Groene fietstocht door Zwolle

Zwolle – De PvdA afdeling Zwolle organiseert op zondagochtend 26 juli een fietstocht door de Zwolse binnenstad in het kader van ‘Meer ruimte voor groen in Zwolle’!

Tijdens de fietstocht is er oog voor stadstuinen, eetbaar groen, stadsboerderijen, de ecologische zone door de stad en het maaibeleid gemeente Zwolle. Aan de hand van zulke concrete voorbeelden en onderwerpen gaat de PvdA het gesprek aan met deelnemers. Hoe moet het groenbeleid van Zwolle er uit gaan zien? Hoe versterken we de biodiversiteit, en hoe prepareren we onze stad voor klimaatverandering en heftige regenbuien? Dit allemaal ter voorbereiding om de ‘groene agenda’ van Zwolle, die binnenkort door de gemeenteraad wordt behandeld. Herman Sieben, groenspecialist en woordvoerder natuur van de Zwolse PvdA-fractie, zal de fietstocht begeleiden. "Zwolle heeft vergeleken met andere gemeenten een hoge biodiversiteit,” zegt Sieben.

“Daar mogen we trots op zijn, maar het kan nog veel beter! Hoe kunnen we die diversiteit in stand houden en verbeteren? En Zwolle heeft ook een culinair imago. Waarom dat culinaire imago niet verbinden met ons groene imago? Zwolle kan de wildplukstad van het land worden, met eetbare walnoten of hazelnoten in plaats van paardenkastanjes en glad gemaaide gazons!"

De fietstocht is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van het groen in Zwolle. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Verzamelen op 26 juli tussen 09:45 en 10:00, en vertrekken om 10.15 uur vanaf het Regiokantoor van de PvdA, Diezerplein 33. De fietstocht duurt zo’n 2,5 uur. De afsluiting is met een kop koffie / thee in de binnenstad.

Deelnemen kan door een email te sturen naar: zwolle.pvda@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Misschien moet de gemeente ophouden om zelf alle groen uit de wijken te verwijderen?
  Zwolle pretendeert zo een groenstad te zijn maar wil daar zelf weinig meer investeren en alles aan de burgers zelf overlaten.
  Hoezo groenstad?


  ⚠️ Meld

 2. Genoeg groen tussen de tegels overal…. In de van Karnebeektunnel kunnen ze wel een koe neer zetten, heeft ie voor de hele dag eten.
  De boel verwaarloosd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.