Echtpaar Versloot-Willemse 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Versloot-Willemse zijn op maandag 27 juli 60-jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar maandagmorgen een bezoek in hun woning aan de Belvederelaan om hen te feliciteren. Het stel kreeg een keramieken vaas cadeau.

 

Mevrouw Miep Versloot-Willemse is geboren op 2 november 1927 in Abcoude. De heer Chris Versloot is geboren op 18 juli 1926 in Arnhem. Meneer en mevrouw kenden elkaar al via de kerk en meneer kwam in die tijd bij mevrouw thuis. Van 1948 tot 1950 werd meneer uitgezonden naar Indonesië en toen hij in Nederland terug kwam kwamen beiden weer in contact met elkaar. Meneer schreef mevrouw een brief en de eerste afspraak was gemaakt. Ze trouwden in 1955 in  het gemeentehuis van Arnhem tegelijk met het zusje van mevrouw. Een bijzonder moment want deze beide huwelijken, zussen en twee dochters van de dominee, haalden toentertijd de Arnhemse krant. Het echtpaar heeft twee dochters, en vier kleinkinderen, een kleindochter en drie kleinzoons. Zij hebben gewoond in Arnhem, vervolgens twee jaar in Kampen en wonen vanaf 1957 in Zwolle. Dertig jaar tot groot genoegen aan de Spoolderbergweg en inmiddels met veel plezier in Stadshagen.

Meneer Versloot is na zijn eindexamen HBS in 1943 bij de PGEM (Provinciale Gelderse Elektriciteit Maatschappij) gaan werken. In 1945 trad hij vrijwillig in militaire dienst, heeft een opleiding tot reserveofficier in Engeland gevolgd en werd van 1948 tot 1950 uitgezonden naar Indonesië. Na zijn studie MO-geschiedenis te hebben afgerond, werd hij leraar aan het Christelijk Lyceum in Zwolle en het Christelijk Gymnasium in Kampen. Vervolgens vervulde hij de functie van conrector en rector op het Christelijk Lyceum in Zwolle, nu Carolus Clusius College, wat hij 13 jaar heeft gedaan.

 

In 1986 is de heer Versloot bij afscheid zijn afscheid benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau als dank voor zijn inzet voor maatschappij en onderwijs.

 

Mevrouw Versloot is in Arnhem werkzaam geweest als apothekersassistente. Ook toen het echtpaar in Kampen woonde heeft zij dat werk gedaan. Toen het echtpaar naar Zwolle verhuisde werd mevrouw wederom gevraagd in de apotheek in Assendorp te komen werken. Daar heeft zij toen voor bedankt. Het was immers in die tijd niet gebruikelijk dat getrouwde vrouwen een baan hadden. Mevrouw Versloot heeft toen allerlei vrijwilligerswerk opgepakt en is onder andere 18 jaar als vrijwilligster aan verzorgingshuis ‘De Venus’ verbonden geweest. Daarnaast heeft zij de zorg voor het gezin en de beide dochters op zich genomen.

 

Meneer Versloot fietst nog veel, leest, kijkt graag naar sport op televisie en is politiek geïnteresseerd. Mevrouw en meneer puzzelen nog samen en hebben vroeger samen vanuit school badminton gespeeld. Mevrouw tenniste en handwerkte graag en speelde bridge, dingen die nu helaas niet meer kunnen.

 

De gezondheid van meneer en mevrouw Versloot is gezien hun leeftijd goed. Het echtpaar heeft een warme band met de kinderen en kleinkinderen en geniet daar dagelijks van.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wij wensen jullie nog heel veel goede en gezonde jaren toe,
  en dat jullie samen maar lang mogen genieten van de kinderen
  en kleinkinderen.

  Groerjes, Sien enJan.  ⚠️ Meld

 2. 24-12-2015. Ik heb nu pas het bovenstaande gelezen. Bij de vader van mevr. Versloot,Ds. N.Willemse heb ik belijdenis gedaan.Meneer Versloot woonde toen op de Boulevard Heuvelink in Arnhem.Het ga u goed.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.