Anna van der Breggen wint Giro Rosa

Zwolle – De in Zwolle woonachtige wielrenster Anna van der Breggen heeft zondag de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, gewonnen. Voor de slotetappe startte ze in haar leiderstrui, die ze zaterdag verdiende in de tijdrit.

schermafbeelding_2015-07-12_om_17.38.15.png 

Foto: Website Anna van der Breggen

Het was voor de Zwolse de zesde ereplaats deze ‘giro’: in tien etappes werd ze twee keer 2e, een keer 3e en twee keer 4e. Alleen de individuele tijdrit wist ze overtuigend te winnen. De geboren Hasseltse is de tweede Nederlandse winnares van de Ronde van Italië voor vrouwen, die in 1988 voor het eerst verreden werd. Ze volgt Marianne Vos (die een blessure heeft) op, die de Giro Rosa vorig jaar voor de derde keer op haar naam schreef. In die editie eindigde Van der Breggen als derde.

Eerder dit jaar werd de 25-jarige wielrenster uit het Overijsselse Hasselt al Nederlands kampioenschap tijdrijden. In totaal boekte ze negen rit- of eindzeges dit jaar, waaronder de Omloop het Nieuwsblad en de Waalse Pijl. Bij de Europese spelen in Bakoe won ze brons in de wegwedstrijd.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Oh, wist niet dat ze een Zwolse was. Op Vive Le Velo hebben ze aan het eind van het programma altijd een korte samenvatting van de etappe van die dag. Raar eigenlijk dat je naar een Belgische zender moet kijken voor het Zwolse nieuws.


  ⚠️ Meld

 2. Ja bernard. En daar gaat ook nog geen cent Nederlandsche subsidie heen. Zou écht wat zijn als we dit op RTV Zoo gepresenteerd zouden krijgen. Als ze eens gewoon deden waarvoor ze zijn.

  Maar evengoed van harte gefeliciteerd Anna!


  ⚠️ Meld

 3. Mooie winnares. Heel sterke renster. Altijd in dienst gereden van Marianne Vos. Heeft zich altijd moeten wegschrijven en komt nu tot ontplooiing. Door de blessure van Vos kon ze nu voor haar kans gaan.


  ⚠️ Meld

 4. Grappig, Bernard, wij zeggen “wegcijferen” en de Vlamingen kennelijk “wegschrijven”. Misschien tekenend voor de verschillen tussen onze landen: koopman versus cultuur.:)


  ⚠️ Meld

 5. Tjonge Tjonge Wat is er veel aandacht besteed aan de dames sport.
  De Tour van de heren volop en dames krijgen bijna geen aandacht bij alle sporten dames en trainen net zo hard.
  En toch is het een grandioos wat Anna heeft gedaan. Voor m’n is ze al de sportvrouw van het jaar.


  ⚠️ Meld

 6. @Dame
  Oooo Nederland heeft ook cultuur hoor! 😉 bv de Oude Meesters: Rembrandt en co.
  Nederland “moet” niet zo denigrerend over zichzelf doen, want dat is ook typisch Nederlands, vind ik persoonlijk altijd erg jammer.
  :'(


  ⚠️ Meld

 7. Haha, veldwachter, niet zo serieus doen. 🙂 Ik zocht een verklaring voor het woordverschil en vond er nogal rechttoe-rechtaan redenerend één. Een misverstand: ik schrijf nergens dat wij geen cultuur hebben. Naast de oude meesters, ook in literatuur, muziek, ballet etc. Het zijn echter barre tijden voor mensen in de culturele sector. Veel bezuinigingen en voor sommigen nog niet genoeg. Wat dat betreft kun je die oproep beter richten aan hen die vinden dat elke cent voor cultuur er een minder voor de ouderen is.


  ⚠️ Meld

 8. Is niet alles wat wij doen cultuur? Even wat halen bij de afhaal-chinees of naar de kroeg om een pintje te pakken. Of op zondagmiddag met een mountainbike de bossen onveilig maken. Het is toch allemaal cultuur?


  ⚠️ Meld

 9. Volgens wiki:
  brede benadering: “alles wat door de samenleving wordt voortgebracht; ‘cultuur’ wordt dan tegenover ‘natuur’ gesteld”
  in engere zin: “ambacht, kunst, religie en wetenschap (zoals literatuur, architectuur).”


  ⚠️ Meld

 10. Sprak mij wel aan, wat je stelde hoor, Veldwachter. 🙂 Er wordt vaak zo negatief gedaan over hedendaagse kunst en cultuur, terwijl we daar best trots op mogen zijn. Zoals we ook zijn op Rembrandt, Jan Steen, Van Gogh etc.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.