoelenplein op de Nieuwe Markt. De laatste werd een grote teleurstelling, omdat twee van de drie deelnemers, het Autismehuis en Stichting Empower, het af lieten weten.

goededoelenplein.jpg 

De braderie trof het woensdag niet, want het grootste gedeelte van de dag was het regenachtig en kil in de binnenstad. De blauwvingerdagen vinden plaats verspreid door de gehele binnenstad van Zwolle. De kramen van de blauwvingerdagen waren ook in deze 40e jubileumeditie te vinden in de Diezerstraat, Grote markt, Luttekestraat, Roggenstraat, Oude vismarkt en het Gasthuisplein. De vlooienmarkt vond plaats op de Melkmarkt. Dit jaar is er op het Gasthuisplein een kinderplein, van clown tot sport en spel voor ieder wat wils. Organisator Citycentrum wilde met een goededoelenplein iets teruggeven aan organisaties, maar mede omdat de Nieuwe Markt buiten de loopproute viel en er maar één stand was van Dierenasiel Zwolle draaide dit initiatief uit op een teleurstelling.

 

Goededoelenplein de komende woensdagen:

15 juli:
– Microkrediet voor moeders, alle producten die gemaakt zijn met microkrediet.
– De Zonnebloem, een spannende rolstoelrace voor het gehele gezin!

22 juli:
– MuZIEM, ervaar hoe het is om een gezichtsbeperking te hebben in een geheel gesimuleerde omgeving onder begeleiding van mensen die zelf weten hoe het is!

29 juli:
– Intermezzo.       Massages, karikatuur en nog veel meer!
– Hospice Zwolle, ga op de foto voor het goede doel!

– Alzheimer Zwolle, een collectebussenrace voor het goede doel! 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Wat jammer, maar 22 juli MuZIEM is een echte aanrader. Het is heel bijzonder om al ziende mens mee te doen en te ervaren hoe het is om niets te zien.
    Flinke PR hiervoor a.u.b. En anders naar een plek in de stad waar de ‘loop’ er meer in zit.
    Kan dit plein ook niet samen met het kinderplein?!
    Lijkt mij best prima passen.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.