Schrijversvakschool start opleiding Poëzie

Zwolle – De Schrijversvakschool Groningen/Noord-Nederland start op woensdag 16 september met de opleiding Poëzie niveau 1 in Zwolle. De vaste locatie van de Schrijversvakschool is De Verhalenboot in Zwolle.

 

Het schrijftraject wordt gegeven op woensdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur. Meer informatie over dit schrijftraject en over de andere schrijftrajecten van de Schrijversvakschool in Zwolle zijn te vinden op www.deverhalenboot.nl/schrijversvakschool. Door te experimenteren met taalgebruik, associatievermogen en muzikaliteit, met beeldspraak en met betekenislagen wordt de zeggingskracht van de gedichten die de deelnemers schrijven, vergroot. De docent geeft impulsen om hun taalregister uit te breiden, van rondeel tot vrij vers en van sonnet tot prozagedicht.

De trajecten Schrijftechnieken I en II vormen de entree naar poëzie niveau I, tenzij de deelnemer werk kan overleggen waaruit blijkt dat hij of zij voldoende schrijfervaring heeft om direct in het blok Poëzie I te starten. 
Bij vragen kunt u contact opnemen met de directeur van de school, Pauline Durlacher: 06 14771011 of pauline@svsgroningen.nl 

Data Poëzie1 eerste semester (najaar):  woensdagen 19.00 tot 22.00 uur: 16, 23 en 30 september, 7, 14 en 28 oktober, 4, 11 en 25 november, 2 december. Het open podium op 18 november is een aanrader voor de deelnemers aan dit schrijfblok. Het is een goede oefening en past binnen het programma.   

Artikel delen: