Wateroverlast in Zwolle

Zwolle – Felle regenbuien, soms gepaard gaande met onweer, hebben maandag in Zwolle straten blank gezet. Na de zomerstorm van zaterdagmiddag hoosde het maandag van de regen.

wateroverlast_5.jpg

Ceintuurbaan. Foto: Iljan Stegeman  

Naast straten die blank kwamen te staan liepen ook fietstunneltjes vol met water. De afvoer van het vele water was enige tijd een probleem. Op de Schumannlaan en op de Katwolderweg moest de brandweer van Zwolle vanwege wateroverlast in actie komen. Bij het laatste adres is een garage ondergelopen met water. De oorzaak hiervan zou volgens een getuige een nieuwe (vlakke) weg zijn. De Middelweg was op een gegeven moment een bassin. Fietsers konden er niet meer rijden.

wateroverlast_3.jpg

Middelweg. Foto: M. Meester 

https://youtu.be/ugLhhkXFxZM 

Video: Iljan Stegeman

regen_in_zwoloe.jpg

Foto via Twitter: @hermhen in Westenholte

wateroverlest_2.jpg 

Omgeving Diezerenk 

wateroverlast.jpg 
Artikel delen:
Reacties 37
 1. Half uurtje geleden door de Middelweg gereden, daar is het helemaal blank vooral bij de viaduct. Geert grotestraat en P.Steijnstraat ook gedeeltes die blank staan. Gaat goed zo.


  ⚠️ Meld

 2. Water trekt wel weer weg, maar we betalen allemaal rioolbelasting in Zwolle maar wat de gemeente daar mee doet????
  Waarschijnlijk dure adviesburo’tjes inhuren die dan tot de conclusie komen dat we steeds vaker geconfronteerd zullen gaan worden met heftige buien. Maar actie ondernemen? Vergeet het maar.


  ⚠️ Meld

 3. Jumbo aan de hoogenkampsweg konden de deuren van de vriezer niet meer open omdat er te veel gewicht op het dak zat door al het water. Een aantal personeelsleden heb een poging gedaan om het water er af te krijgen maar waren vooral zelf doorweekt. Pets Place aan de Dobbe heeft een laag water in het magazijn en deel van de winkel door een geknapte regen afvoer die de druk niet aan kon. Middelweg was idd ook niet te doen.


  ⚠️ Meld

 4. Na de storm van zaterdag is er veel rotzooi overal terecht gekomen.
  Dus vandaar er ook veel dingen verstopt zijn


  ⚠️ Meld

 5. Mooi filmpje!

  Wat heeft dit met politiek beleid en de boel laten verpauperen te maken? Ceintuurbaan is hartstikke nieuw en daar is ook overlast.

  Vooral vervelend voor mensen die hun huis nat krijgen. Beetje met de auto door het water valt wel mee.


  ⚠️ Meld

 6. Rustig rustig! Swollywood zei het al: allemaal takken en bladeren van de zaterdagstorm die de putten blokkeren. Heeft niets met verpaupering van doen. Sommige reacties des te meer.


  ⚠️ Meld

 7. Dit type weer zullen we wel vaker gaan zien, in de toekomst.
  Dus Erikg, pietje, Leonardo: welke politieke partij in Zwolle heeft het rioolonderhoud het hoogst in ’t vaandel staan? Kujdaar de volgende keer op stemmen.
  PS de partij die gaat beweren dat deze overlast te voorkomen is, moet nog opgericht worden; aan jullie een schone taak.;)


  ⚠️ Meld

 8. Ai, dit doet gewoon pijn aan mijn ogen. Er kwam een enorme hoeveelheid water nadat er een zomerse storm is geweest en men gaat het over verpaupering hebben van de infrastructuur. Volgens mij beseffen sommige hier niet hoe goed we het hebben.


  ⚠️ Meld

 9. Zoiets bedoel je: De PVV denkt dat we moeten stoppen met het uitgeven van geld aan de ⤽klimaathype⤝ . Schommelingen van het klimaat zijn heel normaal en hebben altijd al plaatsgevonden.


  ⚠️ Meld

 10. @Jasper: Leg uit

  De mens verkloot de wereld zelf met ontbossingen, kernproeven, grote wereldbevolking, grote veestapels en noem maar op.


  ⚠️ Meld

 11. Is het een keer extreem weer, wordt direct een verband gelegd met de klimaatverandering. Ja, het klimaat verandert, maar voor de industriële revolutie kwam extreem weer ook voor. Dat de kans nu groter is is een statistisch dingetje, maar in het dagelijks leven niet merkbaar.


  ⚠️ Meld

 12. Zijn genoeg zaken die direct te herleiden zijn naar de slechte omgang met moeder natuur, maar de opwarming van de aarde ben ik nog niet van overtuigd.


  ⚠️ Meld

 13. Afgezien van oorzaken, verandert het klimaat voortdurend.
  We krijgen hier meer een soort moessonklimaat, en landen als Spanje, (zuid)Frankrijk gaan veel droger worden (in Spanje is dat al aan de gang).


  ⚠️ Meld

 14. Het klimaat veranderd al zolang het bestaat, waarheid als een koe, maar we zien een steeds extremer weerbeeld ontstaan wat sneller op komt dan op natuurlijke wijze te verklaren is. De zeeën warmen op (aangetoond), en het zal mij zeer verbazen als dat niet komt door de miljarden tonen koolstof die wij de lucht in pompen.

  Maakt ook eigenlijk helemaal niks uit, de aarde red zich wel. Wat ik alleen niet snap is dat er mensen zijn met nageslacht die niks aan hun eigen patronen veranderen. Die een planeet achterlaten die minder geschikt is voor menselijk leven. Maar goed…


  ⚠️ Meld

 15. De nieuwbouwflat met bruine hekjes aan de Geert Grootestraat had ook wateroverlast. Door een fout (of onzorgvuldigheid) tijdens de bouw is er water in de bergingen in de kelder gelopen. Veel mensen hebben waterschade aan persoonlijke eigendommen die ze er ‘veilig’ hadden opgeslagen. Er werd wel heel snel ingegrepen door de woningbouw en er werden direct tips gegeven om gelijk overal foto’s van te maken voor de verzekeringsmaatschappijen.


  ⚠️ Meld

 16. klimaat veranderingen zijn er door de eeuwen heen al geweest, we hebben hier de ijstijd gehad, maar ook tropische tijden, dat is zo en je kunt het misschien langzamer maken maar niet tegen houden, en zolang het voormalige Oostblok niets doet aan het milieu is het dweilen met de kraan open, laat meneer Wilders daar eens iets aan doen, wordt hij nog een nuttig mens in de maatschappij :P:P


  ⚠️ Meld

 17. Toch vind ik wel, dat het besef dat ons klimaat verandert leidt tot interessante ontwikkelingen!

  Zonne-energie komt steeds meer op, elektrische auto’s, windmolentjes voor privé gebruik. Ik sta (financiering even voorbehouden) wel open voor een klimaat neutraal leven 🙂

  Maar ook nog wat verder gaande ontwikkelingen: Zonnecellen worden telkens weer verbeterd, batterijen/accu’s worden steeds verbeterd enz. En onlangs heb ik nog een artikel gelezen over iemand die vol enthousiasme vertelde over kern fusie. De strekking van het verhaal van deze jongeman was: kernfusie gaat in mijn leven nog rendabel worden. Stel je dat eens voor! Stel je eens voor, dat we met kernfusie energie kunnen opwekken. Stel je eens voor, dat we derdewereldlanden zonder al te veel moeite van elektriciteit kunnen voorzien…dat ze ook toegang tot internet krijgen.

  Het zou toch geweldig zijn als iedere wereldburger op die manier toegang krijgt tot kennis en ook zijn eigen kennis kan delen. (We kunnen internet immers ook gebruiken voor andere dingen dan Facebook).


  ⚠️ Meld

 18. Hoop en verwacht inderdaad interessante ontwikkelingen: Obama: klimaatverandering = grootste bedreiging

  Al zal hij in Amerika nog veel tegenstand van de (vaak ongenuanceerde) https://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaans_conservatisme
  Zijn tegen alles wat de Democraten willen…en hélemaal als het ze in de (vaak behoorlijk gevulde) geldbuidel treft.

  Vermindering CO2-uitstoot met 30%….NU al op het nieuws: “Tegenstanders staan al op hun achterste benen en dreigen naar de rechter te stappen”.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.