Studenten Deltion naar WorldSkills in Brazilië

Zwolle – Zes studenten van het Deltion College doen van 11 t/m 16 augustus mee aan de WorldSkills in São Paulo, Brazilië. De studenten komen namens Team Nederland uit in de vakrichtingen Wall and Floor Tiling, Graphic Design, Web Design, Automobile Technology, Industrial Control en Electrical Installations. 

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement gaan ruim 1200 kandidaten van over de hele wereld de uitdaging aan om de beste vakman/-vrouw van de wereld te worden. “Het is voor het eerst dat er Deltion studenten meedoen aan de WorldSkills,” aldus Herman Zwakenberg, coördinator Internationalisering bij het Deltion College. De studenten moeten vier dagen lang opdrachten uitvoeren, die worden beoordeeld door experts uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Team Nederland
Skills Netherlands verzorgt de deelname van Team Nederland, zoals de voorbereiding, mental coaching, teambuiling en de reis en het verblijf in São Paulo. Het team bestaat uit 34 kandidaten, die geselecteerd zijn in voorrondes en nationale wedstrijden van o.a. Skills Heroes en Vakkanjers.

De WorldSkills vinden van 11 t/m 16 augustus plaats in Anhembi Park, één van de grootste conferentiecentra van Latijns Amerika, gevestigd in São Paulo. Meer informatie over de WorldSkills en deelnemers staat op www.worldskills-team.nl.   

Artikel delen: