Buurt betovert grasveld

Zwolle – Op het grasveld bij de Leerinkbeek en Lovinkbeek in de Aa-landen wordt altijd druk gespeeld. Kinderen en buren ondernemen van alles samen; voetballen, schommelen, buurtvolleyballen, zandkastelen bouwen, watergevechten, vlees grillen op de BBQ. Kortom een gezellige boel, maar er was geen prullenbak, dat was weggehaald door de gemeente in verband met bezuinigingen. Door de buurt werd  een prullenbak geadopteerd. Op het grasveld staan drie bankjes. Zitten kon je er niet op, want dan moest je eerst door een jungle van gras, en werden je billen groen van het mos. Tijd voor actie

 vond de buurt!

buurt_aa-landen.jpg 

Na een telefoontje naar de gemeente met de vraag of ze als buren die bankjes mogen opknappen. Dat was goed! De meneer, in de persoon van wijkbeheerder Gerard Ballintijn, kwam zelfs speciaal verf brengen die gebruikt mocht worden. En toen aan de slag! Buurvrouw Brenda ging een avondje schuren, buurman Joeb en Marjanneke zetten de bankjes in de witte grondverf daarna waren de kinderen aan de beurt. Woensdagochtend 8 juli gingen 20 kinderen schilderen onder leiding van Marjanneke Scholtheis (buurvrouw, kleuterjuf en kunstenares). De drie bankjes stonden voor water, lucht en aarde. Op het bankje van het water schilderden de kinderen hele kunstzinnige vissen, bij lucht allerlei gekke vogels en bij aarde kriebelbeestjes. Vooral de jongens schilderden met veel plezier spinnen, torren en een parade van mieren.

Donderdag was alles droog (bankjes en de hemel) en werd het project afgerond met een achtergrondkleurtje, de namen van alle kleine kunstenaars en een laagje lak. "Natuurlijk kreeg de adoptieprullenbak ook nog een fraai detail maar maak je geen zorgen, mensen van de Rova, hij is nog steeds geel! We willen alle grote en kleine mensen uit onze buurt bedanken voor de enthousiaste hulp daarom hier al jullie namen: Emiel en Geeske, Jelmer, Saskia en Lars, Laurin en Elies, Nick, Serge, Brenda en Mart, Viggo, oma en Mats, Lilian en Johan, Anna, Isa, Marieke en Michiel, Bert, Marijn en Jeroen, Pepijn en Krista, Marjanneke, Mark, Anne en David; jullie waren top!
"

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.