Verkeershinder door verwijderen spoorlijn

Zwolle – Bij de Blaloweg, ter hoogte van de kruising Rieteweg, wordt dinsdag 21 juli 2015 gestart met het weghalen van de oude spoorlijn. Ook wordt de rijbaan voorzien van nieuw asfalt. Automobilisten moeten rekening houden met enige hinder.

Vlak voor Abbott loopt een oude spoorlijn, waarvan eerder al delen zijn verwijderd. Aangezien er tijdens de zomervakantie minder autoverkeer is, worden de komende weken de overige spoordelen weggehaald. Ook wordt het wegdek vernieuwd. De werkzaamheden vinden in twee fases plaats.

Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juli wordt tussen 19.00 en 06.00 uur gewerkt aan het deel tussen de Rieteweg en Hasselterweg, op de rijrichting naar de Westenholterallee. Verkeer wordt omgeleid via Rieteweg – Nieuwe Veerallee – IJsselallee – Verkeersplein – Westenholterallee.

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus is op de Blaloweg de linker rijstrook naar de Rieteweg (o.a. naar de Gamma) afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Het verkeer met bestemming Rieteweg wordt omgeleid via de Russenweg.

In die week zijn alle rijrichtingen op dit deel van de kruising afgesloten van 19.00 tot 06.00 uur. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Hasselterweg en Rieteweg op de rijrichting naar de Zwartwaterallee. Automobilisten worden omgeleid via de Westenholterallee – Verkeersplein – IJsselallee – Nieuwe Veerallee – Rieteweg.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Rails was een herinnering aan de VAM-trein. Die met stille trom vertrokken is. Als hij vanmiddag weer langs zou rijden met z’n lange toe-oe-oe-oets zou ik me waarschijnlijk niet eens realiseren dat dat helemaal niet meer kan en gewoon weten dat het alweer 4 uur is.


  ⚠️ Meld

 2. Ja opvallend hoe gemakkelijk weer iets uit het geheugen kan verdwijnen. Of in ieder geval naar de bodem zakken. Die trein was ik ook al weer helemaal kwijt.


  ⚠️ Meld

 3. Natuurlijk bernard

  Rails was een herinnering aan de VAM-trein. Die met stille trom vertrokken is.

  .
  Nieuwe ronde nieuwe kansen jetzt; “Wanneer wordt ‘halte Stadshagen’ opgeleverd?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.