Het weer: overdag kans op wat regen

Zwolle – Maandag begint de dag zonnig maar aan het einde van ochtend raakt het vanuit het westen wat meer bewolkt, in de middag er wat regen vallen. De wind komt uit zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, het wordt circa 23 graden.

19-07-2015_weerfoto_agnietenbergweg.jpg

Agnietenbergweg 

Dinsdagochtend is het bewolkt en valt er wat lichte regen, ook in het eerste deel van de middag blijft de kans op regen aanwezig. Later in de middag wordt het droog en komt ook de zon erbij in onze regio. In de avond en nacht zijn er brede opklaringen. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richting en het wordt maximaal 25 graden. Woensdag lijkt het een droge dag te gaan worden maar zijn we nog niet helemaal van de bewolking af, wel komt de zon er al sneller bij. Het wordt overdag 22 tot 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ja erg mooie foto.

  Weet iemand trouwens waar vroeger het bergklooster heeft gestaan, ik dacht daar ergens in de bossen…


  ⚠️ Meld

 2. Wiki:

  Oorspronkelijk maakte dit kerkhof Bergklooster deel uit van een kloostercomplex van de Broeders des Gemenen Levens. Maar tegenwoordig is het enkel een begraafplaats. Het katholieke kloostercomplex werd tussen 1581 en 1591 afgebroken door het protestantse gemeentebestuur van Zwolle.

  * Tjonge wat jammer toch!

  Het katholieke kloostercomplex werd tussen 1581 en 1591 afgebroken door het protestantse gemeentebestuur van Zwolle.

  Gelukkig zijn het nu, wat dat betreft ‘andere tijden’.

  en

  Bij een uitgang van begraafplaats Bergklooster, staat een monument ter nagedachtenis van Thomas a Kempis die hier in 1406 tot een kloosterorde toetrad. Het is ontworpen door de architect Pierre Cuypers. Het monument is een rechtopstaande plaat met daarop een Keltisch kruis.
  Hierin zijn de symbolen van de vier evangelisten te zien. Thomas a Kempis lag oorspronkelijk ook begraven op Bergklooster, maar zijn resten zijn na diverse omzwervingen als reliek terechtgekomen in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in het centrum van Zwolle.  ⚠️ Meld

 3. Ja Dick ik ken de wiki pagina’s erover.
  Volgens mij is er op de plek waar het klooster stond nu een stuk bos, je ziet het niet meer waar het was geloof ik, helaas.


  ⚠️ Meld

 4. Je zou wel eens heel goed gelijk kunnen hebben, als ik me de situatie zo voor de geest haal….Best jammer eigenlijk, idd, dat (al was het maar) de contouren niet meer zichtbaar zijn.
  Dit vind ik ook uiterst triest

  Het katholieke kloostercomplex werd tussen 1581 en 1591 afgebroken door het protestantse gemeentebestuur van Zwolle.

  Ow dat had ik al aangehaald…nou ja beter dubbel dan helemaal niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.