Zonnige start voor Lepeltje Lepeltje

Zwolle – Drie dagen lang genieten van eten, cultuur en een markt op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Het mooie weer en de vakantie leveren een positieve bijdrage. Zo’n vijfduizend mensen hebben al via Facebook aangegeven tijdens het weekend van Lepeltje Lepetje Zwolle aanwezig te zijn.

8.jpg

Neus, tong, oren en ogen. Dat zijn de zintuigen die tijdens het gratis Foodfestival Lepeltje Lepeltje optimaal worden gestimuleerd. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 juli vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje Zwolle plaats. Het Ter Pelkwijkpark zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud. Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Geen hekken om het terrein maar een open uitstraling en gratis toegankelijk voor iedereen. Naast alle stoelen en banken die verspreid staan over het terrein kun je ook lekker op een kleedje in het gras zitten en genieten van al het lekkers en de lokale bandjes.

6.jpg

7.jpg

1-1.jpg

Food
Er staat een mooie mix van cateraars vanuit het gehele land aangevuld met aantal Zwolse partijen. De 25 cateraars die tijdens het festival voor de heerlijke kookluchtjes zorgen, hebben een zeer verschillend aanbod. Voor iedere liefhebber is er wat wils. Van Indonesisch, Surinaams, friet of fruit tot aan pizza’s, salades, wafels en tortilla’s. Neem bijvoorbeeld de Geflipte Kippen met haar heerlijke biologische kippendijen of de japanse lekkernijen van Meneer Temaki. Ook bijzondere keukens zijn aanwezig zoals bijvoorbeeld de insectenkeuken Bugalicious.

Cultuur & kinderen
En qua cultuur? Er spelen per dag zo’n 5 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s. Lepeltje Lepeltje biedt een afwisselend cultureel programma waarbij een groot gedeelte van de artiesten uit de regio Zwolle komen. Onder andere bands als Roots Rising, Karel J. Schepers, Jo Sarah en nog vele dj’s waaronder Irey Selecta, Soul Clap verzorgen de muzikale dressing van deze editie. Poppodium Hedon is de curator van de programmering op de zaterdag. Ook voor kinderen is Lepeltje Lepeltje heerlijk vertoeven. Op de zaterdag en zondag is er een programma speciaal voor kinderen. Verwacht kinderyoga, dansen op afrikaanse muziek, interactief theater en vele andere knutsel- sport- en doe- activiteiten.

Markt
Hoe ziet de markt eruit? De samenstelling van de kraampjes wisselt per dag. De dames van Winkels op Wielen doen de programmering voor de markt. Zij weten precies wat leuke partijen zijn. Dit jaar zijn er onder anderen kraampjes gericht op mode, vintage, kinderkleding, gedroogd fruit, woonaccessoires en vrije tijd.

Slot
Waar wil de organisatie met het festival naartoe groeien? ,,We moeten goed nadenken hoe we het concept kunnen blijven verbeteren. De focus moeten we niet alleen maar op het eten leggen. Cultuur, een markt en een kinderprogramma geven het evenement body. Daarin onderscheiden we ons. Als rondreizend cultureel foodfestival doen we dit jaar vijf plekken aan: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn en we richten tijdens het festival Mysteryland een eigen eiland in. We willen ons concept het liefst door heel Nederland brengen. Het is namelijk heel leuk om te organiseren. Het is voor ons als organisatie elke keer weer een feestje en kunnen niet wachten om het Ter Pelkwijkpark om te toveren tot Lepeltje Lepeltje", aldus Paul Niezen (Lepeltje Lepeltje).

9.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Geweldig optreden van de Zwolse band WHITE CLOUD, vrijdag van 17:15-18:00 uur. Mooi, sfeervol festival.
  Maar ….. om nu EUR 5,20 (twee muntjes) te betalen voor een bier (VENDETT IPA) is toch wel een tamelijk bizarre prijs (bij de JUMBO EUR 1,48). Foei!


  ⚠️ Meld

 2. @Veldwachter

  Weet je dat dan niet? Is tegenwoordig bij de jeugd een populair biertje en komt uit India. Zullen wel veel chakra’s inzitten om de geest nog meer te kunnen verruimen.8)


  ⚠️ Meld

 3. Dit is nog eens een leuk festival! En als je de muntjes te duur vindt, neem dan je eigen picknickmand mee ( inclusief bier) Alles kan!


  ⚠️ Meld

 4. Vandaag 13 euro (!) betaald voor 1 bier, wijn en een zak patat. Dat er nog eens ruim een euro (halve munt) voor een beker bij moest was de druppel. Ja had al besteld dus dan teruggeven…stond gewoon perplex.

  Commercieel festival dat aansluit bij de ‘hippe, duurzame slow-foodcultuur’. Nix spontaans, allemaal uitgedacht. Ik laat t volgende keer gaan.


  ⚠️ Meld

 5. tja, gratis toegang moet toch ergens betaald worden. Fijn dat het gezellig was. Als iedereen de volgende keer z’n eigen “alles-kan-picknickmand” meeneemt, is het voor de laatste keer gezellig geweest.8)


  ⚠️ Meld

 6. Als mensen het echt te duur hadden gevonden, dan was het niet zo druk geweest. Ik heb me uitstekend vermaakt, en ik vind het logisch dat de kosten voor aankleding en muziek betaald worden via hogere horecaprijzen. Nog altijd beter dan uit subsidiepotjes van de gemeente.


  ⚠️ Meld

 7. @Zuidski.1
  En heb je dan een gewoon broodje hamburger?
  Dan zou je ook een snackbar-koerier kunnen laten komen met een broodje hamburger. Of ben je dan een cultuur-barbaar?


  ⚠️ Meld

 8. Achterlijke prijzen, echt achterlijk. Dan kan het zo zijn dat de kosten eruit moeten, maar meer dan 5 euro voor een beker frisdrank is bezopen. Voor wie is zo’n evenement bedoeld? Voor welvarend Zwolle of is het de bedoelin dat iedereen hier naartoe kan? Blij dat ik niet geweest ben.


  ⚠️ Meld

 9. @Veldwachter

  Gewoon een doodgewone hamburger met paar stukjes ‘gurk, blaadje sla en een kwak saus

  Het was dat ik heel erg honger had en gelukkig was FC Eigen Bier Mee ook aanwezig 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.