Evacuatie bij brand aan Meppelerstraatweg

Zondagavond rond 18.00 uur was er een  binnenbrand in een flat aan de Meppelerstraatweg. De oorzaak was het verbranden van oud papier in een appartement. Direct werden 8 á 10 mensen geëvacueerd door de politie.

Op de ruiten van de wonigen staat ‘gekraakt’. Of het echt om een kraakpand gaat is onduidelijk. De brandweer heeft een stuk uit het dak gehaald om de rook uit het pand te drijven. Enkele woningen waren tijdelijk onbewoonbaar. Personen werden onderzocht door de GGD i.v.m. ingeademde rook.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een 37-jarige inwoner uit Zwolle is op zondag 17 oktober aangehouden voor brandstichting. De man had even daarvoor spullen in brand gestoken in een woning aan de Meppelerstraatweg. De gehele zolderverdieping van de woning is hierdoor in brand gevlogen. De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Door de enorme rookontwikkeling moesten meerdere omwonenden uit hun woning worden geëvacueerd. Een ouder echtpaar 92 en 95 jaar is door ambulancepersoneel behandeld voor ademhalingsproblemen. Nadat de brand geblust was konden vier bewoners van de omliggende woningen nog even niet terug naar hun woning. Dit in verband met rook en waterschade. Voor hen werd een tijdelijke opvang geregeld. De verdachte werd ingesloten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.    Maak melding

Reageer