Weer forse zege Hanze Catering

Het Zwolse driebandenteam van Hanze Catering blijft de toon zetten in de eredivisie. In Barendrecht boekte het team de vierde zege op rij, namelijk een 1-7 overwinning op Van Donge & De Roo. Van de drie leiders viel er één af. Kaleidoscope Gift Wrap zag op eigen tafels geen kans om van landskampioen Crystal Kelly te winnen (3-5), waardoor Hanze Catering en Crystal Kelly de enige twee teams zijn nog zonder verliespunten.

De overwinning van Hanze Catering kwam slechts aan het eind van de tweede sessie nog even onder druk te staan. Voordien had de koploper al ruim afstand genomen. Ad Koorevaar en Martin Horn zorgden beiden voor overwinningen, waardoor de tussenstand op 0-4 uitkwam. Koorevaar had in de beginfase enigszins moeite met Ruud Nieuwenburg, maar overtrof hem toch: 41-50 na 44 omlopen. Martin Horn keek steeds tegen een achterstand aan, die invaller Jan Arnouts hem bezorgde. De omslag kwam na een serie van tien en nadien nog eens acht, waardoor Arnouts wel moest buigen: 40-50 na dertig beurten.

In de tweede helft domineerde Richard Bitalis tegen Dick Jaspers, terwijl Torbjörn Blomdahl maar moeilijk afstand kon nemen van zijn landgenoot Michael Nilsson. Bij 36-36 maakte Blomdahl een reeks van acht, waardoor hij de ban brak en nadien met twee seris van drie met 40-50 een eind aan de spanning maakte. Dick Jaspers zag kans bij 43-43 weg te lopen. Hij kwam op 46-49 door het missen van de matchbal. Onverwacht maakte Richard Bitalis alsnog met vier caramboles de partij uit. In de gelijkmakende beurt greep Jaspers zijn kans om remise te maken: 50-50 na 35 beurten. Het betekende een 1-7 eindstand.

Door het World Cup-toernooi van Mexico Stad, waaraan alle spelers van Hanze Catering deelnemen, is er komende zondag geen Nederlandse competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 28 oktober om 13.00 uur in Hogeschool Windesheim in Zwolle tegen Kaleidoscope Gift Wrap uit Daarlerveen. Een duel met een Overijssels tintje.

Artikel delen:

Reageer