Oost-Europese melodieën op het Assendorperplein

Zwolle – Bijzondere Oost-Europese melodieën zondagmiddag op het Assendorperplein. Het was weer de middag van het muzikale wijkevenement Muziek in de Tent. Waarschijnlijk door de vakantieperiode was het er niet heel druk.

12-7-2015-7.jpg 

Muziek in de Tent was erin geslaagd een internationale band naar Zwolle te halen. De formatie DrevA met zijn aanstekelijke Russische folk was deze middag op het Assendorperplein. De authentieke groep is in 1989 bijeengekomen. Sindsdien bestrijken de artiesten het volledige palet van verschillende regionale Russische stijlen, van Kozaks tot Tartaars. Het repertoire kenmerkt zich door traditionele, meeslepende, maar ook hedendaagse dansmuziek. Gekleed in de originele Russische kostuums gaf DrevA een enthousiaste performance weg met gebruik van typische instrumenten die de rijke cultuur weerspiegelen. De muzikanten maakte daarbij gebruik van de viool, balalaika, Russische accordeon, verschillende windinstrumenten, tamboerijn en drums.

12-7-2015-8.jpg

12-7-2015-5.jpg

12-7-2015-2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. De muziek was vanmiddag niet om aan te horen. Toen de moskee er nog zat vond ik dat gejengel tijdens het vrijdagmiddaggebed nog beter dan deze klanken die over het plein galmden.


  ⚠️ Meld

 2. Ben je nu wel of niet geweest, Joppuh? Je zinsbouw lijkt namelijk een vleugje Oost-Europese invloed te hebben ondergaan.;D


  ⚠️ Meld

 3. Wen er maar aan ik hoor iedere week deze muziek al bij de supermarkt.
  Pakkie peuken blikkie energy en zak Croky chips spelen maar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.