PEC Zwolle verwelkomt Dirk Marcellis

Door Redactie

Zwolle – Dirk Marcellis heeft een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen, bij PEC Zwolle getekend. De 27-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van NAC, waar hij het afgelopen half jaar onder contract stond. Voor zijn tijd in Breda, speelde Marcellis voor AZ en PSV.

Ook stond hij drie keer binnen de lijnen tijdens een interlands van het Nederlands elftal. Marcellis traint al ruim anderhalve week mee met de selectie en maakte reeds zijn opwachting in de oefenduels tegen Sparta Rotterdam en het Turkse Mersin. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Marcellis stond al langere tijd op onze lijst. Het doet me dan ook deugd dat we hem nu aan onze selectie toevoegen. Met zijn komst halen we een goede voetballer met een brok ervaring binnen. Het feit dat hij international is geweest en alle mogelijke prijzen in Nederland heeft gewonnen, zegt wat dat betreft genoeg."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “PEC Zwolle verwelkomt Dirk Marcellis”

  1. Mooi werk, verdedigingsleider die gepokt en gemazeld is. Kan tegelijk een voorbeeld zijn voor de hele groep. Hoopgevende naam ook, Dirk, voor een man met machtig veel ervaring op hoog nivea. Die een club mee moet nemen in de vaart der volkeren.

    Bijnaam: Het ijskonijn

    Clubs
    4 seizoenen PSV
    4 seizoenen AZ
    17 wedstrijden voor NAC

    Interlands
    23 interlands -17
    4 interlands -21
    3 voor het Nederlands Elfftal

    Erelijst
    Landskampioen
    JC-schaal Hij scoorde in 2008
    KNVB-beker

    Die laatste 2 juweeltjes op zijn erelijst, deelt hij met PEC

    😀

  2. Al weet ik nog niet zo zeker of de Dirk in Rotterdam dat ook gaat lukken

    Dirk, voor een man met machtig veel ervaring op hoog niveau. Die een club mee moet nemen in de vaart der volkeren.

Reacties zijn gesloten.