Het weer: geregeld buien en zware windstoten

Zwolle – Zaterdag krijgen we te maken met een depressie, hierdoor vallen er geregeld buien waarbij ook kans is op onweer. Tijdens de buien neemt de wind in kracht toe tot krachtig. Het wordt een graad of 19 bij een meest matige zuidwestelijke wind.

24-07-2015_weerfoto__omgeving_grotevoort.jpg 

Omgeving Grote Voort 

Zondag houden we het grotendeels droog door een hogedrukgebied. In de ochtend en middag is het zonnig maar al snel ontstaat er wat bewolking en kan daaruit een regenbuitje vallen. Er staat een matige wind uit het zuidwesten en het wordt 17 tot 19 graden. Maandag volgt er een dag met bewolking en regen, hierdoor krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. De maxima komen overdag uit op zo’n 19 graden bij een matige zuidwestenwind.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. In juli nog nooit zo’n storm gehad.

  In de regio (bron: De Stentor)
  – In Apeldoorn viel een gewonde door een boom die op een rijdende auto viel.
  – In Giethoorn in een boerderij vermoedelijk in de as gelegd door blikseminslag.
  – Storingen in de bediening van de overwegen op het spoortraject tussen Putten en ??t Harde. Het treinverkeer werd enige uren stilgelegd. Sommigen moesten met de bus verder. Er werd wel vertraging tot ongeveer een uur gemeld.pen op tot een uur.
  – Verder veel vallende takken.
  – In Harderwijk is een eethuisje zwaar beschadigd door een omgevallen boom. Daarom werd De Boulevard even afgesloten.
  – In Hierden is een rij bomen omgevallen aan de Hoge Varenweg. Daarnaast dreigede nog een andere boom om te vallen op een huis. De brandweer moest er aan te pas komen om de boom stabiel te houden tot deze kon worden omgezaagd.
  Op de Oude Rijksweg in Putten reed een auto op een ongevallen boom. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto raakte zwaar beschadigd.
  – De hoogwerker van de brandweer in Harderwijk beleefde drukke tijden voor het weghalen van takken van bomen die dreigden het te begeven. In de loop van de middag nam het aantal meldingen behoorlijk toe.
  – In Kampen en Flevoland zijn enkele tientallen gevallen van stormschade gemeld.
  – Tegen vijven steeds meer meldingen van stormschade in Salland. Om13:00 uur was de eerste melding.
  – In Wezep is een boom op een woning gevallen. De bewoners van het huis zijn volgens getuigen ongedeerd gebleven.
  – Verder op de Veluwe; diverse meldingen van omgevallen bomen en takken.

  De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft daarnaast de afgelopen uren tientallen meldingen ontvangen van stormschade. Rond half vijf waren er ongeveer 50 meldingen, waarvan het laatste uur vooral veel vanuit de regio Harderwijk-Nunspeet. Vanaf half vier is het pas echt begonnen met stevig stormen. De VNOG waarschuwt mensen die de weg op moeten voor flinke windstoten. De schade wordt zoveel mogelijk lokaal afgehandeld, om de meldkamer beschikbaar te houden voor écht spoedeisende meldingen. [/b]

  Neem aan dat met “de meldkamer” 112 wordt bedoeld.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.