Aanhoudingen na incident in hartje Zwolle

Zwolle – Dinsdagavond zijn in de omgeving van het Bethlehemkerkplein en de Bloemendalstraat in Zwolle vijf aanhoudingen verricht na een incident waarbij mogelijk een vuurwapen gebruikt is geweest. Er zijn twee voertuigen meegenomen, welke verder onderzocht zullen worden.

150721_vechtpartij_met_wapens_zwolle_10.jpg

Personen die op de terrasjes van het stadsplein waren meldden dat er vanuit het niets mannen met vuurwapens over straat liepen. Sommigen zochten liggend dekking voor eventueel naderend onheil. De schrik zat er bij de getuigen goed in. De locatie van de aanhouding werd tijdelijk afgezet voor al het verkeer. Politieagenten namen na het incident verklaringen op van getuigen. Over de toedracht is niets bekend.

150721_vechtpartij_met_wapens_zwolle_12.jpg

150721_vechtpartij_met_wapens_zwolle_11.jpg

Artikel delen:
Reacties 97
 1. Mensen met echte vuurwapens laten zich niet oppakken in het centrum van zwolle.
  Precies wat Zuidski zegt .
  Het echte probleem zien we binnen afzienbare tijd , en daar kan geen liedje van Frank boeierwie of psalm van wie dan ook verandering in brengen.  ⚠️ Meld

 2. RTV Oost meldt dat er vijf mensen zijn aangehouden hierboven wordt vermeldt-4…
  Zou er iets dan in relationele sfeer hebben afgespeeld??
  Het pandje daarboven dacht dat het van La Bodega was?? Bij rtv oost staat er een foto op…
  Wat zit daar nog anders dan??  ⚠️ Meld

 3. Het overkwam ons dus. Kind is er nog ontdaan van. Totale paniek… Mensen die vluchten, plat op de grond liggen. Godzijdank was de politie er snel. Zuidski het waren geen supersoakers, maar een stel randdiebielen, zal hun uiterlijke niet benoemen want dan ben ik een rasicist. Er waren over zover ik het heb kunnen zien 6. En ze waren er ineens… Rake klappen en wel zwaaien met een wapen. Geen waterpistool.

  En voor ons was het geen leuke grap!


  ⚠️ Meld

 4. Uiterlijk niet benoemen?? Rascist??? Dan kan ik er dus vergif op innemen dat ze een kleurtje hadden. Had ook niet anders verwacht!!!


  ⚠️ Meld

 5. Oeps, die column net op het pol.log past hier ook uitstekend

  Vond deze column op Joop wel aardig. FF kopiëren plakken want net precies werd er weer een Joop-link uitgegumd.

  Hanneke Felten
  Projectleider Participatie

  Het ‘witte clubje’ moet aan de bak
  Hanneke Felten: Niemand klaagt meer over buitenlanders, tegenwoordig moppert men op ‘allochtonen’ of moslims

  “Ze moeten gewoon allemaal oprotten.” Geschokt lees ik het appje nog een keer. Een vriendin heeft net een aanrijding gehad met een “asociaal en opgefokt” figuur die niet goed “uit zijn doppen keek”. Alle reden om boos op deze kerel te zijn. Maar ze is niet alleen boos op hem, maar op “de Marokkanen”. Ik app meteen terug dat die ene kerel niet voor een hele groep staat maar dat werkt als een lap op een rode stier. Bijna laat ik het rusten, toch bedenk ik me.
  Op feestjes in mijn tienertijd was het heel normaal. Gabbermuziek tetterde uit de mega-stereoset, meisjes droegen Spice Girls-schoenen, jongens hadden een kaal hoofd en een groepje witte jongeren voerde gesprekken over wat er mankeerde aan ‘buitenlanders’. Iedereen die niet wit was, heette ongeacht of hun afkomst nou Surinaams, Marokkaans of Turks was, een buitenlander. ‘Daar zaten ook wel goede tussen’, hoorde je als een zogenaamde nuancering waarna ze weer verder gingen met klagen. Conclusie was meestal dat ‘de buitenlanders’ er niet meer in mochten óf er uit moesten. Met een verhit hoofd ging ik vaak de discussie aan, om uiteindelijk te verzuchten dat het zinloos voelde. Klagen over ‘buitenlanders’ was al net zo normaal als een trainingsbroek dragen naar een feestje.
  Inmiddels lijkt er een hoop veranderd. Spice Girls-schoenen kun je nergens meer kopen en die mega-stereoset is veranderd in een telefoon die draadloos via bluetooth muziek op de speaker afspeelt. Niemand klaagt meer over buitenlanders, tegenwoordig moppert men op ‘allochtonen’ of moslims. Maar het meest veranderd ben ikzelf. Ik heb tegenwoordig veel vrienden die multicultureel zijn en de wereld lijkt daardoor veranderd.
  Maar niets is minder waar. Vrienden die toen ‘buitenlanders’ waren en nu het label ‘allochtoon’ krijgen, helpen me direct uit mijn droom. Zij kregen met een hoge Citoscore een vrij laag schooladvies, ze konden geen stageplek krijgen, steeds opnieuw moesten zij hun tas laten controleren door de beveiliging en één vriendin kreeg zelfs bier over haar hoofddoek uitgegoten. Het leven in Nederland is duidelijk anders als je niet tot het ‘witte clubje’ hoort.
  Als je net als ik wél tot dat ‘witte clubje’ behoort, maak je dat dus niet zelf mee. Maar je hebt er wel degelijk mee te maken want vaak ben je getuige. Je krijgt net als ik een appje, wordt betrokken in een gesprek of ziet Facebook-vrienden racistische commentaren geven bij een foto van het Nederlands elftal. Juist omdat autochtonen veel omgaan met autochtonen, zoals uit SCP-onderzoek bleek, en je ook grote kans hebt om uit zo??n ‘mopperend-op-allochtonen’ familie te komen, hebben autochtonen vaker de kans om er wat van te zeggen. Juist ‘autochtonen’ kunnen wat doen aan racisme en hebben daarmee een verantwoordelijkheid.
  Maar hoe doe je dat?
  Voor Kennisplatform Integratie & Samenleving onderzoeken collega’s en ik wat werkt om discriminatie op basis van etniciteit en religie tegen te gaan. Zolang we ons onderzoek nog niet afgerond hebben en we het nog niet precies weten, doe ik het op gevoel. Mijn vriendin heb ik gezegd hoe incorrect, absurd en kwetsend ik haar opmerkingen vond. En dat blijf ik zeggen. Het brengt waarschijnlijk niet meteen een verandering teweeg maar opgeven is geen optie. Ooit raakt racisme ook uit de mode, net als de Spice Girls-schoenen.


  ⚠️ Meld

 6. Het is maar een incidentje niet benoemen wat het is want dan ben je hier gelijk aan de beurt met al die allochtonenknuffelaars.


  ⚠️ Meld

 7. @dick, leuk verhaaltje dick. maar als je zoveel woorden en voorbeelden nodig hebt om de schrik en de woede te verzachten van terrasbezoekers die van het ene moment van zomers genieten in paniek en doodsangst terecht kwamen, ga je je mooie literaire columnetjes maar eens in de Haagse Schildersbuurt voorlezen.


  ⚠️ Meld

 8. Ik snap eigenlijk niet hoe je het je denkt te kunnen permitteren om, terwijl je al in zo’n fijne stad als Zwolle leeft, met pistolen te gaan zwaaien. Ga dat ergens in een woestijn hier ver vandaan doen of zo. We hebben die onzin hier niet nodig.


  ⚠️ Meld

 9. @Observer

  Een heel goede opmerking van jou. Dick kan zich namelijk niet verplaatsen in het leed van andere mensen. Jammer Dick want je slaat nu wel helemaal de plank mis.


  ⚠️ Meld

 10. @Zuidski, dan had je dat anders moeten schrijven…

  Zwolle is laatste twee jaar steeds wilder aan het worden en let maar op zodra de sluitingstijden van de horeca in de binnenstad door de eigenaren zelf worden bepaald dan krijgen we nog meer ellende…
  Vanaf 03.00 uur is het elke weekend raak in de stad hoe langer open hoe meer rotzooi..


  ⚠️ Meld

 11. Heerlijk die drang die de meesten hier hebben tot het oordelen over mensen. Heerlijk kortzichtig en het liefst zo kwetsend mogelijk onder het mom van vrije meningsuiting.
  Geweldig dat we deze plek hebben, waar ze als digitale struikrovers de artikelen langs gaan om iets negatiefs op te pikken waarmee ze hun hal kunnen spuwen. Ik hoop dat het hier bij blijft en dat ze moe en vooral voldaan weer in hun bedje liggen zo.
  Chapeau! Morgen weer een nieuwe dag!


  ⚠️ Meld

 12. @1stejohn: gewone mensen (waaronder vrouwen en kinderen) die zorgeloos proberen te genieten van een terrasje worden geconfronteerd met vechtpartijen en bedreigingen met vuurwapens, en dan nog wil je degenen die daar voor verantwoordelijk zijn verdedigen? Waarom in vredesnaam?


  ⚠️ Meld

 13. @1stejohn

  Klopt helemaal. Triest dat er mensen zijn die hier over iets oordelen wat is gebeurd, zonder dat zij erbij waren. Misschien zijn er wel mensen die nu behoorlijk getraumatiseerd zijn, omdat ze lichtgetinte mensen met wapens zagen rondzwaaien op het terras?


  ⚠️ Meld

 14. Ik hoop dat ze bij Ria met een ak-47 over het terras gaan en dat onze Jonnie er zit kijken of die dan nog zo’n mening heeft.


  ⚠️ Meld

 15. Kijk allemaal nog honger. Jullie eten uit mijn hand. Hahaha ,zo simpel dit.

  Ontopic: idd erg getraumatiseerd allemaal en hier wel begrip voor en een vluchtend gezin die voor de helft kapot geschoten is niet?

  Rot op met je selectieve steun.

  Sterkte aan iedereen die dit heeft moeten meemaken op zijn terrasje.


  ⚠️ Meld

 16. @ribo volgens mij doelt @1stejohn meer op een reactie als die van “Bericht door br, op 21 juli 2015 22:47”

  Het valt me ook op dat het oordeel relatief snel klaarligt zonder redelijke kennis van de feiten. Dan kun je gaan speculeren maar daar zitten veelal vooroordelen in en die vallen meestal slecht.

  Iedereen snapt dat je niet moet rondzwaaien met wapens maar om nou de uitgaanstijden te linken met dit soort ellende lijkt me nogal voorbarig.


  ⚠️ Meld

 17. @1stejohn

  Ik vind het niet meer normaal zoals jij hier reageert. Eerst zit je de boel tegen te praten en nu probeer jij je een beetje de boel goed te praten nu je het nodige commentaar krijgt.


  ⚠️ Meld

 18. @R0bot: met het excuus van “je mag niet oordelen zonder kennis van feiten” kun je natuurlijk de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis nog de hand boven het hoofd houden. Dat is dus ook geen valide excuus. En er zijn in dit geval ook voldoende feiten bekend waaronder getuigenissen van reageerders hier die er zelf bij waren. Terecht dus dat mensen kwaad zijn over datgene wat er gebeurd is.


  ⚠️ Meld

 19. @ribo, onzin. ik geef toch een duidelijk voorbeeld waar het misgaat (uitgaanstijden)? Daarnaast heb ik het over redelijke kennis van de feiten. Tenslotte geef ik zelfs toe dat deze situatie voor iedereen is in te schatten als debiel.

  Het zou me overigens niks verbazen dat het om balletjes pistolen gaat, lijkt me een stuk waarschijnlijker. Die dingen zijn niet van echt te onderscheiden.


  ⚠️ Meld

 20. Verschrikkelijk incodent veroorzaakt door gajes, afkomst van de daders is totaal irrelevant en nietszeggend. Maar reacties daarover zijn voorspelbaar en worden behoorlijk slaapverwekkend.


  ⚠️ Meld

 21. Er is er maar 1 slaapverwekkend en dat ben jij ik hoop dat jij de volgende keer op het terras zit kijken of je dan nog zo praat.


  ⚠️ Meld

 22. Op alle eigendommen van dat gajes beslag leggen en dan bedoel ik echt uitkleden tot op het bot.
  En dan terug sturen naar het land waar hun of hun voorouders vandaan komen. dan kunnen ze daar weer onder de steen kruipen waaronder ze vandaan zijn gekropen.  ⚠️ Meld

 23. Grote kans dat de voorouders uit Holtenbroek komen, maar dat terzijde. Zoals gezegd, welke kleur is niet relevant maar verschillende PVV-ers vinden dat ertoe doen.
  Verschrikkelijk, dat in ons Zwolle aan het begin van een mooie zomeravond dit plaats kan vinden. Ik ben voor veel harder straffen, voor alle Nederlanders!!


  ⚠️ Meld

 24. @ribo voldoende bekend dankzij reageerders. Er is er één die zegt dat ze het niet over de huidskleur heeft en twee posts later zijn het Marokkanen. Dat is dus gewoon pure speculatie.


  ⚠️ Meld

 25. Ja precies. Het kunnen ook nog negers zijn, chinezen of eskimo’s. Da’s helemaal nog niet duidelijk uit die eerdere reactie van de getuige.


  ⚠️ Meld

 26. Welke kleur is niet relevant nee, maar mag best benoemd worden. Om dan gelijk iemand voor racist of PVV-er uit te maken vind ik net zo erg. Als deze gasten niet gepakt waren, en dus gezocht worden, word ook door de politie hun mogelijke afkomst vermeld Noord- Afrikaans, Surinaams, Antilliaans, Roemeens, Nederlands enzovoort. Niks mis mee dus. Het blijft tuig, wat zulke fratsen uithaalt. Je kunt met goed fatsoen al bijna niet meer op een terras gaan zitten.


  ⚠️ Meld

 27. Als ik het zo lees snap ik de opheft niet. Ze hebben lopen zwaaien met wapens. Oké dat mag niet dus krijgen ze een bekeuring.
  Door rood lucht rijden mag ook niet en ook dat gebeurd in Zwolle, daar maken weer toch ook niet zo’n ophef over.

  Er is allen maar gezwaaid, er is niet geschoten of zo, dus alle ophef is zwaar overdreven.


  ⚠️ Meld

 28. Dat “terugsturen naar eigen land of land van hun voorouders” ook zo’n dom argument, in 90% vd gevallen hebben dit soort idioten gewoon een Nederlands paspoort, waar moeten we ze heen sturen, naar Limburg of Rottemerplaat?


  ⚠️ Meld

 29. @Jeanine Ben je een trol of lijkt het maar zo? ‘Dat mag dus niet.’ Nee inderdaad. Dat mensen dit bedreigender vinden, laat staan dat het veel minder gebeurd dan dat iemand door rood rijd, gaat kennelijk aan je voorbij.


  ⚠️ Meld

 30. Zoals ik al zei een hoop ophef in Zwolle om niks.

  Een goede advocaat heeft deze gasten zo weer vrij, als ze niet al weer vrij zijn.

  Maken we ook zo’n ophef als een jongetje met zijn vriendjes over straat loopt met een pistool. Dan weet je ook niet of het een waterpistool is die lijkt op een echt pistool of dat het een echt pistool is die dat jongetje even heeft geleend uit het nachtkastje van zij criminele vader, maar die zullen er in Zwolle volgens jullie toch niet wonen? Nou ik durf te wedden van wel.

  Dit is de moderne mulit culti tijd en in andere culturen is het heel normaal om met een pistool te zwaaien en te gebruiken. Wij Zwollenaren vinden het toch prima dat dit soort mensen naar ons land komen? Nou die gebruiken horen daar ook bij.


  ⚠️ Meld

 31. @Jeannine, wat voor’n onzin kraam jij nu uit er zijn 5 nederlanders ja ect van die blanke, je kent ze wel, aangehouden.


  ⚠️ Meld

 32. @biz je begrijpt er werkelijks niks van. Asielzoekers.. Marokkanen die hier in de jaren ’60 heen zijn gehaald waren gastarbeiders.


  ⚠️ Meld

 33. wist niet dat het marokkaantjes waren. Gastarbeiders. Dat zijn toch mensen die tijdelijk te gast zijn én werken? Wanneer gaan ze dat doen en wanneer vertrekken ze?

  Kan niet wachten op de tweede of derde generatie pool of roemeen. Hoop dat ze hun cultuur meenemen het klaslokaal in zodat de kindertjes zich moeten aanpassen. En dan passen wij ons weer aan later als ze groot zijn en de gewone burger op het terras zit. Gelukkig hebben we mensen uit Eritrea en Syrië hier heen laten komen, die passen zich wel aan. 😛


  ⚠️ Meld

 34. Volgens mij snap jij er niks van Japser. Een gast gaat terug (na de werkzaamheden). Deze niet dus zijn ze asiel- of beter gezegd gelukzoekers


  ⚠️ Meld

 35. @Jeanine en biz

  Nota bene:

  Bericht door biz, op 22 juli 2015 12:06
  jeanine heeft ergens gelijk: angst is grote business, grote business is angst.

  Jullie klinken allebei erg angstig.


  ⚠️ Meld

 36. oh zucht

  Laat maar, de domheid is vernietigend.

  Ja, jullie hebben gelijk, het zijn allemaal smerige, verwende, uitzuigerige, criminele aso’s. Allemaal. En ze moeten allemaal terug naar Istanbul!


  ⚠️ Meld

 37. @ Jap, uh is het ook nog mogelijk dat dit spul naar Polen gaat en die fietsendief naar Istanbul 😉 Dat zal ze leren…of 😮 Gaan ze dan uit frustratie juist weer fietsen stelen en cowboytje spelen?


  ⚠️ Meld

 38. maar natuurlijk is het angst wanneer je kritiek geeft. Wanneer een vrouw een hoofddoek draagt, omdat het moet van haar man en omdat andere mannen bij het zien van het hoofdhaar hun vleselijke lusten en gedachten niet onder bedwang kan houden en wanneer ik hier iets van zeg. Dan ben ik degene die angstig is. Ik ben degene die aan het discrimineren is. We hebben het niet over de discriminatie van de hooddoekmevrouw en haar gedachten ten opzichte van de gewone man.

  Zo rolt NEEderland tegenwoordig. En met zo’n mening ben je een domme tokkie. Toch?


  ⚠️ Meld

 39. PVV-ers zijn de grootste fantasten, met hun leider voorop! Zo dom en naïef dat het inderdaad om te lachen is. Je hoort soms wel eens dat dergelijke populisten bestaan, ik ken ze niet, maar ze blijken dus te bestaan. Wat te doen? Negeren a.u.b. Het is het reageren niet waard.


  ⚠️ Meld

 40. Oh das nieuw, wist ik nog niet. Altijd gedacht dat dat hoofddoekje wegens geloof was. Maar dank biz, dankzij jou weet ik nu dat het van haar man moet.

  Lariekoek


  ⚠️ Meld

 41. Ik denk dat weinig Nederlandse mannen Turkse of Marokkaanse dames zowel met of zonder hoofddoek aantrekkelijk vinden, dus met die vleselijke lusten zal het best wel meevallen.

  Ik denk dat de Nederlandse man eerder vleselijk lusten krijgt van Zweedse dames en daar kan ik me als vrouw nog iets bij voorstellen ook. 😀


  ⚠️ Meld

 42. Mee eens jeanine. Daarnaast moet ik de eerste turkse/marokkaanse / arabische dame nog tegen komen in de kroeg of op het strand. Ach, de dolle mina’s zijn nog niet neergestreken bij de islamieten.

  Zweden zul je mij niet zien. Al 150 plekjes in zweden waar de blanke niet rond kan lopen. Beetje schilderswijk in het kwadraat:

  https://www.youtube.com/watch?v=PiodZctX2TY


  ⚠️ Meld

 43. @bernard noem eens wat bekende nederlanders die getrouwd zjin met marokkanen of turken. Lastig h?? En ze zijn hier al een jaar vijftig en nog steeds zijn er mensen die roepen dat integratie is geslaagd en leven met andere culturen geen probleem is. hahahahaha 😉


  ⚠️ Meld

 44. Nee, @ het zijn niet allemaal criminele aso,s . maar ze zijn wel over – vertegenwoordigd als het om misdrijven gaat ( Noord – Afrikanen ) . @ Leonardo in 90% van de gevallen hebben deze idioten zoals jij ze noemt twee paspoorten, dubbele nationaliteiten. Dus terug sturen , of Nederlands paspoort intrekken kan best. Dick gelooft in sprookjes, namelijk Joop.nl . goede reactie van observer wat hem betreft.


  ⚠️ Meld

 45. @D.B.

  Ik vind het riskant om te dwepen met getallen. Het is namelijk erg moeilijk om dat soort misdaad precies te meten. Ik geloof wel dat een aantal bevolkingsgroepen goed vertegenwoordigd zijn.

  Maar daar gaat het niet om:

  Natuurlijk is het even schrikken als zoiets voor je neus gebeurd, maar laten we er ook niet meer van maken dan een ‘gewone’ vechtpartij. Vooral de vrouwen zitten weer in de hoogste boom paniek te krijsen. In de Indische Buurt lachen ze om dit soort ophef.


  ⚠️ Meld

 46. @ biz

  Daarnaast moet ik de eerste turkse/marokkaanse / arabische dame nog tegen komen in de kroeg of op het strand.

  Telt: bij je Thuis of als vrienden, zeer hulpvaardige buren, kennissen. Op de sporvereniging, zéker in de kroeg, telt Milligerplaya ook mee als strand? Als garage, als collega, op straat. En…En….nou ja ben vast wat vergeten.
  biz heb het dan over Nederlandse-turksen, Nederlandse-marokkaansen, Nederlandse arabische dames….
  Maar moet je écht van elk weten of ze nog naar de moskee gaan, of dat ze, zoals je tegenwoordig veel bij Christenen ziet, gewoon thuis Moslim zijn? Of ze gewoon (zoals je ook veel bij Christenen ziet) niet meer zoveel-moslim zijn?

  Maar, uh biz, je bent toch niet wereldvreemd? Gezien bovenstaand citaat zou je bijna geneigd zijn dat te denken 😮


  ⚠️ Meld

 47. nee dick. Zij vinden zichzelf als eerst nog een turk, dan een nederlander. En als ze aan je kunnen verdienen, ben je altijd welkom. Je bent blijkbaar niet bekent met de termen taghoet en teqiyya?


  ⚠️ Meld

 48. hahaha BIZ, als ze aan je kunnen verdienen ben je welkom, inderdaad alleen dan ben je welkom in Nederland.
  Zegt de term VOC- mentaliteit ook iets ?


  ⚠️ Meld

 49. @ bernard/biz, De opdracht is dus

  noem eens wat bekende nederlanders die getrouwd zjin met marokkanen of turken. Lastig h??

  misschien bedoelt hij mooie Turkse of Marokkaane vrouwen, die gewoon in NL mogen zijn geboren en waarbij wij (helaas) niet met zekerheid kunnen zeggen voor hoeveel % ze nog gelovig zijn?

  Hmmm ff uit de losse pols:

  Dus man NL/vrouw Marokkanen of Turken:

  Vrouw van Ahmed Aboutaleb (Khaddouj Aboutaleb) of is Abou niet NL genoeg?
  Ahmed Marcouch-bekend PvdA politicus (had volgens mij ook een mooie mysterieuze vrouw: helaas geen gelegenheid tot zoeken)..
  Bouchra van Persie…heb je nog uitleg nodig?
  Nebahat Albayrak (opgevolgd door VVD-blunder Fredje T.)….ow haar man is wellicht geen BN-er…wil haar toch graag noemen: vind deze PvdA-dame n.l. erg mooi.
  http://www.metronieuws.nl/columns/2015/07/moet-ik-aangifte-doen Hadjar, de moeite van het openklikken waard. Met een skofterige, bekende oer-NL-sche cabaretier >:(
  Journaliste Joop Esra Dede (weet niet 100% zeker of ze met een oer-Nederlandert is.
  Fatima Moreira de Melo met Raemon Sluiter….SH*T Zuid-Europese (Portugese) achtergrond telt niet mee…alleen dat ene Noor-Afrikaankse land….en dat Zuidwest-Azië & Zuidoost-Europa grote en strategische land.

  Verder vind ik het wel goed, heb niet de gelegenheid er echt voor te gaan zitten. Des te opvallender biz, hoe belangrijk je dat velletje/hier of elders geboren/geloof vindt! Je doet nu ook net of je nixxx tegen Oostblokkers hebt, is dat wel zo?

  En dit dan: http://www.telegraaf.nl/buitenland/24287758/__Zwarte_agent_helpt_KKK_er__.html


  ⚠️ Meld

 50. Waar gaat dit nog over?

  Hikstad zou zeggen; Al lezende de reakties begrijp ik niet dat de PVV of de partij van Bram nog geen zetel hebben in Zwolle


  ⚠️ Meld

 51. @ Bericht door Observer, op 21 juli 2015 22:36

  Mooi dat we het eens zijn over de kwaliteit en de inhoud van Hanneke Felten (Projectleider Participatie)’s pennenvruchten.
  Kan me echter jouw reactie ook voorstellen:

  ga je je mooie literaire columnetjes maar eens in de Haagse Schildersbuurt voorlezen.

  Het toeval wil dat ik een jaar of 3 op Henk Bres’ log, zo goed als dagelijks reageerde. Nou Henk B. was absoluut de mildste….Haha. (reageerde ook nog op Volkskrant-Opinies). Elke dag weer lachen en natuurlijk mezelf zijn. Ze wisten al snel dat ik in Zwolle woonde en daar hadden ze natuurlijk vrienden. Haha, ja hoor. Heb echter op een gegeven moment toch besloten te stoppen. heb Henk een persoonlijke mail gestuurd dat een grens was bereikt: alle persoonlijke gegevens op het log. Henk gaf mij groot gelijk en we hebben elkaar het allerbeste gewend. Mijn maatje was destijds nog The “Question Master”, woonde in de Achterhoek en is inmiddels geëmigreerd. Alleen wij beiden waren het nog wel eens eens. QM is nog een paar keer langs geweest op het Chatlog…ik mis hem wel!

  Maar op een weblog reageren is nog geen column live voorlezen.
  Eerlijk gezegd…en sorry als het te stoer klinkt. Zou het wel durven: nogmaals sorry want het ontbreekt mij aan heel veel; gelukkig niet aan lef.


  ⚠️ Meld

 52. Haha D erk. Zoals je misschien weet…zet ik er op in dat straks tegen verkiezingstijd…de partij van Bram fors meer aanhangers heeft als de “minder minder-club”. Bram is namelijk nogal weloverwogen in zijn taalgebruik…laat ook expres stiltes vallen en we weet hoe Gebleekte Geert (oeps, sorry ;)) in zijn


  ⚠️ Meld

 53. Verder kijken naar waarom ze veel voorkomen in de lijsten met grootste criminelen (in een bepaald aantal criminele activiteiten), en dan ook nog eens als verdachte, niet als veroordeelde, is best lastig. Dan kun je beter zeggen: komt door hun afkomst en/of geloof. Vooral geen enkele moeite doen dan verder dan dat denken. Stel je voor.


  ⚠️ Meld

 54. Jasper, er zijn ook zat Marokkanen veroordeeld hoor. Gelukkig wel. Daar kan bijvoorbeeld dat juweliers echtpaar (gelukkig nog) over mee praten. Kan je wel een reden geven waarom hun hoog scoren in de zware criminaliteit, wat wel met afkomst te maken heeft. Die Marokkaanse jongens zitten bijna allemaal zonder werk, omdat werkgevers nogal huiverig zijn om ze aan te nemen. Solliciteer jij maar is met een Marokkaanse naam en daarna met een Nederlandse. Dan weet ik wel wie er aan genomen word.


  ⚠️ Meld

 55. @ bernard/biz en 14.02 uur….

  Schiet me er nog 1 te binnen; telt misschien wel dubbel als dame van 2 BN-ers….Rafaël en Boulah….en ziet er toch ook (buiten)gewoon goed uit?

  Poging 3, de andere 2 plaatjes zijn net op de algemene logs niet goed gegaan

 56. Afkomst maakt niet uit als iemand een echte kl… is dan is die dat ook altijd geweest!!!
  Het wordt gewoon steeds erger en het alle vervelendste is is dat we van die k… wetten hebben die nergens opslaan en die niet ervoor zorgen dat mensen voor 30/40 jaar de cel ingaan maar met par jaartjes weer vrij lopen….
  Dat vind ik nog erger…


  ⚠️ Meld

 57. @dick

  Je bent nu wel in superlatieven aan het berichten. Is dat om je tekortkomingen eerder in jouw berichten nu te compenseren?


  ⚠️ Meld

 58. Liever Gebleekte Geert Dick dan huichelaar Samson of Lodewijk Ashadin .Nee de partij van de allochtonen heeft ons veel gebracht ja veel buitenlandse shit.


  ⚠️ Meld

 59. Da’s het mooie aan democratie Abel, Dat is 1 van de vele mooie dingen van ons mooie land. Hoop en verwacht wel dat je stemt…hoop en verwacht voor jou ook…dat en/of de PVV en/of Bram een vertegenwoordiger in onze geweldige stad heeft. Wat zou jij immers anders met je stem kunnen doen?


  ⚠️ Meld

 60. De oorzaak is dat deze mensen niet hard willen werken en schijt hebben aan de Nederlandse cultuur wel even het beestje bij de naam noemen Jasper.Daarom nemen de meeste bedrijven geen Marokkanen aan want ze komen bijna altijd te laat of staan gelijk op de achterste poten en hebben gelijk een grote bek als ze aanwijzingen krijgen hoe goed bedoeld ook.En als ze Ramadan hebben zijn ze altijd ziek zwak en misselijk omdat ze niet vreten overdag.Uitzonderingen daargelaten.


  ⚠️ Meld

 61. Dat is wel heftig zeg! Dan ook nog eens 85 reacties…had eigenlijk verwacht dat er wel iets meer bekend zou zijn dan enkel politiek links en rechts geneuzel.

  Is er al iets meer bekend over wat er nu daadwerkelijk aan de hand was?


  ⚠️ Meld

 62. @Abel en wie zijn deze mensen? Want het zijn niet ‘de Marokkanen’, want daar zijn er een hele lading van die wel gewoon goed en hard werken. Kijk eens wat verder. Misschien hoort die groep waar jij het over hebt, wel tot een andere subgroep, één waar niet alleen Marokkanen in zitten. En misschien horen de asociale, niet werkende, luie, uitkeringstrekkende, grote bek hebbende blanke, bruine, gele, zwarte mensen daar ook wel bij.


  ⚠️ Meld

 63. D.erk de gemiddelde PVV’er is godzijdank te lui of te dom om te gaan stemmen. Voor de rest gaat het nergens over. Grote bek achter het hek, zeggen we in voetbaltermen.


  ⚠️ Meld

 64. @Leonardo,
  Abel werken??? Nee toch 😉
  Eerst maar eens afwachten kijken wat voor kl… het waren, als dat ooit bekend wordt, dan gaan we weer reageren daarop….
  Maar ik vroeg me af, staan daar ergens ook camera’s of niet?


  ⚠️ Meld

 65. @Leonardo; niet te complimenteus over de gemiddelde PPV-er;)
  d’r is (gelukkig) maar één PVV-er, en dat is die blonde zelf. Al die grote bekken achter de hekken zijn collectief blaffende honden.


  ⚠️ Meld

 66. Als mijn kerel langs mij loopt in zij wielrenbroek lijkt het ook een wapen. Maar ik ga niet gillen en ik ben er ook niet bang van 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.