Kinderen kunnen zelf kunst maken

Zwolle – Zelf een kunstwerk maken, ja! Dat kan deze zomer! Op drie woensdagen in juli. Kijken naar kunst in het museum en daarna zelf aan de slag met afvalmateriaal om dan een prachtig kunstwerk te maken en mee te nemen naar huis.

Op 15, 22 en 29 juli kunnen de kinderen van 4 tot en met 6 jaar ’s ochtends van 10.00 tot 12.30 uur een workshop volgen waarbij ze een bewegend schilderij maken. Voor de prinsessenliefhebsters is er ook iets moois te maken. De kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen ’s middag van 13.30 tot 16.00 uur een workshop volgen waarbij ze een kunstwerk maken van afvalmateriaal.

Kosten voor deze workshop per kind zijn € 4,–, inclusief entree voor het museum, iets lekkers en een glaasje limonade.

Voordat er gewerkt gaat worden doen de kinderen eerst inspiratie op bij de tentoonstelling Er was eens… op de tweede etage van het Stedelijk Museum Zwolle. Leerlingen van Talentstad hebben hier met gebruik van afvalmateriaal een prachtige sprookjeswereld gemaakt.

De workshops worden gegeven door ervaren begeleidsters. Een hele leuke en leerzame ochtend of middag voor uw kind. Aanmelden kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of telefonisch 038 4214650.

Artikel delen: