Braziliaans toptalent naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle verrast dinsdag met het nieuws dat het mogelijk een Braziliaans toptalent aan zich gaat binden. De club hoopt zich binnen een paar dagen te versterken met niemand minder dan Gustavo Hebling, meldt het Algemeen Dagblad.

De 19-jarige Hebling geldt in zijn vaderland Brazilië als een groot talent. Zijn huidige club São Paulo baalt dat de aanvallende middenvelder weigerde zijn aflopende contract te verlengen. Diverse Europese (top)clubs hebben sindsdien belangstelling voor de technisch vaardige voetballer, waaronder vooral veel clubs uit Portugal. PEC Zwolle heeft momenteel echter de beste papieren, zegt Mino Raiola die de zaakwaarnemer van Hebling. Raiola begeleidde eerder de voetballers Ben Rienstra, Thomas Lam en Sheraldo Becker naar Zwolle. Omdat de Braziliaanse jeugdinternational bij PEC Zwolle zeker lijkt van een basisplaats, zien alle betrokken partijen een transfer zitten. Normaliter zou een speler als Hebling salaristechnisch onhaalbaar zijn voor de Zwollenaren, maar de club lijkt bereid om ver te gaan voor hem.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Dus Brama kreeg geen verlenging omdat ie te duur zou zijn.
  En nu komt er een nog duurdere (niet EU paspoort?), niet ervaren speler voor in de plaats?!
  Kweet niet hoor…

  Misschien een heel leuk voetballertje, geen idee, maar Pec moet geen al te rare dingen gaan doen met hun centjes!


  ⚠️ Meld

 2. @ sPECky,

  Brama kreeg geen contract omdat ze stuk liepen op de secundaire voorwaarden, niet omdat hij te duur was.
  Brama wilde transfervrij kunnen vertrekken als een buitenlandse club zich melde en dat wilde Pec alleen als hij dan zijn salaris zou vergoeden.

  Lijkt mij dat er een constructie komt als toen bij Klich en Mokotjo, bij verkoop een bepaald % van de transfersom naar de speler als compensatie voor het lagere basissalaris.

  Denk niet dat Pec heel erg met de centjes smijt en dat dit nog wel eens een goede kan worden.

  Alleen moeten de supporters dan niet gaan mopperen als hij over 2 jaar verkocht wordt en dan blijkt dat iets van 50% van de transfersom naar de speler gaat. Zonder dat soort dingen zijn zulke spelers voor Pec niet haalbaar.


  ⚠️ Meld

 3. Brama wil graag naar een buitenlandse Europese subtopper. Tja dat wilde Dario Tanda ook. En kijk waar de beide nu zijn/spelen. Hoogmoed komt voor de val.

  Wij hebben Gustavo. Lkkr hoor.


  ⚠️ Meld

 4. Maar voor Brama die jaren lang bij de tukkkers speelde en niet altijd de nuttige speller was die wilt nou naar buitenland???
  wilt hij op vakantie daar heen of zo??
  Welke club gaat zich voor Brama melden dan??
  het is wel een middelmatige speler die de laatste jaren het niveau absoluut niet haalde…  ⚠️ Meld

 5. Heeft die jongen niet toevallig een Portugees paspoort of zo?
  Dat hebben zoveel Zuid-Amerikaanse voetballers en daardoor zijn ze een stuk goedkoper qua salaris…


  ⚠️ Meld

 6. Dit dus:

  De jeugdinternational van Brazilië wordt deze zomer gekocht door een buitenlandse club, waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Die club verhuurt hem het komende seizoen aan PEC Zwolle, zo is het plan.

  “Op die manier is het voor ons toch mogelijk om hem naar Zwolle te halen. Omdat hij geen Europees paspoort heeft, is zo’n jongen normaal gesproken onhaalbaar voor ons”, aldus Nijkamp.
  Hoewel de overgang naar PEC Zwolle nog niet definitief is beklonken, traint Hebling sinds maandag al wel mee met de selectie van trainer Ron Jans.


  ⚠️ Meld

 7. Vorig seizoen veroverde PEC Zwolle 53 punten en dat aantal was vooral gebaseerd op een uitstekende thuisbalans (37 punten, tegen 16 in uitduels). Slechts PSV en Ajax hadden een betere thuisbalans. PEC Zwolle was thuis te sterk voor PSV en Feyenoord en speelde gelijk tegen Ajax. Wie kijkt naar de huidige selectie, beseft dat zulke cijfers op dit moment onmogelijk zijn. Na twee weken voorbereiding telt de formatie van Jans meer vraagtekens dan zekerheden. ??We zullen moeten wachten en inventariseren met welke groep we dadelijk aan het begin van de competitie staan. Daarna kunnen we pas vaststellen wat ons doel is. En we zullen dat ook heel goed naar buiten toe moeten communiceren??, beseft Jans. Als dat niet gebeurt, dan bestaat de kans dat PEC Zwolle verpletterd wordt door te hoge verwachtingen.


  ⚠️ Meld

 8. Aanvulling op mijn voorgaande bericht.

  Doelstelling is ook dit seizoen zo snel mogelijk veilig spelen.

  Daar kan dus ook geen misverstand meer over zijn.


  ⚠️ Meld

 9. wat vind de schaatser erben wennemars nou hiervan als raadslid van commissarissen? oh nee, gewoon zakkenvullen van de belastingcenten van zwollenaren….


  ⚠️ Meld

 10. Wil jij ook een snuggere opmerking plaatsen greet. Je moest eens weten waarvoor ik allemaal mijn belastinggeld aan moet betalen, niet voor een voetballer kan ik je verzekeren. Kijk maar gewoon om je heen!


  ⚠️ Meld

 11. Nou heren, wat vinden jullie van dit bericht (bron: RTV Oost)?

  ‘PEC Zwolle in gesprek met Royston Drenthe’

  PEC Zwolle gaat mogelijk Royston Drenthe aan de selectie toevoegen. De club heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat het in gesprek is met de voormalig speler van Real Madrid en Everton.

  “Wij kregen het signaal dat Royston graag terug naar Nederland wilde”, zegt trainer Ron Jans tegen het medium. “We hebben contact gehad, maar meer nog niet.”

  “Op dit moment is het allemaal nog erg voorbarig”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. “Royston moet sowieso eerst nog wat papierwerk regelen. Officieel staat hij nog steeds onder contract bij Kayseri Erciyesspor. Pas als daar een oplossing voor is, kunnen we verder praten.” Drenthe nam zelf contact op met de club uit de provinciehoofdstad.  ⚠️ Meld

 12. De 19-jarige Hebling staat te boek als één van de grootste talenten van Brazilië en kan naar vrijwel iedere Europese topclub. De dribbelaar wil echter naar een club waar hij wekelijks een basisplaats heeft en PEC is bereid hem die kans te bieden. De salariseisen van de tiener zijn de club echter veel te gortig, maar desondanks is een transfer nog een goede mogelijkheid.

  Ook Paris Saint-Germain is namelijk in de markt voor Hebling. PEC zet nu in op een transfer van het transfervrije supertalent naar Parijs, waarna de subtopper uit de Eredivisie hem op huurbasis overneemt. Zaakwaarnemer Mino Raiola werkt hard mee aan de deal en heeft goede connecties bij zowel PSG als PEC. Ondertussen traint Hebling al enkele dagen mee in Zwolle.  ⚠️ Meld

 13. @ arno, Klinkt alsof dit wel doorgaat

  PEC zet nu in op een transfer van het transfervrije supertalent naar Parijs, waarna de subtopper uit de Eredivisie hem op huurbasis overneemt

  Mino Raiola werkt hard mee aan de deal

  heeft vast nog niet genoeg verdiend aan deze nakende transfer 😉


  ⚠️ Meld

 14. Hij is pas binnen als hij zijn eerste wedstrijd heeft gespeeld voor PEC. We hebben allemaal een beetje te vroeg gejuicht, ik moet het nog zien. Ze hebben vandaag alweer de zoveelste speler gehaald van Ajax, als het maar niet allemaal Lukoki’s zijn. De basis is wel behoorlijk smal, en daarnaast zit het ook tegen met blessures bij de sterkhouders zoals Saymak, Sainsbury en Thomas.


  ⚠️ Meld

 15. Komt Gustavo echt?!
  T lijkt te gaan gebeuren,

  Alle pecfans duimen en bidden, dat ie echt met hulp van raiola en dezer dagen op het veld staat. Liefst nog tegen twente debuteren, zondag

  Is een braziliaans talent, getuige videobeelden, waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten als ie in de buurt van de bal is
  Ziet eruit als een superspeler, een soort Mokotjo in potentie.  ⚠️ Meld

 16. Tot nu toe is het allemaal troep wat er is bij gekomen ik verwacht dan ook een 13e misschien 12e plek.Kijken of we dan nog al die successupporters horen.


  ⚠️ Meld

 17. Positivos zijn die Zwollenaren van nature, niet

  Nicht so mppern

  Met Gustavo erbij en wie weet nog een verrassende lastminute aanwinst voor 1 september, en een bbetje mazzel, wordt t wel wat, jongs8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.