Zwolse Love Boat naar Gay Pride

Zwolle – Voor het eerst in de geschiedenis vaart er een Zwolse boot, ‘The LoveBoat’ mee in de optocht van de Amsterdamse Gay Pride, dat plaatsvindt op zaterdag 1 augustus 2015. Met als toepasselijk thema “Share”. Dit jaar viert de Gay Pride haar 20-jarige bestaan. Een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) in het bijzonder, waar ook ter wereld.

De Zwolse Stichting The LoveBoat wil middels deelname aan dit evenement de aandacht richten op de integratie en acceptatie van homoseksualiteit. En daarmee Zwolle op de kaart zetten als een stad waar je kunt zijn wie je bent en dat kunt delen. Het wordt een blauw witte boot met een gemêleerd gezelschap dat durft te delen en met een gekleurd gezelschap dat openstaat voor anderen, maar zeker ook voor zichzelf. Ook politieke, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven uit Zwolle en de regio doen mee. Onder de opvarenden is wethouder LGBT-beleid Nelleke Vedelaar. ‘Samen met andere Zwollenaren wil ik laten zien dat iedereen gelijk is. Dat vieren we en daar vragen we aandacht voor,’ aldus Vedelaar.

Inschrijven voor deelname aan boord van de LoveBoat kan via www.theloveboatzwolle.nl. Iedereen van jong tot oud en met goede zin is welkom. Of je nu homo, lesbo, bi of hetero bent, samen vormen wij immers de Love Boat, samen maken wij Zwolle. Welcome aboard, we’re expecting you! snel bij want vol=vol. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Wat goed zeg! En wat tof dat

  Onder de opvarenden is wethouder LGBT-beleid Nelleke Vedelaar. ??Samen met andere Zwollenaren wil ik laten zien dat iedereen gelijk is. Dat vieren we en daar vragen we aandacht voor,?? aldus Vedelaar

  Veel plezier, belangstelling, gezelligheid (al dan niet met een paar skuimers) en wellicht nog een leuk gesprek. Beleef ‘Mooi Mokum’ in elk geval! Hoop hier nog foto’s te zien…er zijn vast wel WLZ-fotografen, voor zover ik ze ken, die mee willen plaatjes schieten. Eén is genoeg. Anders is Pedro S. daar toch wel voor in. Of Ferdy D., Ferdi is én in de HMH én tegenwoordig ook in Het Ziggo-dome actief. Dus die is al in Mooi Mokum!
  =====
  Laten zien dat iedereen gelijk is; goed voorbeeld idd! Toch zijn er hier vandaag alleen al weer, minstens 2, lieden die fietsendieven discrimineren….alsof fietsen stelen iets typisch Oostblok’s is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.