Golfclub organiseert Drive, Chip & Putt wedstrijd

Zwolle – Golfclub Zwolle organiseert samen met de NGF (Nederlandse Golf Federatie) op zaterdag 15 augustus de allereerste Drive, Chip & Putt wedstrijd in Nederland. Jonge golfers in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar spelen op de drie golfonderdelen – drive, chip en putt – met als doel een zo hoog mogelijke score te behalen.

 

drive_chip_putt.jpeg 

 

Het unieke aan dit concept is dat ouders, familie en vrienden het event vanaf de zijlijn kunnen meebeleven. Iets wat normaal gesproken bij golf best lastig is. Drive, Chip en Putt is een uitgelezen kans voor jeugdspelers om te laten zien wat ze in huis hebben. Golfclub Zwolle heeft samen met de NGF de bal opgepakt om op deze manier jeugdgolf in Nederland te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Het event zal gehouden worden van 13:00 uur tot circa 17:00 uur op de golfbaan van GC Zwolle aan de Zalnéweg 75 te Zwolle.

 

Historie

Sinds drie jaar worden er in de Verenigde Staten met groot succes Drive, Chip & Putt kampioenschappen gehouden. In die drie jaar is het uitgegroeid tot een zeer omvangrijke competitie waarbij inmiddels alleen de voorrondes al op 253 locaties worden gehouden. Het is een uitstekend middel gebleken om jeugdgolf meer bekendheid te geven en om jeugdgolfers te stimuleren. Drive, Chip & Putt kan gezien worden als “stadiongolf”. De onderdelen duren niet erg lang en toeschouwers kunnen van dichtbij de diverse onderdelen volgen en spelers aanmoedigen. Dit maakt het een belevenis voor zowel speler als toeschouwer. 

 

Eric van de Wetering, talent coach en lid van de Jeugdcommissie van GC Zwolle heeft vanuit een actief jeugdprogramma van Golfclub Zwolle, het initiatief genomen om dit evenement te organiseren: “Jeugdspelers uit het hele land zijn welkom om deel te nemen aan deze eerste editie. Wij zijn als Jeugdcommissie en vereniging enorm enthousiast over dit concept en hopen dat jeugdspelers, ouders, familie en vrienden eveneens enthousiast zullen zijn. Wanneer deze pilot succesvol blijkt, kunnen andere golfclubs dit concept oppakken om zo misschien binnen een paar jaar tot regionale voorrondes te komen. We zien een landelijke finale tijdens het KLM-Open al voor ons.”

Namens de NGF is Florence Brugmans als Coördinator Jeugdgolf erbij betrokken: “We zetten als NGF de komende jaren actief in op een toename van golfende jongeren door de sport op een passende manier aan hen aan te bieden. Dit evenement past uitstekend binnen onze visie en we beogen met dergelijke evenementen dezelfde positieve resultaten te kunnen behalen als in de VS.”

 

Tijdens Drive, Chip & Putt op 15 augustus 2015 zal extra aandacht besteed worden aan de beleving voor families door extra activiteiten aan te bieden die met de hele familie gedaan kunnen worden.

 

Zoals gezegd zijn er drie onderdelen: drive, chip en putt. Voor elk van deze onderdelen zijn punten te behalen. Er wordt voor jongens en meisjes apart gespeeld binnen vier leeftijdscategorieën: 7 tot en met 9 jaar, 10 t/m 11 jaar, 12 t/m 13 jaar en 14 t/m 15 jaar. Er wordt niet aanvullend rekening gehouden met handicap.

 

Drive

Bij het onderdeel ‘drive’ slaan de deelnemers drie ballen, uiteraard zo ver mogelijk, binnen een fairway van 35 meter breed. Punten worden aan de hand van een tabel gegeven aan een corresponderende afstand. Iedere speler slaat drie drives. Het totaal aantal te behalen punten voor dit onderdeel bedraagt 75.

Chip

De speler chipt bij dit onderdeel drie ballen vanaf 10 tot 15 meter naar een wedstrijd-hole. De afstand van de bal tot de hole bepaalt het aantal behaalde punten. Ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75.

Putt

De speler putt drie ballen van drie verschillende afstanden: een putt vanaf 1.80 meter, een putt vanaf 4.50 meter en een putt vanaf 9.00 meter. De afstand van de bal tot de hole bepaalt weer het aantal behaalde punten en ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75.

 

 

Voor dit event is een website ontwikkeld waarop alle informatie te vinden is en waar deelnemers zich kunnen aanmelden. Het webadres van deze website is www.drivechipputt.nl

Artikel delen: