Tweetalige leerlingen Capellen 100% geslaagd

Zwolle – Alle leerlingen van 5H en 6A op van der Capellen hebben hun International Baccalaureate examen gehaald. Het IB-examen is een hoogwaardig Engelstalig examen dat de tweetalige leerlingen extra doen als afronding van hun opleiding. Het examen staat international zeer hoog aangeschreven. 

 

Van der Capellen is buitengewoon trots op deze unieke prestatie van haar tweetalige leerlingen.  Heel bijzonder is dat op de HAVO maar liefst drie leerlingen de maximale score hebben behaald. Het gaat om Rick Oosthof, Meryem Altiner en Aileen van der Horst. IB-docenten Betsie Doedens, Jos de Boer en Keimpe Keuning hebben de lessen vorm gegeven volgens het recentelijk aanzienlijk verzwaarde programma van het IB. Voor de VWO leerlingen geldt zelfs dat zij als native speakers worden getoetst. Dit maakt de prestatie van de leerlingen alleen nog maar meer speciaal.

Volgens teamleider Peter van Voorthuizen is het feit dat de tweetalige leerlingen een week naar de Universiteit van South Wales bij Cardiff zijn geweest ter voorbereiding op het IB-examen, zeker heeft bijgedragen aan het goede resultaat. Eén ding is zeker. Deze groep tweetalige leerlingen is meer dan goed voorbereid voor de overstap naar de Hogeschool of universiteit. 

In november zullen de dan ex-leerlingen nog eenmaal terug keren naar Van der Capellen om daar hun IB-certificaat in ontvangst te nemen. Daarnaast krijgen zij ook nog een diploma voor het gehele tweetalige programma. Tijdens deze ceremonie hopen we ook verhalen en ervaringen van de eerste maanden op de nieuwe opleidingen te horen.

Artikel delen: