Jonge inbrekers gepakt na tip van buurman

Zwolle – Een getuige belde zondagavond 12 juli de politie omdat hij drie mannen zag die zich verdacht gedroegen bij de woning van zijn buurman. Dankzij de melding en een duidelijk signalement konden agenten op de Frankhuizerallee twee jongens van 16 jaar uit Zwolle aanhouden voor heling.

Politiemensen hebben na de melding de omgeving afgezet en zijn op zoek gegaan naar de verdachten. Een hondengeleider zag de mannen op een scooter rijden en gaf de locatie door aan zijn collega’s. Zij konden de mannen stoppen. Tijdens de controle troffen agenten inbrekerswerktuigen aan. Bovendien had de bestuurder geen identiteitsbewijs bij zich en heeft hij geen rijbewijs. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Daarnaast wil zij graag spreken met twee getuigen die rond 23.00 uur in de omgeving van de Frankhuizerallee aan het wandelen waren. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De politie is erg blij met de alerte reactie van de getuige en moedigt iedereen aan om bij verdachte situaties 112 te bellen. Inbrekers maken gebruik van het feit dat veel mensen in deze periode op vakantie zijn. U kunt zelf iets doen om het inbrekers moeilijker te maken. Sluit uw woning goed af en zorg ervoor dat uw woning er bewoonbaar uitziet. Informeer uw buren over uw afwezigheid en vermeldt uw afwezigheid niet op sociale media. Kijk voor meer tips op politie.nl.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heeft hier misschien niks mee te maken, maar waarschijnlijk zijn de oplichters waar in januari voor gewaarschuwd werd ook weer uit de bajes en meteen weer op pad gegaan. Vanavond in Dieze-Oost, kijk uit dus, vrouw met zielig verhaal wil geld voor de taxi om naar haar moeder in Zwolle Zuid te gaan.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.