200 km voor Stichting Linda tegen melanoom

Zwolle – Zwollenaar Leo de Wit loopt dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse niet voor de eerste keer, maar wel voor het eerst voor het goede doel.

leo_de_wit.jpg

Links Leo de Wit en Rechts Hennie Machielsen, voorzitter Stichting Linda tegen melanoom 

De ziekte van zijn vrouw had hem een groot gevoel van machteloosheid bezorgd en door zich in te zetten voor Stichting Linda tegen melanoom had hij het gevoel dat hij nu iets terug kon doen. Met zijn vrouw gaat het momenteel goed, maar Leo is blij dat hij op deze manier PR voor de stichting kan doen en hopelijk ook gesponsord zal worden door diverse mensen voor zijn 4 keer 50 kilometer.

Stichting Linda tegen melanoom is opgericht tijdens het ziekbed en na het overlijden van Linda van der Valk. Zij overleed op 31 jarige leeftijd aan de gevolgen van een melanoom (meest kwaadaardige vorm van huidkanker). De stichting zamelt geld in voor een behandelmethode die wordt uitgetest in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Lichaamseigen witte bloedcellen worden worden uit het lichaam gehaald, bewerkt in het laboratorium en via een infuus teruggegeven aan de patiënt.

Meer informatie over de stichting is te vinden op : www.stichtinglindategenmelanoom.nl
Men kan Leo de Wit sponsoren door een bijdrage over te maken via de website van de Nijmeegse Vierdaagse : http://devierdaagsesponsorloop.nl/leo-wit of door een bijdrage over te maken via IBAN : NL08RABO0160057477 t.n.v. Stichting Linda tegen melanoom o.v.v. Leo de Wit.

Artikel delen: