Landstede Volleybal verliest eerste wedstrijd

De heren van Landstede Volleybal hebben in Rotterdam de eerste wedstrijd van het seizoen 2007-2008 met 3-0 verloren.

Tegen Ortec Nesselande kwam het team onder leiding van Arno van Solkema er niet aan te pas. Met een goede service werd de verdediging van Landstede onder druk gezet. Nesselande kon daardoor telkens de technische time-out in hun voordeel nemen. Maar na de tweede liep het aan Rotterdamse zijde nog beter en kon de middenaanval met Lars Lorsheijd veelvuldig scoren. Met 25-18 werd deze set binnengehaald. In de tweede set vervolgde ORTEC de ingeslagen weg goed en moest coach Van Solkema al bij een 5-1 achterstand vluchten in een time-out. Dit had nog niet het gewenste resultaat. Ook werd Harmen Arendshorst in het veld gebracht voor Rodin Merx. Dit werd de best scorende speler aan Zwolse zijde. Maar ORTEC Nesselande wist de teugels goed vast te houden en met de sterke service werd de setwinst met 25-20 gepakt. Ook de derde set werd weer een redelijk makkelijke prooi voor de Rotterdammers. Met 25-18 werd deze set afgesloten en was de 3-0 zege binnen.

Wedstrijdgegevens:
ORTEC Rotterdam.Nesselande – Landstede Volleybal Zwolle 3-0 (25-18, 25-20, 25-18)

ORTEC Rotterdam.Nesselande: Wouter Stoltz (6), Tije Vlam (8), Niels Klapwijk (12), Dick Kooy (12), Lars Lorsheijd(13), Yannick van Harskamp (2), Richard Rademaker (L)

Landstede Volleybal Zwolle: Joost Kooistra (8), Gerjan Huisken (4)(Thijs Bouwman (2)), Jorrit Baerends (5), Mark van Lenthe (2), Rodin Merx (3)(Harmen Arendshorst (10)), Marcel Birza (L)

Artikel delen:

Reageer