PEC Zwolle verwelkomt Dirk Marcellis

Zwolle – Dirk Marcellis heeft een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen, bij PEC Zwolle getekend. De 27-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van NAC, waar hij het afgelopen half jaar onder contract stond. Voor zijn tijd in Breda, speelde Marcellis voor AZ en PSV.

Ook stond hij drie keer binnen de lijnen tijdens een interlands van het Nederlands elftal. Marcellis traint al ruim anderhalve week mee met de selectie en maakte reeds zijn opwachting in de oefenduels tegen Sparta Rotterdam en het Turkse Mersin. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Marcellis stond al langere tijd op onze lijst. Het doet me dan ook deugd dat we hem nu aan onze selectie toevoegen. Met zijn komst halen we een goede voetballer met een brok ervaring binnen. Het feit dat hij international is geweest en alle mogelijke prijzen in Nederland heeft gewonnen, zegt wat dat betreft genoeg."

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mooi werk, verdedigingsleider die gepokt en gemazeld is. Kan tegelijk een voorbeeld zijn voor de hele groep. Hoopgevende naam ook, Dirk, voor een man met machtig veel ervaring op hoog nivea. Die een club mee moet nemen in de vaart der volkeren.

  Bijnaam: Het ijskonijn

  Clubs
  4 seizoenen PSV
  4 seizoenen AZ
  17 wedstrijden voor NAC

  Interlands
  23 interlands -17
  4 interlands -21
  3 voor het Nederlands Elfftal

  Erelijst
  Landskampioen
  JC-schaal Hij scoorde in 2008
  KNVB-beker

  Die laatste 2 juweeltjes op zijn erelijst, deelt hij met PEC

  😀


  ⚠️ Meld

 2. Al weet ik nog niet zo zeker of de Dirk in Rotterdam dat ook gaat lukken

  Dirk, voor een man met machtig veel ervaring op hoog niveau. Die een club mee moet nemen in de vaart der volkeren.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.