Bijeenkomst opvang vluchtelingen IJsselhallen

Zwolle – In de IJsselhallen in Zwolle is dinsdag 14 juli aanstaande een inloopbijeenkomst over de opvang van vluchtelingen op die locatie. Omwonenden en belangstellenden krijgen tijdens de bijeenkomst uitleg over de noodzaak en opzet van de opvang.

Met hun vragen kunnen de aanwezigen terecht bij een groot aantal deskundigen. Aanvang is 19.30 uur, de verwachting is dat de bijeenkomst rond 21.00 uur wordt afgerond. Burgemeester en wethouders van Zwolle gaven vorige week toestemming voor de opvang van maximaal vierhonderd vluchtelingen in een deel van het evenementen-complex aan de Rieteweg. Tijdens de inloopbijeenkomst geven Peter Siebers, bestuurslid van COA en loco-burgemeester René de Heer een toelichting op het besluit en de wijze waarop de opvang georganiseerd wordt.

Vervolgens kunnen belangstellenden bij diverse stands terecht met hun vragen. Daarnaast is het ter plekke mogelijk voor vrijwilligers om activiteiten die ze willen organiseren voor de vluchtelingen willen aan te melden bij het COA. Het aanmelden van activiteiten en andere aanbiedingen kan ook gedaan worden per email: infozwolle@coa.nl.  
De inloopbijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in  Suyderseezaal, die te bereiken is via de hoofdingang van het complex aan de Rieteweg 4 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 107
 1. @Wegkijkeniseenkeuze
  Dat is inderdaad belangrijk nieuws, ik heb regelmatig het gevoel dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de situatie van christenen in moslimlanden.
  Over de situatie in asielzoekerscentrum had ik i.i.g. nog nooit hierover iets gehoord. 😮


  ⚠️ Meld

 2. Goedendag .

  Wat er nu gaande is in de asielzoekerscentra is niets nieuws aangezien het al lange tijd gaande is , goed dat de Telegraaf dit bericht plaatst , in het midden-oosten worden de christenen vervolgd , onderdrukt , of liever gezegd uitgemoord worden hoor je weinig , zelf heb ik geruime tijd in het midden-oosten gewoond en weet waarover ik spreek , het helpen van mensen is zonder twijfel een goede zaak , maar Nederland of liever gezegd Europa in het algemeen beseft niet wat ze toelaten in hun land , jaren geleden is al voorspeld dat de massa-immigratie de ondergang zou worden van de westerse cultuur , of lees de memoires eens van een groot staatsman Winston Churchill die hier zelfs in de jaren 30 al over schreef , kijk eens op de alternatieve media zoals EUNMASK OF E.J.bron , enz. kijk eens hoe de Zweedse samenleving kapot gaat aan de immigratie golf , ach ik kan nog wel uren schrijven maar laat de voorstanders eens wakker worden , helaas zijn deze blind en draait de zieligheidsindustrie op volle toeren ..


  ⚠️ Meld

 3. Nouja, de oosterse cultuur is een veel betere cultuur lijkt me en de christelijke religie heb ik ook niets mee, wat mij betreft is elke religie even goed. Ik ben niet blind. Wel jammer dat de zieligheidsindustrie op volle toeren draait. @peterW, licht dat toe hopelijk? Ik heb geen idee wat je met de zieligheidsindustrie bedoelt.  ⚠️ Meld

 4. Tuurlijk gooi er maar wat knaken tegenaan het kan niet op.
  En als deze vluchtelingen daarna een huis krijgen gelijk een Miele wasmachine en een nieuwe Tv.Maar als Jan de Hollander zonder werk komt te zitten met een eigen huis en drie kinderen zoek het maar uit.
  Nee we moeten al dat spul nog meer in de watten leggen.


  ⚠️ Meld

 5. De geemente gaf al toestemming voor de opvang zonder dat aan hun burgers te vragen terwijl ze door de Zwollenaren gekozen zijn en dan spreekt men pover de democratie????
  Nou die opvang komt en willen ze geen gezeur van de lokale bevolking willen ze een avondje ff wijs maken hoe hard het nodig is en dat het wel moet…
  Mijn r…. kijk maar eens hoe hard in Oost-Europese landen mensen tegen zijn… Hoe zou dat komen???
  Als ze maar weten wat ze binnenhalen en aan wie ze verblijfsvergunningen geven….. Mara dat is niet het geval hier!!
  Er zullen wel echte vluchtelingen tussen zitten maar is niet eens 10%….
  DE opvang zal langer open blijven als de stroom blijf zoals het nu is….Duizenden komen Nederland elke week binnen…  ⚠️ Meld

 6. Ik heb geen respect voor jou als je over ‘spul’ praat. Stiekum hoop ik dat je ook eens in een hopeloze oorlog terecht komt, waar je vader neergeschoten wordt, je een kind verliest, je huis gebombardeerd wordt, je moet vluchten, en mensen om je heen dood gaan van de honger. Wees ontzettend blij dat je n Nederland woont, al was het 75 jaar geleden wel anders. Toen liep er bij de buren een Wilders rond.


  ⚠️ Meld

 7. Tuurlijk Klevert haal gelijk Wilders erbij wat heeft die hier mee van doen?Voor jou heb ik ook totaal geen respect als je weer de tweede wereldoorlog erbij haalt zielig gewoon.


  ⚠️ Meld

 8. Welnu, prettig te vernemen dat eenieder ’t met me eens is dat de oosterse cultuur heel veel kan bijdragen aan ons kikkerlandje.
  Enja, de religie, als alle mensen nou eens over ‘hun’ religie zouden stappen, dan kan ’t algauw een betere wereld worden 😉
  Met een knipoog, want dat doen ze niet.  ⚠️ Meld

 9. @Hikstad zou PeterW met “zieligheidsindustrie” niet de volgende types bedoelen?

  Bericht door Abel, op 13 juli 2015 17:06 Tuurlijk gooi er maar wat knaken tegenaan het kan niet op. En als deze vluchtelingen daarna een huis krijgen gelijk een Miele wasmachine en een nieuwe Tv.Maar als Jan de Hollander zonder werk komt te zitten met een eigen huis en drie kinderen zoek het maar uit.  ⚠️ Meld

 10. @PeterW
  Helemaal mee eens.
  Het is m.i. jammer dat er nog nauwelijks serieus gedebatteerd wordt over onze samenleving en hoe die zich ontwikkeld door instroom van mensen die zich niet of nauwelijks willen aanpassen. En dan bedoel ik vooral de import vd (m.i. deels intolerante) islam.

  In de jaren 70 en 80 was je progressief als je grapjes maakte over christenen.
  Anno nu ben je progressief als je de islam omarmt.
  ( en xenofoob als je vraagtekens durft te zetten bij de islam).


  ⚠️ Meld

 11. Ga je er dan van uit dat het wenselijk is “progressief” te zijn, Veldwachter? Ik vind dat geen doel op zich, eigenlijk. En als je dan toch terug wilt naar de jaren 80, dan waren het vaak de progressieve mensen die zich persoonlijk inzetten voor integratie door bijvoorbeeld als vrijwilliger taallessen te geven of die het onrecht van de vrouwenbesnijdenis en gedwongen huwelijken aan de kaak stelden.
  In deze tijd liggen de zaken anders. Zeker worden in sommige islamitische landen christenen onderdrukt. Anderzijds zijn er vele islamitische slachtoffers van westers geweld. Probeer je maar eens in te leven in het leven en denken van een gewoon iemand uit bijvoorbeeld Irak, Afghanistan of Syrië. De westerse wereld (vooral VS plus de trouwe volgers) heeft zich gemengd in binnenlands aangelegenheden, met wapenleveranties, economische oorlogsvoering en ook geweld, heeft groeperingen gesteund die nu vele malen gruwelijker blijken dan de oorspronkelijke machthebbers.
  De islam kent zeker vertakkingen die afschuwelijk zijn, en daar mag best over gesproken worden. Anderzijds is het ook weleens goed om de werkelijkheid van een andere kant te benaderen, omdat het tot een vollediger beeld en misschien een begin van oplossing, leidt.  ⚠️ Meld

 12. misschien kan de nederlandse regering wat Griekse eilanden huren,want dat is dan opvang in de regio en inkomsten voor de grieken.


  ⚠️ Meld

 13. @Leonardo nogmaals uitspraken zoals vreemdelingenhaters komen vaak voor bij mensen die denken dat wij alles en iedereen maar hier op kunnen vangen of te wel deze mensen hebben vaak de tikker iets los zitten wat bij jou vooral duidelijk is.Ik denk dat jij nook vooraan hebt gestaan in Gouda tegen zwarte piet zo schat ik in.


  ⚠️ Meld

 14. Uitleg over de noodzaak en de opzet van de opvang in Zwolle, omwonenden is blijkbaar ook niks gevraagd, evenals alle andere Zwollenaren, terwijl vorige keer excuses werden gemaakt dat het zo kort dag was, dat het echt niet mogelijk was om iedereen vooraf te informeren, laat me niet lachen! De noodzaak is nu dus minder erg…maar..het brengt weer geld in het laadje…
  Vorige keer een belachelijk verhaal over dat asielzoekers gewend zijn in supermarkten alles te proeven voordat ze besluiten het ( toch niet) te kopen……eufemisme voor jatten….


  ⚠️ Meld

 15. @Dame
  Niet helemaal mee eens, deels ook wel:
  Dat het progressieve mensen zouden zijn die besnijdenis aan te kaak stelden geloof ik eigenlijk niet, Ayaan Hirsi Ali herinner ik me wel, en die was dacht ik van de vvd (daarvoor pvda geloof ik).
  Ik vind progressief niet pers’e goed of slecht trouwens, wat ik persoonlijk erg vervelend vind is dat wat ik zei: de dubbele moraal van “links” : altijd veel kritiek gehad op christenen en vooral de SGP, en nu eigenlijk m.i. onderdanig naar de islam. Dit vind ik onbegrijpelijk en erg irritant.
  Over de rol van Amerika, ik vind dat ze zich beter terug kunnen trekken uit landen als Afghanistan, Irak, (geldt ook voor Nederland) het lost namelijk weinig op. En je creert een vijandsbeeld.
  Overigens verdwijnen de problemen ook niet in bv Afghanistan als de westerse wereld zich terugtrekt, de invloed van de taliban (moslim extremisten) is erg groot en hardnekkig.
  Amerika, maar ook Rusland (Poetin) doen aan geo politiek, en eigenlijk geldt dat ook voor de Europese Unie, die landen als Polen, Estland, Letland, Tsjechie, e.d. probeert in de lijven in de EU. (aan dit laatste wordt weinig aandacht in Nederland besteed).
  Over je laatste punt van belichten van de andere kant, ben ik het niet helemaala eens, ik zie bij de NPO en de Mainstream Media, vooral een politiek correcte invalshoek, ik kan er niet zoveel mee en erger me er regelmatig aan.


  ⚠️ Meld

 16. Je gelooft het niet of was het een thema dat voor Hirsi Ali niet je belangstelling had, Veldwachter? De Egyptische feministe Nawal el Saadawi (1931) heeft vrijwel haar hele leven ertegen gestreden. In de jaren 70 en 80 was het een prominent onderwerp op internationale congressen van de vrouwenbeweging.


  ⚠️ Meld

 17. De oorlogen en onderdrukkingen door o.a. IS zouden eens aangepakt en tot staan gebracht moeten worden. Zolang dit maar door blijft gaan, zullen de vluchtelingen blijven komen. De rest van de wereld kan dit tijdelijk opvangen maar niet voor eeuwig. Want wanneer houdt dit op? Als al deze landen helemaal leeggelopen zijn? In wat voor wereld leven we dan? Ik snap best dat mensen de ellende in hun land willen ontvluchten maar wat mij voor een deel wel stoort is dat veel mensen met geld weg kunnen en diegenen die dit niet hebben in de dikke ellende blijven zitten. En wat doen wij voor deze mensen?


  ⚠️ Meld

 18. Ze hadden de dictators moeten laten zitten want dat al dat volk moet onder de knoet en past niet thuis in de westerse samenleving.


  ⚠️ Meld

 19. als ik alles zo lees dan zouden de vluchtelingen achter in de rij moeten staan als het gaat om het ontvangen van hulp?
  De arme Nederlander, de ouderen moeten eerst!
  Wat denk je als je die het persoonlijk zou vragen zouden zeggen?
  Ik weet het wel, mensen die het minder hebben weten hoe het is, want die ervaren het elke dag. Ploeteren soms om hun hoofd boven water te houden. Soms succesvol,maar vaak mindere en zware periodes, maar denk je dat die willen ruilen met het leven van een vluchteling?
  En dat geld ook voor alle betweters hier.
  Ik doe het toch even: Onze opa’s en oma’s hebben gevochten voor gelijke rechten en weten wat oorlog is en alle ellende die daar vandaan komt. Vies dat hun strijd gebruikt word om vreemdelingen haat te promoten terwijl dat haaks staat op datgene waar ze voor gevochten hebben…  ⚠️ Meld

 20. @1stejohn Goed geschreven. Het draait om begrip en respect, maar dat kent de huidige maatschappij helaas niet meer.


  ⚠️ Meld

 21. @ Abel, laat zulke figuren als Leonardo en dame toch, als het al een dame is. Zodra je hier een niet politiek correcte reactie plaatst word je gelijk voor racist , vreemdelingenhater uitgemaakt. Peter w en veldwachter hielden een goed betoog wat mij betreft. Daar gaat men niet op in inhoudelijk. Dame bijvoorbeeld alleen op het gedeelte over vrouwen. Jaren 70, 80, en zelfs de jaren 30… andere tijden. vorig jaar koste de asielopvang de staatskas maar 860 miljoen euro. Valt best mee toch is maar 26 .500 euro per persoon. Zal iets vast iets meer zijn dit jaar. Laat maar komen al die alleenstaande jongens, mannen die grof geld kunnen betalen en hun hele familie achterlaten. En hier maar bezuinigen op de zorg en alles maar op mantelzorg, vrijwilligers laten draaien. En werk zat hier voor deze lieden toch, zijn vast allemaal hoog opgeleid. Niet dus. Maar ja, ik ben ook maar een eenvoudige jonge arbeider die blij is dat ie nog werk heeft, en door kan werken tot zijn68 jaar. En hopen dat er dan nog een beetje fatsoenlijk pensioen is.

  ‘ >:(:o:o:o:o:o:o:o


  ⚠️ Meld

 22. goed dat ze worden opgevangen en hopelijk is het ook voor hen tijdelijk.

  En over de islam zei Winston Churchill 100 jaar geleden het volgende:

  “Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen. Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld. Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen⤝.


  ⚠️ Meld

 23. @Dame
  Ik heb het over Nederlandse links/ progressieve mensen. Die mensen durven nu hun mond niet open te trekken.


  ⚠️ Meld

 24. @Dame
  Het enige wat je van deze politici hoort is dat Wilders een populist is, en meer van dit soort teksten.
  Wegkijken lijkt inderdaad het devies.


  ⚠️ Meld

 25. Ik weet eigenlijk niet of het klopt wat je stelt, veldwachter. Wat voor een soort kritiek verwacht je? Je vergelijkt het met kritiek van decennia terug op het christendom. Dat vind ik op zich geen sterke vergelijking. In die tijd was Nederland bezig met een secularisatie traject. De kritiek was kritiek op het geloof waarmee men zelf was opgegroeid en waaraan men zich wilde ontworstelen. Persoonlijk was ik in de tijd van het pausbezoek ook niet zo gecharmeerd van de popie-jopie campagne, omdat ik dat respectloos vond ten opzichte van de katholieken.
  De laatste 10 jaar hoor ik ook geen fundamentele kritiek meer op het christendom. Wel op randverschijnselen daarbinnen, zoals de positie van de vrouw. Dat soort kritiek is er ook breed op de islam, op de positie van vrouwen en homoseksuelen bijvoorbeeld. Eigenlijk dezelfde kritiek als op fundamentele of orthodoxe christenen. Maar inderdaad geen kritiek op de kern van de islam (of het christendom), namelijk het geloof in een Allah (of God).
  Mijn vraag aan jou is, wat voor een soort kritiek verwacht je en mis je nu eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 26. Vies dat de tweede wereldoorlog wordt gebruikt,om een ander de mond te snoeren die liever niet wil dat ons land wordt overspoeld met al die vluchtelingen.Maar ja Wilders er nog even bij halen en het verhaal is weer compleet.


  ⚠️ Meld

 27. Jij bent hier alleen om de boel op te stoken Abeltje. Inhoudelijks meld je niks en een constructieve oplossing draag je ook niet aan ,misselijk mannetje.
  Ons land overspoeld met vluchtelingen ? Hou jij ze uit elkaar in onze multi culturele samenleving ? Liever een vluchteling die zich met tijdelijke ondersteuning keihard inzet voor een toekomst danwel hier of ergens anders dan een werkweigerende uitkeringstokkie.  ⚠️ Meld

 28. Christendom kun je niet vergelijken met islam. Heeft Jezus Christus mensen vermoord in tegenstelling tot Mohammed?

  http://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad

  Hoeveel vrouwen heeft Jezus Christus gehad? Waren deze inmiddels volwassen toen het huwelijk werd geconsumeerd?

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed

  Hoeveel steden heeft Jezus Christus veroverd samen met zijn discipelen?

  En de laatste bonus feitje over moslims: een niet moslim MAG NIET komen / bezoeken van de steden Mekka en Medina.

  http://wikitravel.org/en/Mecca

  Christenen hebben iedereen lief zoals jezelf, iedereen helpen in moeilijke stituaties en je bent overal welkom. Zelfs een moslim kan Rome of het Vaticaan bezoeken.

  Dus laten we hopen dat deze asielzoekers weer snel terug kunnen als wij hen tijdelijk onderdak hebben gegeven. Hun cultuur en geloof past naar mijn idee nooit in onze maatschappij opgebouwd vanuit een christelijke joodse tradities.


  ⚠️ Meld

 29. Misschien dat we eens kunnen beginnen om de vluchtelingen als mensen te zien? Ik reageer al veel te veel merk ik nu. Hahaha hopeloos


  ⚠️ Meld

 30. Aparte motivering van Flerk. Een vergelijking tussen twee personen van meer dan duizend jaar geleden uit een ver land die we alleen maar kennen van verhalen zou van invloed zijn op hoe wij hier met mensen om moeten gaan?


  ⚠️ Meld

 31. Met termen als “werkweigerende uitkeringstokkie” maak je anders ook geen vrienden, zeker als je eerst zegt liever vluchtelingen te hebben…

  Het zou eens tijd worden dat er wat meer mensen zeggen wat ze denken en ook gehoord worden aangaande dit soort zaken, juist mensen die er op tegen zijn.

  Er zijn gewoon heel veel mensen die niet in een door wat voor godsdienst dan ook gedomineerd land willen wonen.
  het verschil in inzichten en levenswijze is gewoon voor beide kanten duidelijk te groot om normaal te kunnen samenleven.
  Dat is niet allen door de jaren heen hier bewezen maar wereldwijd zeker.
  Ze kunnen elkaar al niet luchten of zien vanwege een iets andere interpretatie van een eeuwenoud boek, laten we ze vooral massaal importeren.
  Nu zijn ze nog zielig, straks slaan ze iemand levenloos omdat hij iets verkeerds zei.
  Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?!
  Of moeten we hier binnenkort ook gaan rekening houden met een situatie zoals Gaza, Sirie, delen van Afrika, Azie, noem maar op en dat ook nog willen accepteren omdat we zo goed zijn altijd hier?!
  Laat me niet lachen, zorg voor de mensen die er al zijn!

  In plaats van elkaar telkens in de haren te vliegen zou er misschien eens samen kunnen worden gekeken naar een oplossing.
  Nee, dan denken veel mensen even lekker politiek correct te scoren met een of ander makkelijke flauwe verwijzing naar WWII, nazi’s, PVV, tokkies etc.
  luister nou eens echt naar elkaar.

  Dit half slachtige geneuzel wat nu al tientallen jaren aanhoudt maakt de verharding en het onbegrip, die steeds erger aan het worden is, alleen maar groter.
  En ja, procentueel zullen meer mensen met een laag inkomen openlijk hun mond opentrekken, maar die hebben er dan ook de minste profijt van. En zullen in veel gevallen er naast komen te wonen..
  Het is niet altijd even correct of aardig maar wel eerlijk en daar hebben we nog altijd meer aan dan politiek correct gewauwel.  ⚠️ Meld

 32. Ging hier toch over vluchtelingen en medereizigers. Dat gedoe met geloof is het probleem van het COA. Stel die vragen vanavond. En om er een oorlog bij te halen of vrouwenbesnijdenis slaat echt de plank mis


  ⚠️ Meld

 33. @ 1stejohn; De mensen wel in hokjes zien …anders raken sommigen (als Flerk) het overzicht kwijt. Dan weten ze niet meer welk hokje ze als goed en als kwaad moeten zien. 😮

  @ Flek Volgens mij is God een God van liefde. In 11:14 wordt tweespalt gecreeërd, worden Christenen als verheven neergezet ook lijkt er sprake van haat. Reken er op dat er ook veel slechte mensen tussen de Joden en de Christenen zitten. Vind jij alle mensen die in Israël wonen en de manier waarop ze met hun buren omgaan goed?

  Blatter zei bijvoorbeeld

  ⤽Ik geloof in God en ik geloof in mezelf. Dat is de reden waarom ik mijn taken kan vervullen, ongeacht mijn leeftijd,⤝

  Kan hier slechts een quote neerzetten. Maar wie zijn wij om te oordelen?
  Ben ook Christelijk (@ sPECky), Leef meer met niet-Christenen om me heen dan met Christenen. Prima toch, zolang je elkaar maar in de waarde laat en respecteert.
  Vind het prima dat Zwolle zoveel vluchtelingen opneemt.
  Ben voor een kleurrijke multi-culturele samenleving. Hou sowieso van kleurrijke mensen. Ben bij dat ik in Nederland geboren ben. Welk recht hebben wij eigenlijk op een door “modern landjepik” verkregen stuk grond om op te leven?

  En joden en Israël, Flerk?
  Wat vind je bijvoorbeeld van de (als illegaal aangemerkte), nederzettingen?
  Van de bezette Westelijke Jordaanoever, in het door Israël onrechtmatig in beslag genomen Oost-Jeruzalem? En van de (op Syrië) veroverde Golanhoogten.  ⚠️ Meld

 34. @1stejohn dat is niet het punt. Islam zoals het nu is in Nederland en rest van de wereld kan niet samen met christendom. Voor een antwoord op je vraag: zoek eens uit wat INRI betekent en waarom Jezus werd gekruizigd.

  Tuurlijk zijn de vluchtelingen mensen. Alleen het overgrote deel van deze mensen hebben een andere cultuur en kijken daarmee anders naar christenen of ongelovigen. Ook al worden ze opgevangen en zullen ze gebruik maken van de door hen opgelegde ’taghoet’ of ’taqiyya’. Zelf even googlen naar de betekenis hiervan.

  @bernard zolang meer dan 1,5 miljard mensen exact willen leven zoals Mohammed gedaan heeft, incluis de interne en externe jihad. Dat is het verschil met christendom en hoe Jezus heeft geleefd volgens wat vreedzamere regels.

  Mark Rutte heeft niet voor niets ons allen een ramadan kareem toegewenst. Dus ja, enig invloed lijkt mij dan ook aanwezig.

  @D erk. Zolang het islamitsche geloof ons wordt opgedrongen en christenen/ ongelovigen moeten vluchten uit eigen land of uit COA’s hier in NL, dan zal het ooit jouw probleem worden. Of die van je (klein)kinderen.  ⚠️ Meld

 35. @ D erk;

  Dat gedoe met geloof is het probleem van het COA

  en Dat gedoe met geloof is het probleem van het CDA…kijk vooral naar de periode dat ze met de PVV regeerden. Toen waren ze het even helemaal kwijt, destijds was “macht” het hoogst in aanzien. Wel groot geworden door samenvoeging van Katholieken en Protestanten. Maar ik zie bijvoorbeeld bij de ChristenUnie een veel Christelijker beleid.


  ⚠️ Meld

 36. @ Flerk; vergeet vooral niet de laatste twintig eeuwen waar uit naam van het christendom verschrikkelijke oorlogen zijn gevoerd, continenten zijn bezet, waarbij te vuur en te zwaard dat geloof er is ingestampt.


  ⚠️ Meld

 37. @dick

  Waaruit blijkt dat ik in hokjesdenk?
  Waarom wordt er hier op de man gespeeld?
  Waarom voeg jij het christendom en het jodendom samen en niet apart van elkaar?
  Kun je mij een aantal voorbeelden geven van slechte christenen of joden die aanslagen hebben gepleegd binnen een islamitsche maatschappij?
  Waarom moeten Nederlanders rekening houden met nieuwe Nederlanders binnen Nederland en wanneer ze naar bijvoorbeeld Laos toe gaan, dezelfde Nederlander rekening moet houden met de gebruiken in Laos. Kan er eens rekening gehouden met de wensen van de Nederlander?
  Zolang in de Koran en Hadith wordt opgeroepen om juist te oordelen en veroordelen, waarom mogen wij als christelijke samenleving dan niet eens oordelen over onze samenleving en de komst van ‘nieuwe Nederlanders’?

  @drama zoals bij ieder geloof dat is gegaan. Verschil is dat de één verlichting heeft gekend en de ander niet. En dan bedoel ik niet een lamp die aan en uit gaat.


  ⚠️ Meld

 38. @ drama, inderdaad dit moet nogal beschamend zijn geweest

  De kruistochten of ook wel kruisvaarten waren militaire ondernemingen van de westerse christenen tussen 1095 en 1271 in Palestina. Het was een vroeg voorbeeld van de Europese expansiebeweging die op gang kwam nadat er in de tiende eeuw een einde was gekomen aan de invasies van Europa door Vikingen, Moren en Aziatische steppevolkeren (de Hunnen). De krijgsheren die zich daarop tegen elkaar en de bevolking richtten, werden nu bij elkaar gebracht door de overtuiging dat de door het christendom als rechtmatig eigendom beschouwde heilige plaatsen in het Heilige Land bevrijd moesten worden van de islamitische heersers, die ze sinds 638 in bezit hadden.

  Relatief onbekend zijn de noordelijke kruistochten, waarvan die door de Duitse Orde of Teutonische Ridders de belangrijkste waren. Hun actiegebied was vooral gelegen rond de Oostzee. Een groot deel van de aldaar gevestigde wereldlijke macht verloren zij weer in de Slag bij Tannenberg (1410).

  Ook in andere religieus gemotiveerde conflicten gedurende de late middeleeuwen zette de Katholieke Kerk het middel van de kruistocht in, zoals tegen ketters als de katharen en heidenen. Latere militaire operaties op land en ter zee tegen de moslims, zoals de Slag bij Lepanto in 1571, kunnen worden gezien als een voortzetting van de kruistochten.

  In overdrachtelijke zin kan met kruistocht elke ideologisch gemotiveerde, heftige poging om verandering te bewerkstelligen, aangeduid worden, al dan niet met een positieve of negatieve connotatie.  ⚠️ Meld

 39. @Flerk, probeer je mij nu angst in te praten?

  Hele kruistochten vliegen voorbij.

  Het ging er om dat een chr. Vluchteling bedreigd werd door een moslim vluchteling in een AZC


  ⚠️ Meld

 40. @Derk Het artikel gaat over een nieuwe stroom vluchtelingen die in de IJsselhallen opgevangen worden. De discussie waaiert meerdere kanten op, zoals dat vaker gebeurt. Ik vind dat op zich geen probleem.
  Op de site van RTV Oost staat een stukje dat deze groep asielzoekers meer privacy krijgt dan de vorige. Er is nu meer voorbereidingstijd. Een goede zaak, want dat er spanningen ontstaan wanneer een grote groep mensen langere tijd gedwongen bij elkaar moeten leven met weinig privacy, dan ontstaan er vanzelf spanningen. Ik vind zelf meer dan drie dagen met familie in een vakantiehuisje al teveel… Laat staan dat je met groepen getraumatiseerde mensen samen moet leven. Ieder met zijn eigen verhaal, ieder met zijn eigen gewoonten. daarom is het belangrijk dat die eerste opvang zo kort mogelijk duurt.


  ⚠️ Meld

 41. Ben ook Christelijk (@ sPECky), Leef meer met niet-Christenen om me heen dan met Christenen. Prima toch, zolang je elkaar maar in de waarde laat en respecteert.

  Dat zou je wel zeggen ja.
  Ik zeg dan ook “Das harstikke goed voor je man!”
  De gemiddelde gematigde gelovige zal van mij weinig echte kritiek krijgen.
  Maar toch is dat is nu juist het probleem bij een heleboel mensen die denken te moeten leven aan de hand van een boekje.

  Dit kan ik niet vanwege mijn geloof.
  Deze dag mag ik niet werken vanwege mijn geloof.
  Dit mag ik nooit eten vanwege mijn geloof.
  Dat mag ik niet dragen vanwege geloof
  Dit moet ik juist dragen vanwege mijn geloof.
  Die feestdag is vanwege mijn geloof.
  Dat gebler uit die speakers op Vrijdag is vanwege mijn geloof.
  Dat gehamer op die klokken op Zondag is vanwege mijn geloof.
  Tussen die en die tijd mag ik niet eten vanwege mijn geloof.
  Dat mogen anderen niet zeggen over mijn geloof.
  Zo horen mensen niet te leven volgens ons geloof!
  Als iemand dit doet, dan moet hij dood vanwege ons geloof!

  Of we er even rekening mee willen houden zonder kritiek AUB…

  Jouw leven, jouw keuzes, jouw religie, jouw probleem!

  Maar het grootste probleem zijn de culturen, normen en waarden die hieruit voortkomen.
  Vooral bij de getraumatiseerde mensen ligt dit heel gevoelig.
  Dit is mijn geloof, dit is mijn ding, dit heb ik nog wel, Houdt rekening met me!!
  Een moslim is niets zonder z’n geloof heb ik wel eens gehoord geloof ik.
  Ja, sneu eigenlijk dat ze hier zijn vanwege andere gelovigen die pagina drie, alinea twee iets anders hadden begrepen als hun.
  Het gaat gewoon nooit niet samen.
  Als er kritiek komt heb je uiteindelijk oorlog!

  Zeker in een westers land als Nederland met een groot deel ongelovige mensen voor wie het eigenlijk niks anders is als één grote poppenkast.  ⚠️ Meld

 42. Waarom worden de kruistochten er weer bijgehaald? Dit is weer het zgn. ‘hoofd in het zand steken’, de culturele problemen niet herkennen en erkennen.

  Jammer.


  ⚠️ Meld

 43. @Flerck Volgens mij begon jijzelf met het opsommen van dubieuze zaken uit de historie van de Islam. Maar als iemand dubieuze zaken uit de historie van het Christendom daar tegenover zet vind je dat jammer?

  Jammer.


  ⚠️ Meld

 44. @Dame 10.33
  De secularisatie en vooral ontkerkelijking is m.i. nog steeds aan de gang maar dit terzijde.
  Wat ik (waarom het woordje eigenlijk erbij Dame…) voor kritiek verwacht is heel basaal:
  Vroeger had je allerlei cabaretiers (freek de jonge, etc.) die christenen op de hak namen, vind ik helemaal niet erg, ik heb die tijd ook gehad. MAAR: Nu hoor je vrijwel geen cabaretier, ws. omdat niemand het durft. Overigens begrijpelijk; mensen die kritiek op de islam hebben zijn letterlijk hun leven niet zeker. En Dame dit is m.i. een FUNDAMENTEEL verschil tussen islam en christendom: christenen gaan geen mensen ombrengen als die bv: grapjes maakt, een andere geaardheid heeft, een ander geloof heeft. En bij de islam is dit heel gebruikelijk!
  Verder is er in bv Nederland een houding naar de islam van: Ja dat is hun CULTUUR dus daar moeten we respect voor hebben. Althans die neiging is er van overheidswege; steeds aanpassen aan de islam, nooit andersom. Die houding is er in de vorige eeuw naar bv christenen niet geweest, nee die waren enigzins achtergebleven in hun ontwikkeling o.i.d.
  Zie je het verschil?
  Zelfs feministen hoor je in Nederland niet of nauwelijks over hele volkstammen aan vrouwen die de hele dag thuis zitten en onderworpen zijn aan hun man, hoor jij ze wel?
  Nee steeds het mantra van: nee het is hun cultuur en daar moeten we respect voor hebben.
  In de 2e kamer wordt ook nauwelijks stil gestaan bij bv de situatie van minderheden in moslimlanden: christenen, boedhisten, homos,

  Wellicht later meer,  ⚠️ Meld

 45. @ sPECky, op 14 juli 2015 13:19; over het door jouw geschetste orthodoxe beeld kan ik ook meepraten. Zo ben ik opgevoed (vanzelfsprekend weigerde ik belijdenis te doen). Heb dan ook helemaal nixxx met orthodoxe religiën en ideologiën. Elke religie heeft een tak. In het Christelijk geloof werd vooral angst, vrees en verdoemenis gepredikt. Gewoon doen als het je goed lijkt. Zelf zal ik “passen”.
  Denk wel dat verschillende geloven samen kunnen optrekken, bevriend kunnen raken en ook samen kunnen leven. Zoals niet-gelovigen dus ook prima met gelovigen samen kunnen optrekken, bevriend kunnen raken en samen kunnen leven.

  Een moslim is niets zonder z’n geloof heb ik wel eens gehoord geloof ik.

  Dat is een Christen ook niet. En het zal voor meer religiën en ideologiën gelden.

  Je doet met

  Als er kritiek komt heb je uiteindelijk oorlog!

  net of oorlogen niet door hebzucht, macht, fascisme, ongebreidelde expansiedrift, haat tegen dictatoriaal bewind, kapitalisme, communisme, andere ideologiën, landjepik, apartheid, gedrag van een zogenaam geïsoleerd en zielig land etc. etc. kunnen komen.

  @ Flerk, zag je liever dit

  In de noordelijke stad Kaduna vonden in 2000 bloedige onlusten plaats tussen islamieten en christenen, waarbij volgens onafhankelijke bronnen ten minste duizend doden vielen. Aanleiding was de mogelijke invoering van de islamitische wet, de sharia. De deelstaat Zamfara voerde in 1999 als eerste deelstaat de sharia in. Aan het eind van het jaar gold de islamitische wet in zeven deelstaten. Christenen, die vooral in het zuiden wonen, menen dat de islamitische wet in tegenspraak is met de seculiere grondwet. Toenmalig president Obasanjo, zelf christen, liet zich niet publiekelijk uit over de sharia.

  helaas nogsteeds actuele voorbeeld?

  Kom anders eens met een lijstje van niet (h)erkende culturele problemen

  de culturele problemen niet herkennen en erkennen.  ⚠️ Meld

 46. @Dame
  Een wedervraag voor jou (voordat ik de tour ga kijken) Hoe duidelijk wil je het eigenlijk 😉 hebben voordat je gelooft dat de islam gevaarlijke kanten heeft. Kijk alleen al wat voor ellende er in naam van de islam er is gebeurt vanaf het jaar 2000.


  ⚠️ Meld

 47. Omdat alles schijnbaar kan op dit topic, moet terreur hier ook passen. Zeker omdat jihadisme, joodse instellingen en kerkgangers hier ook de revu passeerden:

  Extreemrechtse terreur is een dodelijke plaag in de VS. Dodelijker dan islamistisch terrorisme. Maar het opvallende is dat extreemrechtse terreur nauwelijks gevreesd wordt en de daders minder fanatiek vervolgd worden.

  Sinds de aanslagen van 2001 hebben blanke, extreemrechtse terroristen in de VS bijna twee keer zoveel mensen vermoord als de jihadisten sinds die tijd op hun geweten hebben, om precies te zijn 48 versus 26. Recent is de moord op 9 zwarte kerkgangers maar er zijn ook tal van minder bekende aanlagen op bijvoorbeeld joodse instellingen die uitgevoerd worden door rechtsextremisten.

  De aanslag op de zwarte kerk werd uitgevoerd door een rechtsextremist die zich tooide met de apartheidsvlag van Zuid-Afrika. Time Magazine plaatst die in de context. De vlag wordt gebruikt door rechtsextremisten die beweren dat er in Zuid-Afrika nu sprake is van een genocide op de blanke bevolking.  ⚠️ Meld

 48. Deze vluchtelingen hebben allemaal grof geld betaald zo’n 5000 euro per persoon om de oversteek te wagen. Dat zijn dus niet de minst bedeelden. Europa moet echt is werk gaan maken om die mensensmokkelaars aan te pakken. Italië kan de vluchtelingenstroom al bijna niet meer aan. Het opvangsysteem aldaar staat op instorten. Las op NU.nl dat er nog 800.000 mensen of meer staan te wachten om de oversteek te wagen! Griekenland wat er toch al niet goed bijstaat kan de vluchtelingen stroom al niet meer aan, en dreigt de grenzen open te gooien. Geef ze eens ongelijk. Hongarije bouwt een hek van 175 km lang, 4 meter hoog aan de grens. Nu zijn er maar een paar Europese landen die alle vluchtelingen opvangen, Duitsland had bijvoorbeeld alleen al 173.070 asiel aanvragen vorig jaar. Aan een betere verdeling over heel Europa willen veel landen waaronder Frankrijk en Engeland niet mee werken. Dit gaat echt een keer mis. Ook in ons land.


  ⚠️ Meld

 49. @veldwachter Waarom woord “eigenlijk”? Om het te snappen, omdat ik niet zeker was dat ik je goed begreep en ik zelf ook nog denkende ben (daarom in eerste zin ook woord “eigenlijk”). Hoewel mijn woorden misschien soms stellig klinken, ben ik dat niet op de vraag die je stelt.
  Wat je over cabaretiers schrijft, zie ik wel als uiting van het secularisatieproces dat misschien nu nog wel doorgaat, maar de grote hausse is geweest. Ik denk niet dat veel Nederlanders cabaret over het christendom nog erg lachwekkend vinden. Daarvoor is het christendom in Nederland niet meer machtig genoeg. Daar zit een verklaring in: lachen om macht is anders dan lachen om onmacht.
  En wat ik eerder probeerde te zeggen: je eigen cultuur (waaraan je je probeert te ontworstelen) belachelijk maken is anders dan de cultuur van andere bevolkingsgroepen.

  Je hebt zeker een punt dat moslims er niet om kunnen lachen wanneer hun profeet belachelijk wordt gemaakt. Dat konden veel christenen overigens ook niet, maar dat leidde niet tot noemenswaardige incidenten. Nu zijn er in Nederland gelukkig ook niet veel moslims die mensen ombrengen, maar ze zijn er wel. En mensen spreken zich niet uit, vanwege angst daarvoor. Uiteraard kan dat niet getolereerd worden, net zo min als we intimidatie vanuit andere groepen (motorbendes bijvoorbeeld) tolereren.

  Een ander punt vind ik ‘respect voor de cultuur’. Dat vind ik ook een groot goed. Niet alleen voor moslims, maar ook voor andere groepen. De begrenzing van dat respect is daar waar een cultuur schade toebrengt (besnijdenis, gedwongen huwelijken etc).Ik kan geen respect opbrengen voor intolerantie en respectloos gedrag. Maar wat kan mij het schelen dat een Staphorster klederdracht draagt of een moslima een hoofddoek?

  Feministen hoor je niet, omdat die er nauwelijks meer zijn. de 2e feministische golf is voorbij. Het is nog nauwelijks een beweging. Mijn indruk is dat er sowieso weinig bewegingen zijn, zoals we die vroeger kenden. Misschien een gevolg van het toenemende individualisme? En je bent abuis wanneer je denkt dat die groep zich nooit over dit onderwerp heeft geroerd. Dat heb ik eerder al aangegeven. de wetgeving tegen vrouwenbesnijdenis is van 1993.

  Ik zie geen voorbeelden dat de overheid zich aan de islam aanpast. Juist niet. Hoor graag voorbeelden waarbij je dat ziet. Mensenrechten, waaronder de positie van minderheden in moslimlanden heeft een plaats in het buitenlands beleid. Er wordt wel degelijk over gedebatteerd. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32735-68.html

  Wat ik lastig vind aan dit soort discussies is dat ze vaak buiten elke context gevoerd worden, niet alleen historische context, maar ook hedendaagse. Het leidt er snel toe dat de voorbeelden over en weer vliegen. Dat christenen niet moorden voor hu geloof, kun je na Breivik niet stellen. Ook in de VS zijn er groepen christen-fundamentalisten die geweld niet schuwen. Gelukkig niet wijdverbreid en ook minder geworteld in het geloof dan bij de moslimfundamentalisten het geval lijkt te zijn.

  Ben er verder ook nog niet over uitgedacht en -gepraat.  ⚠️ Meld

 50. @Veldwachter 14.34 uur. Zie die reactie nu pas. Wat denk je, dat ik IS, Boko Haram ed zie als vredelievende groepen? Kom op, zeg. Wat ik wel wil aangeven is dat het niet alleen christenen zijn die het slachtoffer zijn van deze groepen. Sterker nog, er zijn meer moslimslachtoffers dan christenslachtoffers.
  Wat ik niet wil, is de wereld vanuit 1 perspectief en zonder context benaderen. Probeer je eens in te leven in een gewone moslim in Afghanistan die geen Nederlandse kranten leest en die deze informatie tot zich neemt:
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_in_the_war_in_Afghanistan_(2001??present) In veel moslimlanden beschouwen ze de westerse wereld als agressor, die in het eigen economische belang landen binnenvalt om “de democratie te brengen” met veel misstanden tot gevolg. Ook dat is een perspectief, net zoals wij hier het onze hebben wanneer we gruwelijke beelden van IS zien of lezen over de moordpartij bij Charly Hebdo. Als je in Irak woont en alle misdaden van de VS-soldaten uitvergroot (pissen op de koran, verkrachting en uitmoorden islamitische familie etc) dan hebben zij ook een verhaal om haat tegen de VS te voeden. Ik heb het hier al vaker gezegd, maar nu weer, polarisatie zal de wereld niet beter maken.


  ⚠️ Meld

 51. Wat ontbreekt in de discussie tussen Dame en Veldwachter over het feit dat cabaretiers niet de hardste grappen over Moslims durven te maken is dat ze ook geen grappen over extreemrechts durven te maken. En terecht. Als je ziet wat de commentaren op Twitter zijn op een caberatiers die aan die kant over de steep gaat wordt je ook niet vrolijk van. Kortom ‘extreem’ is gevaarlijk. En dan maakt het niet uit welke hobbyclub dat verder is.


  ⚠️ Meld

 52. Ik herinner me een verzetsgroep met de naam ‘Polisario’. Google maar ff en je vindt ’t op wikipedia. Wat ik bedoel reagerend op “polarisatie zal de wereld niet beter maken.” Als de zaak helemaal klem zit, hopeloos wordt; is polarisatie een manier om de boel in beweging te krijgen. En dat is al een gepasseerd station ook lijkt me. De boel is volop in beweging. En tsja, daar gaan cabaretiers heel weinig aan bijdragen.
  Dat gaat met drones met hellfire raketten enzo.  ⚠️ Meld

 53. Een woord kan wel lijken op een ander woord, maar betekent dat niet automatisch hetzelfde, Hikstad. “Polarizar” is het Spaanse woord voor polariseren.

  De naam van de bevrijdingsbeweging Polisario komt van : “(The Polisario Front, Frente Polisario, FRELISARIO or simply POLISARIO,) from the Spanish abbreviation of Frente Popular de Li[/beración de Saguía el Hamra y Río de Oro”


  ⚠️ Meld

 54. Dame leeft vast niet onder de armoede grens, is niet hulpbehoevend en heeft haar/zijn voedsel nodig van de voedsel bank. Dus heeft makkelijk praten. Wat dat betreft. Het maakt haar/ hem niet uit dat over een aantal jaren de islam de overhand heeft hier. ‘wij’ christenen, westerse beschaving, zijn net zo erg, erger nog in haar ogen. Ik denk dat de nabestaanden van pater Frans van der Lugt 75 jaar, uit Nederland die 50 jaar in Syrië gewerkt heeft met geestelijke gehandicapten, daar wel anders over denken.


  ⚠️ Meld

 55. Yep Dame, die bevrijdingsbeweging deed ook aan het verscherpen van tegenstellingen. Om ’t punt te maken wat ze maakten.
  @Benjie; ZEG SORRY! (Doe ik ook vaak 🙂
  Om precies te zijn, zeg sorry voor dat je iemand makkelijk praten aanwrijft. Hoe weet je immers dat ’t makkelijk praten is.  ⚠️ Meld

 56. @Dame
  De islam is groeiende in o.a. Nederland, het lijkt me dus juist wel belangrijk dat er grappen over worden gemaakt, en dat het een cultuur is die van buiten komt is daarom ook niet relevant.
  Het belangrijkste is m.i. dat de islam cultuur niet-tolerante elementen heeft, ik zie niet in waarom “wij” hier tolerant tegen zouden moeten zijn. De overheid geeft ruim baan aan meer moskeen en meer gebedsruimtes in scholen en universiteiten, persoonlijk vind ik dit niet goed.
  Hoofddoekjes in publieke functies vind ik ook niet goed, het gaat hier niet om een kledingstuk dat handig is tegen bv de regen, maar het is een uithangbord van de islam (overigens is het hoofddoekje helemaal niet nodig volgens de koran en ligt er iets anders aan ten grondslag maar dat weten blijkbaar veel moslims niet eens) een uithangbord ook weer om terrein te winnen. Vergelijk bv het aantal hoofddoekjes anno nu met 20 jaar geleden, m.i. een groot verschil.
  Over de rol van o.a. de USA in allerlei wereldconflicten zijn we het wel ongeveer eens, het heeft weinig nut en zorgt voor veel haat bij de lokale bevolking.
  Helaas zie je dat grootmachten de neiging hebben om invloed uit te oefenen wereldwijd, ook Rusland en de Europese Unie, en China begint er ook mee.
  Ik kan uiteraard niet in de toekomst kijken en ik kan me vergissen maar ik denk dat ” we” in het vrije westen wat te naief zijn geweest in het toelaten van allerlei verschillende culturen, omdat het niet altijd culturen zijn die zich makkelijk aanpassen. Ik denk dat we ook in Nederland hier meer naar moeten kijken, op dit moment is het m.i. alleen Wilders die tegengas geeft, de rest van de partijen ziet geen problemen lijkt het. Dit geldt ook voor de EU, ook daarin hebben veel politieke partijen een te positief/naief beeld en wee degene die er een andere mening over heeft. Jammer vind ik dat, zowel de EU als de islam zijn belangrijke onderwerpen, belangrijk genoeg om op een zakelijke verstandige manier over te praten. Zonder elkaar voor alles en nog wat uit te maken.


  ⚠️ Meld

 57. Hoezo denk je dat de Islam hier over een aantal jaren de overhand zal hebben Benjie? De ontkerkeling (ontmoskeeïng?) onder de Moslems hier gaat in verhouding net zo hard als onder de Christenen hier. Hoe kan de Islam dan ooit de overhand krijgen?


  ⚠️ Meld

 58. @veldwachter Ik denk dat de leukste grappen die uit eigen kring zijn. Fons Jansen was leuker (in die tijd dan, nu erg belegen), dan Spaan en Vermeegen over de katholieke kerk. Maar dat is een zijsprong. Ik zie trouwens best veel grappen gericht tegen moslims. Lees Sigmund in de VK maar eens. Maar dat allemaal terzijde, is volgens mij niet het belangrijkste wat je zegt.
  Ik deel je mening over intolerantie. Daar houdt bij mij de tolerantie ook op. Hoofddoekjes, geen probleem, behalve idd in sommige publieke functies, zoals bij de rechtbank. Ook geen kruisjes daar om de hals of in het oor trouwens.
  Ik denk dat al die dingen (rol VS, Rusland en opkomst moslimfundamentalisme) met elkaar samenhangen en elkaar in negatieve zin versterken. Ik zou dat graag doorbreken.

  Je laatste zin moet je uitleggen: ik ben me er niet van bewust dat ik anderen voor alles en nog wat heb uitgemaakt. Als dat wel zo is, dan hoor ik graag wat dat dan was.

  @benjie je noemt mijn naam regelmatig en dicht me uitspraken en van alles toe,. Het lijkt erop alsof je aandacht wil, maar ik heb anderzijds niet de indruk dat je een discussie met me aan wilt gaan. Als dat klopt, waarom dan zo hengelen?


  ⚠️ Meld

 59. Nogal persoonlijk en een kwestie van smaak “humor”. Gaan we naast gebruiken, gewoonten, manier van leven, manier van kleden, haar- en baarddracht ook al de humor in “hokjes” verdelen 😮

  Leven en laten leven. Of moeten we bij 5 Noord-Afrikaanse mensen nu ook gaan denken “hoeveel van hun zijn moslim”? Om, na je oordeel, vervolgens enkelen anders te gaan behandelen?
  Als ze bijvoorbeeld de weg vragen?
  Je kunt het jezelf best moeilijk maken zo. Er zijn mij niet veel bijbelteksten bijgebleven, maar vind “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen en oordeelt niet of gij zult geoordeelt worden” sterke teksten die blijven hangen.


  ⚠️ Meld

 60. Zo zijn wij dan ook wel weer

  Hun godsdienst is verwerpelijk…en hier dulden we ze niet…als het echter de geldbuidel doet vullen, willen we ze best tolereren:

  Nederlanders tonen zich in de geschiedenis vaak ??koopman en dominee??. We handelen en doen graag zaken, maar stellen ook normen en waarden aan de orde. Wat heeft dan prioriteit?

  Misschien is de dominee gewoon een stroman. Een figuur waartegen het makkelijk argumenteren is, maar die niet bestaat, behalve als retorische figuur.  ⚠️ Meld

 61. Moslims of geen moslims…..
  Het wordt alleen maar erger en dat kun je niet met een tijdelijke opvang van 400 man ff in Zwolle laten….
  Vandaag oud collega van me gesproken zijn zusje woont in Sicilië en het is niet normaal wat er daar nu allemaal gebeurt,,,
  DE Italiaanse regering is pislink op EU landen en er worden enorm veel mensen doorgelaten om door te kunnen reizen…. ER komen er enorm veel deze kant op….
  Het is gewoon onvermijdelijk dat in Zwolle permanente opvang komt..
  Dat allemaal dankzij de politici van EU met name West Europa onder andere onze regering die ervoor hebben gezorgd dat in al die landen ellende kwam door de toenmalige leiders (ik zal verder geen namen noemen) eruit gooien en waarna de boeven daar aan de macht kwamen en het is grote chaos daar overal….en het wordt steeds erger!
  Nou—– Eigen schuld dikkkkkke bult


  ⚠️ Meld

 62. Zolang we maar niet zo achterlijk zijn de winkels op zondag verplicht dicht te doen, ga ik een heel eind met alles mee 🙂  ⚠️ Meld

 63. Die uitspraken doe jezelf @ dame. Breivik erbij halen dat Christenen ook moorden .. wat een vergelijking. Die gozer was gewoon helemaal doorgedraaid. Heeft niets met geloof te maken. Als er iemand de discussie niet wil aangaan ben jij dat wel. Prima hoor. Er zijn meer moslims omgekomen dan christenen in die landen schrijf je, gek he die zijn in de minderheid. Pater Frans van der Lugt die vermoord word in Syrië 75 jaar oud, een liefdadig mens, gaf ik als voorbeeld, zie ik hier niet zo gauw gebeuren. Hoor ik je niet over. dat hier in dit welvarende land mensen afhankelijk zijn van de voedsel bank zijn , dat de zorg onbetaalbaar word. Ga je ook niet op in. Welterusten…


  ⚠️ Meld

 64. Wat ik probeer is zaken vanuit eerdere perspectieven te belichten. Wat jij van Breivik zegt, zeggen moslims van moslimterroristen. Waarom is het ene een leugen en het andere de waarheid? Ik vind mijn discussie met veldwachter interessant. Ik denk inderdaad dat dat met jou niet zou lukken. Ik hou niet zo van dat agressieve ondertoontje in je postings. Sorry, maar zo ervaar ik dat.
  Ik vind het triest dat je nu voor de tweede maal pater Frans van der Lugt noemt, een man die 50 jaar in Syrië heeft gewoond en die even bevriend was met moslims als met christenen en daarom niet weg wilde uit Homs. Jij gebruikt hem om je anti-islam standpunt kracht bij te zetten. Zou ik niet doen.

  Waarom moet ik bij dit topic ingaan op zaken als voedselbank en zorg? Waarom moet ik ?berhaupt ingaan op jou? Ben ik daar op enigerlei wijze toe verplicht? Ik reageer hier op onderwerpen die ik interessant vind en voel me niet geroepen om op alles en iedereen te reageren. Sorry, benjie, maar het is niet anders.:)


  ⚠️ Meld

 65. Net terug van die informatiebijeenkomst. Lage opkomst. Nog niet eens de helft van wat er vorig jaar was.

  Burgemeester Meyer was er niet. We moesten het doen met loco De Heer.

  Ze hebben qua inrichting geleerd van vorig jaar. Het is nu niet meer één grote ruimte, maar doormiddel van wat extra wandjes zijn er een soort kamertjes (8-persoons) gecreëerd. Er is geen gebedsruimte, dat doet het COA uit principe niet. Er wordt wel informatie gegeven over de kerken en moskeeën in Zwolle.

  Wat de doorstroming betreft is de verwachting dat de mensen net als vorig jaar hier zo’n drie á vier weken zullen zijn.  ⚠️ Meld

 66. Huh, maar de hardnekkige strijders tegen de overstroming van vluchtelingen in Nederland waren dus niet in grote getalen aanwezig bij deze vergadering ?
  Lage opkomst door vakantie? Zou er dan misschientoch niet een breed draagvlak zijn om hier tegen in te gaan? Zou de meerderheid van de Zwolse bewoners bij de opvang er dus toch niet zo veel last hebben?
  Maar hier werd toch anders gesuggereerd door alle kenners en strijders tegen het naderende vluchtelingen onheil?  ⚠️ Meld

 67. Haha, wat een stilte ineens toen de bijeenkomst geweest is en er alleen maar positieve geluiden gehoord zijn.
  Wat zou het volgende afzeictopic worden?


  ⚠️ Meld

 68. Wat is je punt Greet? Vind je het wel normaal dat op plaatsnaamborden in Friesland de plaatsnamen zowel het Nederlands als het Fries staan vermeld? Het is zoals gewoonlijk bij GeenStijl weer eens erg selectieve verontwaardiging en sfeerverziekend.


  ⚠️ Meld

 69. Heb er een volle week mogen posten, toen kreef ik een “ban voor het leven van de stijllozen”. Ben er natuurlijk trots op. Maar wie neemt een site die zichzelf tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend noemt…waar natuurlijk “provocerend (dikke duim) zuigend” en “stemming makend (vaak extreem) rechts”…nou serieus?


  ⚠️ Meld

 70. Grappig dat je uitgerekend bij die zogenaamde “voorvechters van het vrije woord” van GeenStijl een ban hebt gekregen Dick. Hilarisch!


  ⚠️ Meld

 71. Verkeersborden? Borden hangen in een vluchtgang. Ook Greet zal toch wel willen voorkomen dat er ergens doden vallen omdat iemand de taal (nog) onvoldoende beheerst?


  ⚠️ Meld

 72. haha Leonard…niets is wat het lijkt. Je mocht daar dat volgevreten kakkershoofd Ruktor ook niet aanvallen. Heb in elk geval aardig wat aanvallen mogen uitlokken 😉

  “Voorvechters van het vrije woord”. Als het hun zelf uitkomt, ja. Vrees dat de meesten voorvechter zijn van “hun eigen ego, hun eigen geldbuidel en als het binnen bereik is macht en status”…om dat te bereiken is alles toegestaan. Corruptie, meelullen als een kuddedier, slijmen, de boel en personen vernachelen. Bovendien kan ik zo niet inschatten wie tegen vrije woord zou kunnen zijn. Hoewel het vaak gebruikt wordt om te kwetsen en te provoceren. De hierboven staande tekst valt daar vanzelfsprekend niet onder; dat is een feitenrelaas 😉


  ⚠️ Meld

 73. Ja Dick, dat hebben ze er inderdaad boven staan. Daarom kan ik de site acceptabel vinden. Het is een ‘stijl’. Toch lukt het hen om nog veel mensen op het verkeerde been te zetten met hun berichten.
  Ik houd het liever bij De Speld. Die is tenminste betrouwbaar.


  ⚠️ Meld

 74. Je doet er zelf net zo hard hard aan mee Dick. Kijk maar:

  volgevreten kakkershoofd Ruktor

  Hoewel het vaak gebruikt wordt om te kwetsen en te provoceren.

  Actie – reactie; niet piepen!


  ⚠️ Meld

 75. Tsja het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden is geheel aan Dick besteed zodra het geen Joop is maare ook dan eigenlijk wel weer aber on de positieve sfeer. 😉


  ⚠️ Meld

 76. @sPECky 14 juli
  Ja mee eens wat je schrijft, en het is inderdaad tijd dat ook in de politiek er serieus over gesproken wordt en er stappen worden gezet.
  @Dame
  Met mijn laatste zin bedoelde ik niet jou hoor 🙂
  Wat ik bedoel is dat er in de politiek/media/talkshows e.d. nauwelijks serieus wordt gesproken over de situatie van de islam in Nederland. Er heerst (m.i) een politiek correct klimaat bij genoemden.
  Ook een houding van: mensen die niet meegaan in het gevestigde politiek correcte denken zijn, komtie: 😉
  Tokkies, xenofoben, populisten, gewoon-rechts, extreem-rechts, pvv-stemmers dus niet serieus te nemen, racisten, enge mensen, slechte mensen, enz. enz.
  Over vooroordelen gesproken, de politiek correcten (politiek, media, NPO) kunnen er wat van, jammer, en slecht voor mijn bloeddruk >:(


  ⚠️ Meld

 77. @Dame
  En tot besluit: bedankt voor de discussie, ik geloof tegelijkertijd dat je niet ziet wat ik (meen) te zien.
  Komt dit ook doordat jij misschien nog wel vertrouwen hebt in de gevestigde media in Nederland en dan bedoel ik: de NPO en haar journaille, en ncr en volkskrant? Ik zie bij de mainstream media in Nederland eigenlijk maar 1 geluid, nee Dame niet nuanceren aub 😉


  ⚠️ Meld

 78. @ D erk 😮 Wil je het verboden woord hier niet meer noemen…je reactie wordt zo uitgegumd door de admin, waar ie dan eerst terecht komt. Bedankt voor het vorstelijk compliment overigens.

  Ontopic: mooi dat ons Zwolle zicht weer van zijn (? ben geneigd Zwolle eigenlijk als vrouwelijk te zien, dus zijn=haar) gastvrije, vooruitstrevende, zorgzame, meelevende, ontfermende en ruimhartige kant laat zien!


  ⚠️ Meld

 79. Met je oordeel over de media ben ik het in grote lijnen eens, Veldwachter. Dat geldt voor zogenaamd links als zogenaamd rechts. Het zijn altijd meningen en weinig feiten. Daarom speur ik vaak internet af naar authentieke bronnen en cijfers van (redelijk) betrouwbare bronnen. Je kunt nu eenmaal niet helemaal nergens meer in geloven, want dan kun je alleen maar afgaan op je eigen waarneming. Dat is mij te smal.
  Ik denk niet dat je mij kunt verwijten dat ik dat soort kreten gebruik. Ik heb een hekel aan het spelen op de persoon, hoewel je er niet altijd aan ontkomt. Omgekeerd gebeurt dat overigens net zo: politiek-correct, naïef. Woorden verdraaien,en/of selectief shoppen in je reactie. Dat soort discussies hoeven voor mij niet. Leidt nergens toe. Met jou blijft het fatsoenlijk, waarvoor dank.


  ⚠️ Meld

 80. @ Veldwachter,

  Wat ik bedoel is dat er in de politiek/media/talkshows e.d. nauwelijks serieus wordt gesproken over de situatie van de islam in Nederland. Er heerst (m.i) een politiek correct klimaat bij genoemden.
  Ook een houding van: mensen die niet meegaan in het gevestigde politiek correcte denken zijn, komtie:
  Tokkies, xenofoben, populisten, gewoon-rechts, extreem-rechts, pvv-stemmers dus niet serieus te nemen, racisten, enge mensen, slechte mensen, enz. enz.

  ook niet te spreken over WNL[/url] en Gezellige, monotome, open deur intrappende, ex TTTTT, houten klaas toch die Weesie?[/url]

  En alle media :o:o:o Nixxx voor de commerciëlen, dat gat op te vullen? Of zijn die onderwerpen té zwaar voor, noem eens wat, een Tan of een Linda? Of zal ze het jeuken, zolang hun eigen ego maar wordt gestreeld en hun geldbuidel wordt gevuld? Persoonlijk vind ik Jeroen Pauw heel goed. Volgens mij staat hij ook aardig relaxt in welke discussie dan ook…het programma komt nog beter uit de verf als Dolf Jansen souffleert 😉
  Gelukkig hebben we, wat dat betreft…tegenwoordig geen AVRO-boegbeeld die ons wel eens zou vertellen hoe de wereld in elkaar zat meer.
  En waar zijn TROS-aktua, TROS-Kamerbreed (waar VVDer-Papje eens weg moest)? Luister je hier nooit naar? Kijk hier zelf nooit naar maar dit komt toch van de rechterzijde van het spectrum nixxx voor jou?[/url]

  Over zogenaamd politiek correcten vallen evenveel bijvoegelijke naamwoorden te bedenken. Vandaar ook: opnemen, schrijven, lezen, bespreken wat je zelf goed dunkt. Zolang je jezelf maar niet verloochend.


  ⚠️ Meld

 81. @Veldwachter In de VK van vandaag staat een artikel over Nasser al-Qasabi, een acteur uit Saoedi Arabië, die een humoristisch programma maakt over kwesties in zijn land, die wij soms als “islamitische kwesties” duiden (huiselijk geweld, corruptie. Hij heeft momenteel een serie waarin hij IS op de hak neemt. Een regelrechte hit in Saoedi Arabië. Hij wil laten zien hoe extremisten religie manipuleren.
  Ik vond het interessant in relatie tot onze discussie over humor en de islam.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.