Verwijderen loopbrug levert verkeershinder op

Zwolle – In het weekend van 25 en 26 juli aanstaande wordt het verkeer rond station Zwolle omgeleid. Dat weekend wordt de tijdelijke loopbrug bij station Zwolle met twee telekranen verwijderd. In verband met de werkzaamheden zijn de Oosterlaan en Westerlaan afgesloten voor verkeer.

Met de opening van de nieuwe tunnel vorige maand is de loopbrug overbodig geworden. De brug wordt zondag 26 juli in delen omhoog gehesen en verder afgevoerd. Dat gebeurt vanaf een terrein naast de Deventerstraatweg en aan de zuidzijde via het bestaande bouwterrein langs de Hanzelaan. De brugdelen worden via de Oosterlaan en Hanzelaan afgevoerd voor verdere sloop.

Zaterdagavond wordt begonnen met het opbouwen en opstellen van de beide kranen. Daarom zullen de Oosterlaan en het (streek)busstation worden afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 25 juli 22:00 uur tot maandag 27 juli 05:00 uur. De streekbussen stoppen tijdelijk aan het Stationsplein en worden omgeleid via de Westerlaan. Die is daarom tijdens de werkzaamheden voor alle andere verkeer gesloten.

Het stationsplein blijft bereikbaar via de Stationsweg. De Deventerstraatweg is in deze periode voor doorgaand verkeer afgesloten. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

In verband met de werkzaamheden op het station is er zondag 26 juli de hele dag geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle. Er rijden extra bussen in alle richtingen. Alleen de trein naar Kampen blijft rijden. Check ook www.ns.nl/treinverkeerzwolle

Artikel delen: