Directeur-bestuurder Driezorg vertrekt

Zwolle – Per 1 september a.s. vertrekt de heer Wim J. Rave als directeur-bestuurder van Driezorg. Reden hiertoe is een onoverbrugbaar verschil van mening met de Raad van Toezicht, als het gaat om de manier waarop de organisatie omgaat met alle veranderingen in de ouderenzorg.

"Het verschil van visie en opvattingen heeft onder andere betrekking op het beleid dat Driezorg moet gaan voeren om de veranderende omstandigheden in de ouderenzorg het hoofd te kunnen bieden," aldus Ellen Kruize, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Beide partijen hebben vastgesteld dat dit verschil onoverbrugbaar is gebleken. Om die reden is besloten om de arbeidsrelatie per 1 september a.s. te beëindigen." Waardering voor enthousiasme, gedrevenheid, inzet en prestaties
“Sinds 1986, bijna dertig jaar, was de heer Rave met veel enthousiasme en gedrevenheid werkzaam voor Driezorg. De Raad van Toezicht spreekt haar waardering uit voor zijn grote inzet en prestaties. Beide hebben ertoe geleid dat Driezorg is uitgegroeid en ontwikkeld tot een erkende organisatie op het gebied van ouderenzorg en ouderenhuisvesting in Zwolle en omgeving.”

Opvolging
“Over de opvolgingvan de heer Rave is op dit moment nog niets bekend. Onlangs is er een vacature uitgezet. Tot het moment dat deze vacature vervuld is, zal Ina Huesken (lid Raad van Bestuur a.i.) – samen met de Raad van Toezicht – alle lopende werkzaamheden voortzetten.”

Artikel delen:
Reacties 33
 1. De situatie een beetje volgend, omdat we er nogal direct mee te maken hebben, lijkt mij dit de enig juiste beslissing. Al zou je denken dat Wim J. zijn conclusie trekt….maar nee

  Reden hiertoe is een onoverbrugbaar verschil van mening met de Raad van Toezicht

  Ach, zo kun je overal een draai aan geven.


  ⚠️ Meld

 2. Abeltje, wat zou weblogzwolle zijn zonder trollen als jij? Maar om toch antwoord te geven op je vraag; ja, ik gun iedereen het beste, maar ik ben tegen torenhoge afkoopsommen en goudgerande wachtgeldregelingen voor topmensen in de publieke sector. En ik denk zomaar dat hier ook sprake gaat zijn van een hoge afkoopsom.


  ⚠️ Meld

 3. als een werknemer niet goed z’n werk doet wordt hij / zij ontslagen zonder “gouden “handdruk, als een hoge ome weg moet omdat hij / zij z’n werk niet goed doet krijgt zo iemand een bom geld mee, en nog wat in het kader van de bezuiniging gaat de wasserij in de Berkumstede dicht gevolg 5 mensen ontslagen krijgen deze mensen ook een gouden handdruk mee voor het vele goede werk wat ze hebben verricht nee dus


  ⚠️ Meld

 4. Hoezo graaien? Die beste man heeft al dertig jaar gewerkt bij Driezorg. Ik ken hem niet, maar hij lijkt niet echt te voldoen aan een korte termijn bestuurder.


  ⚠️ Meld

 5. Het staat er toch echt. We moeten niet met z’n allen met een vinger wijzen als we het verhaal, of beter gezegd: beide verhalen, niet kennen. Het kan maar zo zijn dat deze mijnheer probeerde zich wel goed in te zetten.


  ⚠️ Meld

 6. De raad van toezicht zoekt waarschijnlijk een baantje voor een vriendje van hen en dan is dit een oplossing.
  Al die raden van toezicht zijn de grootste ellende voor ons land.  ⚠️ Meld

 7. Kijk maar eens naar de voorzitter van die Raad van Toezicht, Ellen Kruize. Zij heeft al meer ellende veroorzaakt een vrouw met meerdere (25) nevenfuncties. Dus al dat goud gaat daar naar toe en wat ze achterlaat is alleen maar ellende, weten ze in Hengelo over mee te praten. Dus Pietje ben het met je eens…;)


  ⚠️ Meld

 8. Op pagina 46 van het jaarverslag kunnen we lezen dat meneer Rave zichzelf 161.000 euro bruto per jaar aan salaris toebedeelde. En dat sinds 1986. Meneer Rave verdient dus meer dan de minister president. En daarom kunnen dit soort mensen mij niet snel genoeg vertrekken.

  http://www.driezorg.nl/user/file/driezorg_-_jaarrekening_en_verslag_2013.pdf

  Vieze uitzuigers. En dan ook nog meer dan 1100 uren aan verlof verkopen. 1100 uren!!!!!!!!

  Uitkering einde dienstverband voor zijn collega Woudenberg: 150.000 euro.

  Je zou er met een groep met pek en veren heen lopen en ze op de kar door de melkmarkt heen moeten laten rijden. Schandalig!


  ⚠️ Meld

 9. Serieuze stof voor kamervragen:

  * Dat meneer Rave zichzelf 161.000 euro bruto per jaar aan salaris toebedeelde. En dat sinds 1986. Meneer Rave verdient dus meer dan de minister president.
  * Meer dan 1100 uren aan verlof verkopen…. 1100 uren.
  * Uitkering einde dienstverband voor zijn collega Woudenberg: 150.000 euro.

  Driezorg = volgens henzelf “wonen, welzijn & zorg”…thuiszorg, wonen en………Ze willen er naar toe dat de meeste inkomens van Driezorg uit zorg komen…in zorg en in wonen is per 1 januari wat veranderd. Omdat ik nogal bekend ben met 3zorg kom ik later terug op de (in het mij bekende geval) tak wonen. Vind dat daar nogal wat geld heengaat, ben benieuwd wat ze er precies mee doen.


  ⚠️ Meld

 10. Ans,
  helemaal gelijk. Bezuiniging op de wasserij is is een druppel op de gloeiende plaat, gezien het financieel jaarverslag.
  Jammer, want het personeel van de Berkumstede, waar ik regelmatig kom, zijn fantastische mensen!
  Dat zijn pas de mensen met een roeping!


  ⚠️ Meld

 11. Driezorg ontvangt ook veel van service-overeenkomsten afgesloten met mensen in bijvoorbeeld Berkumstede en Westenhage.
  Zo vangen ze ook wat voor persoonlijke zorg. Maar dat kan dan ook heel goed via een andere commerciële partij gaan als Carinova

  Carinova staat voor kwaliteit van zorg en behandeling, een professionele werkomgeving en een betrouwbare partner.

  Wat ik ook frapant vind, is dat de top en de besturen van bijvoorbeeld wooncorporaties en dus hier van driezorg…belachelijk veel verdienen. Als je medewerkers spreekt, vinden zij dat ook. Maar de enige manier om dat te veranderen is (volgens mij) bestuursleden overtuigen van de belachelijke beloningen….vooral die bestuursleden worden belachelijk betaald. Ze willen dat graag zo houden!

  De medewerkers het beleid van genoemde instanties maar verdedigen op feestjes, met familie en bij kennissen en vrienden :'(


  ⚠️ Meld

 12. Verklaar je nader Els, we weten wel hoe schandalig veel geld deze zakkenvullers krijgen…op zich is dat al een schande.


  ⚠️ Meld

 13. @Els,
  Je moet terug naar de realiteit het zijn allemaal en overal graaaaaaaaaaaaaaiers!!!
  Niet alleen in Zwolle maar in het hele land!


  ⚠️ Meld

 14. @ els,

  Wie bedoel je met jullie weten niet precies wat er speelt?? De Dames en heren van 3zorg of alle mensen die hier een reactie neer gezet hebben.
  Als je dat laatste bedoelt dan heb je echt een pl…… voor je kop. Waarschijnlijk zit je zelf ook ergens in een raad van bestuur o.i.d. om je zakken te vullen.


  ⚠️ Meld

 15. Tsja, bestuurders. Volksziekte nummer 1 in dit land. Kotsen moet ik van ze. door hen betaal ik nu 150 euro zorgpremie per maand!

  revolutie, NU


  ⚠️ Meld

 16. @ Beestje, ik begrijp je reactie

  bestuurders. Volksziekte nummer 1

  Maar wat is het alternatief voor een bestuur?

  -In het verenigingsleven
  -Bij overheidsinstellingen (vaak politiek…maar de bestuurssamenstelling elders lijkt vaak ook wel tot het oldboys netwerk te horen)
  -Bij zorginstellingen
  -Bij Onderwijsinstellingen
  -Bij sociale, maatschappelijke en culturele instellingen
  -Bij verhuurdersclubs als Vestia…die dit, volgens Google, er ineens bij(?) doen: VESTIA PROJECTONTWIKKELING ZWOLLE B.V.
  Ze staan al zo lekker te boek, gaan ze zich ook nog op projectopntwikkeling storten, Wat ook alles behalve een prettige smaak achterlaat 😮

  Etc.Etc.


  ⚠️ Meld

 17. Die Ellen K. is een niet graag geziene gast. Te veel neventaken en werkzaamheden,zodat er geen tijd is voor kwaliteit. Het wordt tijd , dat ze eens onder de loep genomen wordt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.