Poging tot beroving op Anjelierstraat

Zwolle – Maandagmiddag 13 juli, tussen 16.00 en 16.30 uur, is op de Anjelierstraat een vrouw uit Zwolle het slachtoffer geworden van een poging tot beroving met geweld. De politie zoekt getuigen.

Zij liep daar met haar zoontje toen zij, bij het oversteken vanaf de Deventerstraat naar de Groeneweg, merkte dat zij al vanaf de bustunnel door een man gevolgd werd. Op de Anjelierstraat werd zij plotseling van achteren bij haar hals gegrepen en eiste haar belager geld. De vrouw zette het op een schreeuwen waarop de man haar losliet en onverrichter zaken en met grote passen in de wijk Assendorp verdween. Deze man is blank en naar schatting 20 – 25 jaar oud. Hij is 1.80 – 1.85 meter lang, heeft een fors postuur en een vadsig, roodgevlekt gezicht en blond haar. Hij droeg een grijs/zwart petje en grijs/ zwarte kleding.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.
Naar de beroving is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Sommigen zijn alleen zo moeilijk te pakken. Witte boord-criminelen

  Er bestaan verschillende definities van witteboordencriminaliteit.

  De FBI hanteert de volgende definitie: ‘strafbare feiten gekarakteriseerd door bedrog, verduistering of schending van vertrouwen, die niet afhankelijk zijn van bedreiging of het gebruik van geweld.’ Deze definitie gaat met name van het feit uit.

  Anderen gaan, zoals de term suggereert, uit van de dader. Shover en Wright (2000) stellen dat de achtergrond van de dader een beter aanknopingspunt is voor het maken van onderscheid tussen strafbare feiten, aangezien de wet slechts een neutrale omschrijving van gedrag geeft.

  Een derde benadering gaat uit van het routinematige en geplande karakter van witteboordencriminaliteit zoals Appelbaum en Chambliss (1997, 117). Veel gevallen van witteboordencriminaliteit zijn inderdaad het resultaat van een van tevoren uitgedachte of in de loop der tijd gegroeide strategie.

  Samenvattend zou men dus ervan uit kunnen gaan dat wittenboordencriminaliteit gepleegd wordt door personen van hoge sociale status en gekarakteriseerd wordt door een zekere planmatigheid en afwezigheid van geweld of bedreiging.

  , veel drugsschorem, motorbende gajes, corrupte vastgoed(voornamelijk)boys [ur=http://descherpepen.nl/2010/onze-vastgoedboys-blijven-steken-in-traditionele-methoden/l]blijven steken[/url], bankiers als CDA-coryfee Dirk Scheringa[/url], gister zag ik wat op t.v. en dan vind ik het wel ff genoeg want de walging slaat al weer toe de mensen die onze pensioenen uitzetten en er misselijkmakend rijk van worden, over onze ruggen….nee, heb alleen maar blanke mensen gezien[/url]


  ⚠️ Meld

 2. kan niet wachten op het volgende nieuwsbericht / opsporingsbericht waar in staat donker getint. Ga ik hier neerzetten:

  moet dat nou, weer zo’n zwarte. Of: genoeg plaats voor zwarten in de gevangenis.

  Wedden dat ik de policor hier over mij heen krijg? zou mij ook niets verbazen als dan mijn bericht wordt aangepast of verwijderd. Zo ver zijn we al in ons Nederland.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.