Zwollenaren zamelen spullen in voor ‘One Love’

Zwolle – De jonge Zwollenaar: Sonny Muilman (24), vertrekt morgen voor het derde jaar op rij naar het Oost-Afrikaanse land Oeganda en gaat speciaal terug voor het zogeheten One Love Project.
 
sonny.jpg 
 
Het One Love Project, opgestart in 2013 in de grootste sloppenwijk van de hoofdstad Kampala, haalt jeugd van de straat en geeft ze onderdak, eten- en drinken, onderwijs en werk. D.m.v. cursussen op het gebied van de Engelse taal, zelfredzaamheid en het maken van diverse ‘art & craft’ maakt de jeugd uit de sloppenwijk zich weer nuttig in de maatschappij en vinden ze zo weer een doel voor de toekomst. Hier in Nederland is het project sinds maart 2014 bekroond, tot officiële stichting.

Sportclub vereniging ZAC (Zwolse Atletische Club) en voormalig dansvereniging Prins Willem-Alexander hebben een hoop kleding verzameld en gedoneerd aan het project in de getto. Ook vrienden en kennissen van de jonge Zwollenaar, hebben een hoop kleding en andere spullen ingezameld voor de jeugd daar in Oeganda. Naast de vele kleding zullen er een hoop schrijf- en tekenmaterialen gaan naar een Oegandese basisschool.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.